Agistri
De Griekse eilanden Agistri HOME Agistri Hotels Agistri Stranden

DE STRANDEN EN NATURISTENSTRANDEN VAN HET EILAND AGISTRI OF ANGISTRI

Het strand van Chalikiada - Dit strand is het naturistentrand van het eiland Agistri en is gelegen in een rotsachtige inham in het zuidoosten van het eiland. Je bereikt het strand via een korte zwempartij vanuit een nabijgelegen inham of je kunt een steil pad afklimmen. Dit strand is een beetje moeilijker toegankelijker. Er zijn geen faciliteiten als ligstoelen, parasols en taverna's, dus je moet wel je eigen water en voedsel meenemen.

De stranden van Skliri - Deze stranden zijn gelegen tussen Skala in het noorden en het strand van Chalikiada in het zuidoosten van het eiland. Dit deel van het eiland heeft een zeer spectaculaire en prachtige kustlijn met enkele stranden.

De stranden van Skala - De stranden van Skala strekken zich helemaal uit vanaf het dorp Skala langs de noordkust naar Mylos. Het is een verzameling van verschillende stranden, sommigen van hen zijn kiezelstranden en de belangrijkste stranden hebben zand. Ze hebben zachte golven en het is er veilig voor kinderen. Aan de andere kant van Skala zijn er meer kleine kiezelstranden. Sommige van de stranden hebben faciliteiten en taverna's.

De stranden van Megalochori/Mylos - Ook rond het dorp Mylos in de noordoosten van het eiland zijn er verschillende stranden, zowel zand- als kiezelstranden. Sommige van de grotere, zoals het hoofdstrand van het dorp hebben faciliteiten zoals ligstoelen, taverna's en hotels. Een van de beste stranden in het gebied heet Xekofti Beach. Megalochori is een traditioneel en rustige dorp met ook enkele moderne hotels, een aantal bars en eethuisjes. Het blijft een rustige plek met stenen huizen die wit zijn geschilderd en is een Cultuur Centrum waar archeologische vondsten zijn te bekijken. Megalochori is gelegen op 2,5 kilometer afstand van de haven van Skala en er gaat een bus naartoe.

Mariza - Mariza is niet echt een strand, maar het is meer een platform van waaruit je in het water kunt springen. Het is gelegen in een kleine inham in de buurt van het dorp Limenaria. Hier aan de zuidoost kant van het eiland zijn de zee en de golven wat ruwer.

Het strand van Dragonera - Dit kiezelstrand is gelegen in een grote inham langs de weg tussen Mylos en Limenaria, op ongeveer 4 km afstand van Skala. Het is een populair maar meer rustige strand met een taverna en een aantal faciliteiten zoals zonnebedjes. Op het strand klinkt een ontspannende muziek. Het landschap is hier prachtig en het strand is omringd door bergen, die zijn bedekt met dennenbomen. Er is uitzicht op een klein onbewoond eiland dat voor het strand in de zee is gelegen. Dragonera Beach is te bereiken met de bus (en een korte wandeling), per taxi van Skala, of te voet.

Het strand van Aponissos - Aponissos Beach is gelegen in het zuidwesten van het eiland Agistri. Dit is een klein zandstrand en er zijn geen ligstoelen te huur. Het strand ligt in een prachtige omgeving en het is een favoriet voor de eigenaren van jachten. In het hoogseizoen is er een kleine taverne geopend voor uw voedsel en water, maar buiten deze periode is het verstandig om uw eigen spulletjes mee te nemen. Soms is het mogelijk om een watertaxi naar dit strand te nemen, of een andere optie is om de bus naar het dorp Limenaria te rijden en dan naar de westkust te wandelen. Net achter het strand van Aponissos ligt een klein meer.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional