Janez Janša Fan Club

Iniciativni odbor


 

 

Predstavitev na straneh SDS


Namen

Kdo smo?

Smo skupina, ki se ne ukvarja s politiko, vendar nam ni vseeno v kakšni državi živimo. Fan klub (klub ljubiteljev) ni registriran klub, ampak le internetni projekt, ki naj zbere mnenja in dejstva, ter se približa resnični podobi g. Janeza Janše, pa tudi tistih, ki (ne vem iz kakšnih nagibov) uprizarjajo tako gonjo proti njemu.

Kako se lahko skupina tako velikih skeptikov, kot smo mi, vpreže v podporo neki javni osebnosti, ki je povrhu še politik?

Prej ali slej se mora vsakdo vprašati, zakaj tako množični in srditi napadi medijev, politikov in nazadnje še gospodarstvenikov na nekoga, ki ni na oblasti in ne odloča o ničemer. Ko sem prebral rezultate ankete 150 vrhunskih slovenskih gospodarstvenikov, kjer skoraj v en glas zatrjujejo, da je Janez Janša oseba, ki najbolj negativno vpliva na gospodarstvo, sem se odločil. Glavni razlog pa je v tem, da vse kaže, da ti ljudje ne govorijo več svobodno. Če tako govorijo politiki, je to normalno. Ko začnejo novinarji prikrivati, namesto da bi odkrivali, je to že precej sumljivo. Ko pa se v stampedo vključijo gospodarstveniki, je to alarm prve stopnje. Smo na pragu novega totalitarizma. In ker se je pokazalo tudi, da je tem ljudem brez časti in resnicoljubnosti v napoto prav Janez Janša, sem se odločil, da ga podprem. Zaradi naše skupne prihodnosti in upanja.Kajti, če se ne upremo temu valu sovraštva, bomo kmalu na vrsti vsi drugače misleči in svobodomiselni ljudje. Gre za vsakega posameznika, za vsako skupino, ter nazadnje za cel narod.

Kako sodelovati?

Naj bo to debatni krožek, kjer se svobodno oblikuje razgovor in se oblikuje neko mnenje o najbolj kontroverzni osebnosti v slovenskem političnem prostoru g. Janezu Janši. Prispevajte svoja mnenja po E-mailu. Za začetek objavljamo nekaj pozitivnih mnenj, ker je v medijih že preveč negativnih, ki, roko na srce, niso v čast našim medijem, in ni v čast naši državi, da ima take medije, posebno še v obdobju, ko bi radi uvedli demokracijo. Prevečkrat se je manreč izkazalo, da se poslužujejo laži, manipulacij in predsodkov. Torej pozabimo na popačeno podobo, ki jo širijo javni mediji in govorimo iz sebe, svojih osebnih doživetij in spomina, svojih hotenj in upanj.

Moderator


Najprej tri mnenja iz skupine, potem pa sledijo prispevki bralcev.

1. O današnji oblasti in Janezu Janši.

 Ko takole od strani pogledamo delovanje slovenskega parlamenta ne moremo mimo vloge Janeza Janše. Parlament sam po sebi se zdi negiben, otopel, zaljubljen sam vase. Vladajoča koalicija nima pametnih predlogov, le razdeljevanje denarja na vse strani jim gre dobro od rok. Prava popestritev dogajanja je SDS in njen predsednik Janez Janša, ki so pobudniki skoraj vseh razprav in pobud, ki naj bi nekaj porinili v pravo smer. Kar sama od sebe se ponuja sledeča misel. Sloveniji v največjo korist je, da tisti, ki deluje pozitivno, pride na oblast, ne pa da iz opozicijskih klopi s skrajnim naporom premaguje vse mogoče ovire in blokade za sprejem določenih zakonov, na koncu pa se prav tisti (LDS), ki je največja ovira, trka po prsih.

2. Janša ni spreminjal stališč, odkar se je odločil za politiko.

Ker danes v Sloveniji prevladuje zelo negativna podoba politikov, je treba poudariti, da je Janez Janša tukaj izjema, ker nima tistih slabih lastnosti, ki jih javno mnenje očita politikom. To so podkupljivost, lažnivost, grabežljivost, itd. Če bi bil tak, se ne bi toliko časa trudil in se odrekal v opozicijskih vrstah.

3. Po dosedanjem obnašanju politikov, vidim, da je Janša imel največkrat prav.

Po mojem opažanju se je izkazalo, da so Janševe izjave najbolj analitične, če ne že kar "preroške", saj se njegovih mnenj poslužujejo tudi novinarji, ki niso na njegovi strani. O skoraj vsaki politični temi mu na TV pripišejo zadnje mnenje, ki ga ne more na odkrit način ovreči nihče iz vladne strani. Tudi v LDS se ukvarjajo pretežno s tem, kako se izogniti, izničiti, ali pa ukrasti in si prisvojiti Janševe ideje.

-------------------------------

Sedaj pa izjave bralcev. Vaših podpisov ne bomo objavljali, da bo debata bolj pristna. Kot se na volitvah ne podpišemo na volilni listek, tako bodo to mini volitve z obrazložitvijo svojega glasu...... Moderator


Predhodna mnenja

-------------- Najnovejša mnenja --------------

169. RE 166:

Ko boste zagovorniki zmagovite strani nas, ki nam ni všeč, da vladajo državi ljudje, ki so nekoč nadzorovali komunistične obveščevalne službe in bili predsedniki Zveze Komunistov, nehali imenovati "klerofašisti" in "konzervativci", bomo tudi mi vas nehali imenovati "komunisti".

Sicer pa ponavadi uporabljamo izraz "kontinuiteta". Kontinuiteta pomeni "nepretrganost, neprekinjenost, povezanost" (slovar slovenskega jezika) in nedvomno je položaj predsednika države iz predsednika vodilne družbeno-politične organizacije v predsednika države natančno to; torej izraz ni deplasiran, ne glede na to, s katere strani nanj posvetimo z ideološkim reflektorjem.

Kar se blatenja tiče, se nihče od vas nikdar ne spotakne ob MLADINO in njene pornografske fotomontaže, interaktivno igrico metanja domobrancev v "fojbe", ipd. In seveda sovraštvo ni, če sprašuješ, kdo bo prva žrtev atentata pri nas: Peterle, Janša ali Rode? To je vse cool, zajebantsko in neodvisno. Ko bo kdo takšne Mladinine "zajebancije" označil kot primitivne (ne glede na to, po komu pljuje), bom začel verjeti, da vam gre res za strpnost in dialog. Dokler pa boste strpni samo znotraj svojim miselnih vzorcev (ki jih tisti, ki nismo vse življenje živeli v komunizmu, vidimo kot posledico 50 letne oblasti enoumja), bo pa verjetno še kdaj komu ušel izraz "komunisti".

Ne SDS, ne NSI ni imela enega predvolilnega plakata, kjer bi blatila nasprotnike! Vaša Združena Lista pa je jasno označila "črno" za negativno in "modro" za pozitivno (Voli modro!). Čigava predvolilna kampanja je potem temeljila na blatenju nasprotnikov? Kot vedno najbolj Jelinčičeva (po katerem vaša stran nikdar ne pljuje), ampak tudi vi niste izjema!

Ravno vaša ZLSD je organizirala srečanja v Lutkovnem gledališču, kjer je Kobal jasno povedal, da je Koalicija Slovenija "Pička", da je nadškof "Nemški ovčar" ipd. In to pred predsednikom druge države! "kar samo dokazuje nizko STOPNJO POLITIČNE KULTURE v vaši stranki", kot si ti napisala za SDS.

Res se je norčeval tudi iz Kučanove majhne rasti, ipd., vendar za "kontinuiteto" še zdaleč ni uporabljal psovk, kakršne je pripel vsem, ki bi radi, da bi se spremenilo še kaj drugega, kot samo to, da smo uvedli večstrankarstvo in v škodo malega delovnega človeka poprivatizirali družbeno lastnino. In večino tega se je pač zgodilo v času vladavine LDS. Vendar je ponavadi takrat, ko vlada "vaša" stran, za vse zlo kriva "država", ko pa pride na oblast "naša" stran, je pa za vse kriva vlada. In potem ljudje izberejo "manjše zlo". In kako to, da v Sloveniji po 50 letih komunistične vladavine ni človeka, ki ne bi bil "zlo"? Mar je res takšna kazen, če imamo po 1000 letih spet svojo državo?

In ne glede na to, iz koga se je norčeval Kobal, si ne SDS, ne SKD ne NSI v svoji "konzervativnosti" nikdar niso privoščile tako primitivnega SLOGA, kot si ga vaša stranka, skupaj z direktorjem Mestnega gledališča Ljubljana pred predsednikom tuje države. So pač "konzervativci" in ne "pičkarijo" in ne zmerjajo s "psi" in "nemškimi ovčarji" in namesto tega "hodijo ob nedeljah k maši, potem pa na volitve", kot je malega, preprostega, kmečkega človeka dan po volitvah posmehljivo (da ne rečem žaljivo) ožigosal uvodnik v Delu. Zmagali ste!

Pa Jelinčiču tudi nikdar ne očitate sovražnega sloga, ne? On je vzoren politik napram Janši in Bajuku, poleg tega pa tudi vedno pove "resnico". Ker njegovi poslanci ponavadi glasujejo "pametno", ne?

Kar se OBRAMBE tiče, je pa že bilo na teh straneh x-krat napisano, kako je bilo z "miroljubnostjo" leta 1991 v "bratskih republikah". Žal je država brez obrambe tako kot stanovanje brez ključavnice. Pacifizem je čudovita zgodba, ki ji tudi jaz zelo rad prisluhnem. Žal pa je samo zgodba-v realnosti vzdržuje mir vedno samo ravnotežje med močjo nasprotnikov (in vse države so si vsaj v čem nasprotniki, kar dokazuje tudi Slovenija v odnosu do sosed). V politiki je pač tako, da ko je nasprotnik dovolj šibak, da ga brez večjih težav pohrustaš, to tudi storiš. Ti zaklepaš vhodna vrata?

Kar se pa ISTOSPOLNO USMERJENIH tiče, jih je pa precej manj, kot vernih. In če berem interview v Mladini "Verouk kot moralno zadoščenje" http://www.mladina.si/tednik/200041/clanek/verouk/ , se mi zdi, kot da Cerkev želi za verne otroke nekaj podobnega, kot Homoseksulaci zase v nedavno na Internetu objavljenem manifestu (ljudmila.org): sprejetje med"normalnimi", enakopravnost, ipd.

In prav zanimivo je, kako novinar Mladine pravi, da ni pošteno, da bi ateistični davkoplačevalci plačevali za možnost, da bi se veren otrok udeležil verouka v šoli. Ko gre za to, da naj bi davkoplačevalci plačevali azile za preganjane homoseksualce s celega sveta, nihče ne pomisli, da bi to tudi plačevali davkoplačevalci. Ali pa, ko gre za "marginalne alternativne kulturne dejavnosti" tipa Metelkova, kjer je 52-krat v 9 mesecih intervenirala policija zaradi kalenja nočnega miru, tudi nikogar ne tišči, da se "Metelkova mesto" živi iz denarja davkoplačevalcev. Tistih "tečnih" davkoplačevalcev, ki "želijo" zjutraj v službo, da bodo od njihovih 100.000 SIT plače lahko odvedli denar v proračun in bi se radi ponoči naspali brez 110 decibelne "sub-kulture", tako nihče ne sili, naj ponoči spijo in zjutraj vstajajo, ne? By the way: ali ti živiš od tistega, kar proizvedeš ali od nekega vira, ki se tako ali drugače črpa iz denarja davkoplačevalcev?

Sploh pa bi bil čas, da bi tudi verujoče začeli obravnavati kot "MARGINALNO" in "preganjano" skupino (glej zasmešujoč uvodnik o maši in volitvah v delu, 16.10.2000). Res ne razumem, zakaj ne bi smeli tiste "pestrosti" in "drugačnosti" "odprte družbe" uvesti tudi v šolah (kot predlagata predstavnika cerkve v omenjenem Maldininem interviewu)? Zakaj morajo biti vse šole enake, zakaj se morajo v vseh detaljih prilagajati Zavodu za Šolstvo? Zakaj ne bi smel ravnatelj "dovoliti", da se tisti učenci, ki to žele, udeležijo verouka kot izbirnega predmeta? Drugje, kjer je zanimanje za Islam, Budizem, Marksizem ali Walfdorf dovolj veliko, pa poučevanja njihove ideologije ali religije. Zakaj ne bi smela biti ena šola bolj "puritanska" (da učenci ne smejo zamujati, da ne smejo "špricat", da se preganja kajenje in alkoholizem, ipd.), druga pa bolj "odprta", dojemljiva za to in ono? Zakaj "konzervativizem" ne sme biti ena od "marginalnosti" (ki jo še vedno zastopa kakšnih 10-20 % Slovencev, kot je vidno iz volilnih rezultatov), ki ji je treba dati normalno uveljavitev in vključitev v družbo? Zakaj nimam pravice (oz. možnosti), da moj otrok hodi k verouku v šoli, da ga vzgajajo strogo in v nekih drugih načelih, kot je "svobodni", potrošniški, "mainstream"? Zakaj se moram bati, da ga bodo tako ali drugače prizadeli "marginalci", le zato, ker ga vzgajam v bolj "konzervativnem" duhu? Zakaj imajo na Zahodu ljudje možnost in pravico biti "konzervativni", vsaj znotraj nekih svojih "getov", pri nas pa nihče ne sme biti "konzervativen"? Zakaj nimam pravice, da bi s sebi podobnimi živel v nekem okolju, ki bi bilo v nekaterih stvareh drugačno od okolja tebe in tebi podobnih? Zakaj nimam pravice "narobe misliti", "biti zaslepljen", živeti in čutiti "nazadnjaško in srednjeveško", biti tepec, ovčica, ki se pusti voditi župniku in "multinacionalki Vatikan", ne da bi me pri tem prezirali? Ker sem "konzervativni klerofašist" in je tvoja opcija, tvoja resnica, edina pravilna?

Za vas je demokracija to, da smemo reči, kar mislimo. Narediti tako kot mislimo, ustvariti neko okolje, v katerem bi se počutili varne pred "mainstreamom", kjer bi do neke mere veljala neka druga, "konzervativna" merila, pa ne smemo. Prav tako noben medij naše "opcije" ne obravnava enakovredno kot tisto vašo, "edino pravilno". Mi temu rečemo "komunistična demokracija": ne bomo šli v zapor, ker "narobe mislimo", lahko celo ustanovimo stranko in se združujemo v njej. V nedeljo celo smemo k maši, vendar nas bo zaradi tega večina zasmehovala. Vse ostalo pa mora biti po vaše: "napredno", "odprto". V državah s tradicijo pralamentarne demokracije je malce drugače in dokler ne bo tudi pri nas "konzervativizem" razumljen kot ena od enakovrednih opcij, bo verjetno še komu ušel izraz "komunisti", ki označuje predvsem paranoično nestrpnost do vsega, kar je bilo kadarkoli, kakorkoli zgodovinsko napoti komunistični ideologiji.

In ko Zoran Predin označi komemoracijo v Rogu kot "Neandertalski primitivizem", nihče ne pove, da večina volilcev NSI obsoja domobransko kolaboracijo z okupatorjem, odobrava pa nasprotovanje partizanstvu kot nosilcu komunistične revolucije, kot smo lahko prebrali javno-mnenjsko raziskavo v Mladini. Mislim, da je to širše dojemanje II. svetovne vojne pri nas, kot pa tisto, "mainstreamovsko", ki vidi le borbo fašizem-partizani, ne?

Kar se MAMIL tiče, je npr. LDS v parlamentu predlagala legalizacijo mehkih drog. "Konzervativci" bi se (že iz "ideoloških" razlogov) zagotovo z vsemi štirimi borili proti temu, da se "dealerji" sprehajajo pred šolo in si nihče nič ne upa storiti. Kaj potem, če so droge v šoli, važno da v šoli ne more k verouku tisti učenec, ki bi to želel! "Konzervativci" se bolj kot s "povratniki" ukvarjajo s tem, da bi se čim manj mladih odločilo probat in se navadit na mamila. Ampak to je seveda v nasprotju z "odprto družbo" in svobodo. Mehke droge so organizmu popolnoma nenevarne, to ve že vsak otrok. Mehkih drog se ne navadiš. Se pa navadiš omame kot take. In ko enkrat mehke droge ne "primejo" več, še vedno pa si želiš omame, potem pač posežeš po "trših"-in tako do heroina. Ampak vi vidite problem šele takrat, mi pa na samem začetku.

Sploh pa je skrajno bedno, kako se vaša stran "napredno" poteguje za "marginalne" skupine, medtem ko več kot 100.000 ljudi ne ve, kako bodo prišli do konca meseca skozi s kakih 20.000 SIT po družinskem članu. Kje ste takrat, ko delavci po več mesecev ne dobijo izplačanih niti svojih bednih 50.000 SIT osebnega dohodka, direktor podjetja pa redno po individualni pogodbi prejema nekaj milijonov SIT in hkrati še kupuje nov služben avto? Večina takšnih direktorjev je tako ali drugače povezanih s "silami kontinuitete". Zakaj o takšnih temah (ki bi jih kje na zahodu po pravici označili za "socialdemokratske"), ki jih doživljajo vsakodnevno moji sorodniki na deželi, pišejo samo "lažnivi" časopisi tipa Mag? In zakaj "nasprotniki kontinuitete" sledimo oboje -"objektivne" in "lažnive" medije, medtem ko vi praviloma samo "objektivne"?

Zanimivo pa je tudi, kakšne riti ste zagovorniki kontinuitete (pri tem mislim bolj ostale nove članke kot tvojega, ki je relativno strpen): zdaj, ko je pomladna stran res popolnoma brez vsake moči, zdaj ste se pa tudi na teh straneh z vsemi topovi spravili nanjo. Zbrcaj nasprotnika, ko je na tleh! Prej ste bili pa nekaj časa tiho kot ritke, ker ste se bali, da vas bosta Bajuk in Janša poslala na Otok Goli, ki sta ga že jemala pri Mesiču na državne stroške v najem za takšne primere, ne? Ne! "Pomladni" politiki še nikdar niso sodelovali v kakršnihkoli fizičnih pregonih "druge strani", marsikateri "kontinuitetni" pa nekoč so...

Sicer se pa ne bojte: Bajuku, Peterletu in Janši je odklenkalo. Morda vas bodo še kdaj pa kdaj ideološko ujezili s svojimi "konzervativnimi" izjavami v parlamentu, zagotovo pa nikdar več ne bodo imeli nobene realne moči, da bi karkoli spremenili. Vaša naveza jih je temeljito "sesula" in zdaj je na vas, da pohodite še tiste ostanke, ki tukaj še nekaj brcamo. Prav tako jih bodo mediji temeljito ignorirali in če bo Slivnik ostal živ, nas bo tistih nekaj 10.000 Slovencev, ki ne verjamemo v eno edino resnico, bralo "izmišljotiine" o "klanih" in "krajah", ki da jih menda izvaja vaša stran. Vi se pa boste, kljub neskončni premoči, še vedno počutili ogrožene, dokler bo še kdo do nas živ...

Me prav zanima, kdaj mi bo policija potrkala na vrata z nalogom za preiskavo (ali pa morda tudi brez njega). Takrat mi zagotovo ne boste stopili v bran s svojim nasprotovanjem "policijski državi", kot je bilo npr. v primeru Mihe Zadnikarja in Metelkove!

------------------------------------

170. Re 165:

Ali se motim, ali se ti zdi izjava, ki jo citiraš v Angleščini, nasprotna "pomladni" opciji? Vidiš, to je ravno tisti način mišljenja, ki ga mi označujemo kot "enostranskega".

"MUTUAL quarrels", torej OBOJESTRANSKI prepiri: ampak vi vedno gledate stvari tako, kot da je za vsa nesoglasja kriva "pomladna" stran. Ne, tuji mediji lepo povedo, da gre za OBOJESTRANSKO, torej ravno tako "vašo" stran, ki se je prepirala. Ampak v "onih časih" pa ni bilo OBOJESTRANSKIH prepirov, ker je obstajala samo ena stran. In to je kvalitativna (in ne samo zunanja, kozmetična) razlika med demokracijo, kot jo pojmujemo mi in med tem, kako jo pojmujete vi.

No, zdaj je prepirov konec in za vse, prav čisto za vse, kar bo sledilo, bo kriva LDS in njeni partnerji v vladi in dokler Koalicija Slovenija ne bo v vladi, res lahko "čveka kar hoče", ne more pa prevzeti krivde prav čisto za nič! Za vse, kar bo sledilo, bodo krivi "vaši"! Ne čvekaj mi čez 3 mesece, kako je država zajebana, če danes poješ hvalo stranki, ki bo sestavljala vlado. Vlada bo kriva, LDS bo kriva, ne neka imaginarna "država", capitto?!

In pa "Jansa and Bajuk, who led centre-right parties, are more conservative." Spet tipičen primer nekritičnega opletanja s slabo poznanimi termini! Kaj je pri tem narobe? Ali misliš, da zahod obsoja konzervativizem? To je tipična komunistična paranoja! Na zahodu je konzervativizem ena opcija, levica pa druga. Vsaka ima svoje privržence, vendar samo levi ekstremisti terminus "konzervativizem" razumejo kot psovko. Zmerni ga razumejo kot eno izmed opcij. Pri nas pa ga "zmerni" razumete kot psovko! To pa zato, ker žal še niste presegli miselnih in ideoloških vzorcev, ki jih je "družbi" 50 let vcepljalo komunistično enoumje.

Za vas je bolje "vaša" opcija v absolutni prevladi , kot pa ravnotežje med različnimi opcijami. Da pa bi bili "tolerantni" do "različnih", si pa nevede perete vest z malikovanjem vseh mogočih "marginalnih" in "alternativnih" skupin, neko veliko skupino drugače mislečih pa označujete podobno, kot je inkvizicija označevala "čarovnice", Nacizem žide in Komunizem "unutrašnje neprijatelje".

Misliš da je meni do tega, da mi bo cerkev kolikorkoli bo hotela, srala po glavi? Ne! Ni mi pa tudi do tega, da mi bodo novopečeni kapitalisti, bivši aparatščiki! Jaz želim da bodo imeli oboji enako moč, da bodo eni drugim gledali pod prste in se jebali med sabo, ker to je najboljše za narod. Če pa ima ena "stran" na svoji strani večino medijev, (bivših družbenih) podjetij, večino v parlamentu, predsednika države iz "istega tabora", večino zunanjepolitičnih predstavnikov, večji del sodstva, policije in lokalne samouprave, potem bodo neki "lobiji" laže delali, kar bodo hoteli. S teboj in z menoj!

---------------

171. Pozdravljeni!

Pravzaprav se je moč marsičesa naučiti od politično-propagandne mašinerije, ki jo več kot uspešno (poglejte rezultate volitev) uporabljajo sile t.i. kontinuitete. Dosegle so pravzaprav veliko več kot so same pričakovale in morda prav v tej predvolilni kampanji prvič v celoti preizkusile vse, kar so se leta in leta učile od svojih, zdaj že vendarle nekoliko postaranih in odhajajočih prednikov, nosilcev boljševističnega komunizma v nekdanji SR Sloveniji oz. SFRJ.

Učiti se je treba od njih, kajti sami so se naučili umetnosti agitpropa pri svojih največjih in smrtnih sovražnikih - pri fašistih in nemških nacistih. In kako zelo dobro so se izučile, dokazuje volilni izid na parlamentarnih volitvah 2000.

Slovenija se verjetno s tem rezultatom za zelo dolgo obdobje zopet zavija v mračnjaštvo srednjega veka, v nekakšno reanimacijo komunističnega totalitarizma, ki bo približno 30% priviligiranega prebivalstva omogočal blaginjo in vse vrste nagrajevanja, seveda na račun ostalih 70%.

A da pretiravam? No, čas bo pokazal, da:

1. V interesu t.i. levo-sredinskega političnega bloka je, da bi Slovenija (ta njihov mali fevd) ostala samo njihova in torej zunaj EU,; napovedujem torej, da v naslednjih 4 letih Slovenija ne bo sprejeta v polnopravno članstvo EU niti najbrž ne v zvezo NATO!

2. Spreminjanje Ustave se bo kmalu začelo kot po tekočem traku in priča bomo popolnemu prikrojevanju Ustave RS za lastne potrebe vladajoče oligarhije ( čeprav bi to znalo biti nekoliko težje, zaradi potrebne večine za spremembo Ustave, vendar za te novodobne slo patricije velja dokazano dejstvo, da so pravzaprav nad zakoni in sodno oblastjo, torej nimajo težav s kršenjem le-teh).

3. Večina še preostalega državnega in delno privatnega kapitala se bo hitro koncentrirala v rokah vladajoče opcije (kar jih že do sedaj uvršča v skrajno desni politični ring in ne na levo, kot se radi samodeklarirajo), postali bodo še bolj odkrito samovoljni kot do sedaj in sovražno nestrpni do vseh , ki ne bodo mislili "borgovsko" (Startrek terminus) oz. po njihovo (ali se vsaj delali, da tako mislijo)

4. Slovenska osamosvojitvena vojna in težnje po demokratizaciji prostora bodo sistematično zatirane, poveličevalo se bo vzdušje partizanstva in NOB, čez kaki dve leti, torej okrog 2002, pa lahko pričakujemo prve resne poskuse ponovne politične združitve z nekdanjimi jugoslovanskimi republikami v nekakšno novo Jugoslavijo, v okolje torej, kjer se vladajoča kasta počuti zelo domače in misli, da bi lahko potegnila kar največ zase. Pred tem bomo priča sistematični protievropski propagandi in projugoslovanski iniciativi ter močnim dgospodarsko družbenim povezavam z nekdanjim jugo-prostorom.

5. Proevropsko usmerjene pobude in podjetja (razen redkih posvečenih) lahko pričakujejo čedalje večje oviranje s strani države in administracije pri svojem poslovanju. Državne podpore pa sploh ne!

6. Administrativni in birokratski aparat bo okrepil svojo moč, sodstvo se bo podrejalo interesom vladajoče kaste. Vlada bo na proteste opozicije odgovarjala z izgovori na račun svobode sodne veje oblasti, ki da je pač ne more in ne sme kontrolirati.

7. Propagandni stroj bo deloval sistematično protiopozicijsko in proticerkveno z blatenjem, podtikanjem laži in afer, gonjo proti J. Janši pa bodo kronali z atentatom nanj v obliki "nesreče" (ali "poblaznelega" samotnega strelca) op: J.J. bi moral nositi neprebojni jopič in se voziti v zaščitenem avtomobilu itd.

Scenarij za grozljivko, ne? Bojim se le, da ne bo niti do kolen segel resnici. In vrli Slovenci se bodo trkali na prsa, češ, pa tako fejst so govorili in zgledali, malo kasneje pa še: ne, MI jih nismo nikoli volili!

HINAVŠČINA BREZ PRIMERE!

LP

172. Hallou!

Zivjo vsi volilni porazenci! Ker imam prevec casa in dobre volje vam spet odgovarjam.

169: "Ko bo kdo takšne Mladinine "zajebancije" oznacil kot primitivne (ne glede na to, po komu pljuje), bom zacel verjeti, da vam gre res za strpnost in dialog." Neumnost. Revije, ki zajebavajo politike obstajajo v vsaki demokraticni drzavi. Poglej si Larrya Flynta. Ce ti mladina ni vsec je ne beri.

"Zakaj ne bi smel ravnatelj "dovoliti", da se tisti ucenci, ki to žele, udeležijo verouka kot izbirnega predmeta?" Zakaj pa nebi imeli kar srecanja SDS mladine v soli? Cerkev je pred volitvami javno reklamirala Nsi in prav nic cudno ni da tako malo Slovencev zaupa cerkvi.

"Mehkih drog se ne navadiš. Se pa navadiš omame kot take." Jaja.. to so rekli tudi v ZDA na zacetku stoletja. Pa se prohibicija ni obnesla. "Sicer se pa ne bojte: Bajuku, Peterletu in Janši je odklenkalo." Zaradi takih stavkov je vredno brat te strani. :)

"Vi se pa boste, kljub neskoncni premoci, še vedno pocutili ogrožene, dokler bo še kdo do nas živ... Me prav zanima, kdaj mi bo policija potrkala na vrata z nalogom za preiskavo (ali pa morda tudi brez njega)." Ce res tako mislis cimprej poisci psihiatricno pomoc.

170: ""MUTUAL quarrels", torej OBOJESTRANSKI prepiri: ampak vi vedno gledate stvari tako, kot da je za vsa nesoglasja kriva "pomladna" stran. " Pisejo o sporih v sami vladi, ki je bila zaradi tega ohromljena. Drzava je bila pod vlado pomladnikov nestabilna, zato tudi naslov na CNNu: "Slovenia chooses stability"

171: "..cez kaki dve leti, torej okrog 2002, pa lahko pricakujemo prve resne poskuse ponovne politicne združitve z nekdanjimi jugoslovanskimi republikami v nekakšno novo Jugoslavijo"

Fant tebi ni pral mozganov Jansa ampak nekdo se hujsi. Jansa & co. nonstop klatite take neumnosti da se clovek vprasa a je to crn humor ali pa ste psihopati.

Da zakljucim. Berite vsaj tuje medije ce nasim ne verjamete. Ste slisali Benesko komisijo? Ves cas so vam lagali o nelegitimnosti volitev in vi ste verjeli. Da o treh ustavnih sodnikih - ministrih, ki so to neumnost zaceli sploh ne govorim. Vecina slovencev je ze sprevidela samo se vi tiscite glave v pesek - zalostno.

172. RE 171:

Mislim, da močno podcenjuješ človeka, ki nadzoruje to državo. Tvoj scenarij so sanje marsikaterega vladajočega aparatščika, vendar On tega ne bo dovolil.

Tvoj scenarij namreč proizvaja mučenike, iz česar slede heroji in potem vstaje. To pa je proti Njegovim interesom. Poleg tega pa so stvari navzven zaenkrat preveč lepo "pošlihtane" ("Slovenia smells like a rose"), da bi se splačalo rizkirati slab ugled pred svetom. Veliko bolj modro (in On je zelo, zelo zvit mož), je vladati z "mehko" diktaturo.

1) Odpor do Evrope je verjetno res precejšen, naklonjenost Balkanu tudi. Ne pozabi, da ima tu tudi Evropa svoje interese: Evropi ni do stotine malih državic v Evropskem parlamentu, saj bi potem parlament izgledal kot sedanji Slovenski (mimogrede: tudi če ne veš, katere stranke so dobile koliko sedežev in pogledaš samo dejstvo, da je v parlamentu 8 strank v razmerju cca. 37%, 16% 11%, 11%, 8%, 8%, 5%, 4%, ti je jasno, da so Slovenci politično popolnoma nepismen narod) - sestavljen iz množice malih skupinic, kar je skrajno neproduktivno in nevodljivo. Zato bomo najverjetneje ugotovili, da je "predrago", če sami rinemo v Evropo in Evropa bo z veseljem ugotovila, da bi bilo veliko bolj "ekonomično", da bi bili skupaj z ostalimi Balkanskimi državicami ena pridružena enklava z omejenimi pravicami in neomejenimi dolžnostmi. Balkan nam nedvomno "ne gine", iz Evropske strani pa lahko pričakujemo predvsem neskončno izkoriščanje. In ravno "desnica" je tista, ki hoče uveljaviti nek nacionalni ponos, liberalce pa že po definiciji liberalizma zanima predvsem njihov lastni žep. Podpiranje vseh mogočih na-pol anarhističnih ideologij s strani LDS (glej revijo 4000) je namreč ravno nadaljevanje osnovne komunistične paradigme o "odmrtju" države. Za liberalne kapitaliste pa pomeni predvsem še en nadzor nad nekontroliranim bogatenjem manj.

2) Ustavo se bo verjetno res spreminjalo, vendar znotraj "naprednega" in za Evropo še sprejemljivega; sicer pa v anarhiji ustava bolj malo pomeni. Poglej Italijo: tebe bodo jebali, ker nimaš računa za Capuccino, na drugi strani pa jim mafija vrže v zrak avtocesto z nepodkupljivim sodnikom vred, pa "nikome ništa".

3) Mislim, da je 95% kapitala že v rokah vladajočih elitnih 30%. Mislim, da se res oblikuje neka nova elita kapitalistov in politikov (denar, oblast) in "naprednih" kulturnikov ter družboslovcev (ideologija), vmes pa je še birokratski aparat, prosveta in sodstvo. Vojska in policija pa tako ali tako v "odprti" družbi ne pomenita prav veliko.

4) Če je propaganda preveč sistematična, ji ljudje ne verjamejo več. Poglej članke na trenutno politično stanje. Če bi nekatere ob njih objavili pred volitvami, bi bili procenti v parlamentu verjetno kaj drugače razporejeni (si kdaj v predvolilnem času slišal imenovati ZLSD "podmladek komunistov" in DEsus "iste ljudi v drugi preobleki" ? Točno to je 2 dni po volitvah pisalo na 2 strani Slovenskih novic). Mar ni bolj zvito biti 3 leta in pol "nevtralen" in na podlagi kredibilnosti, ki jo s tem pridobiš, "masirati" rajo tik pred volitvami, kot pa biti ves čas pristranski, in ti potem nihče več ne verjame?. Ravno "objektivnost" medijev je njihov največji adut. Vedno govoriti resnico, vendar pri tem kdaj kaj zamolčati, kaj pa pogosteje poudariti, kakšno stvar povedati dan prezgodaj, kakšno pa dan prepozno, to je taktika, na kateri te nikdar ne morejo "uloviti"! O nacističnih, fašističnih in domobranskih zločinih se je govorilo za časa Bajukovega "klerofašističnega" vladanja, zdaj bodo pa spet pisali o partizanskih in komunisitčnih zločinih. Zelo demokratično in samokritično, ne? Vendar pa je za procente v parlamentu odločilno vzdušje, ki ga ustvariš pred volitvami. In tako so ljudje padli na strah pred tem, da se bo tisti otrok, ki bo to hotel, lahko učil verouka v šoli in da ne bodo mogli več nabirati gob po cerkvenih gozdovih, to koliko divjih privatizacij je bilo omogočenih za časa 7 letnega vladanja in koliko ljudi je zato ostalo brez služb, pa so vsi pozabili. Boje se zločinov, ki jih je inkvizicija počela pred 300 leti in pozabijo na svinjarije, ki so se zgodile včeraj. Zakaj misliš, da smemo vse tole pisati? Zato, ker je to "pičkin dim" v primerjavi s celotno "klasično" medijsko mašinerijo, ventil za našo "manjšino" in navidezna svoboda ter demokratičnost. Če bi tole bralo pol milijona Slovencev, bi nam pa že trda predla...

5) kakor bo trenutno komu "pasalo". Morda bomo čez 10 let priča klanju med samimi novodobnimi kapitalisti; ampak takrat bo že veliko prepozno. Zanimivo, da so naši levici bližnji sociologi tako polni "naprednih" idej, medtem ko pred globalizacijo multikapitalizma svari predvsem cerkev, medtem ko se te nevarnosti na zahodu ravno najbolj zavedajo tisti zares napredno misleči. In eden redkih močnih vzvodov proti popolnoma nekontrolirenmu vladanju kapitala je narodna zavest. Ampak resnično narodno zavest goji žal samo "pomladna" manjšina. "Kontinuitetnim" ideologom se zdi to nazadnjaško in "zaprto". Dediči "Internacionale", pač...

6) Atentat na Krambergerja je bil smiseln, ker je on kot osebnost predstavljal celo stranko (cca. 10% volilcev). Janša sicer kot osebnost veliko pomeni, vendar bi stranka še naprej brez njega nemoteno delovala. Poleg tega bi ga stranka naredila mučenika, kar pa drugi strani zagotovo ne bi odgovarjalo. Mislim, da je možno s sedanjim razmerjem moči Janšo držati dovolj na "hladnem" in da je to boljša opcija, kot se ga fizično znebiti. Morda pa ima Janša pri kakšnem advokatu v tujini tudi spravljen kakšen dokument, ki mu služi kot "življensko zavarovanje"? Sploh pa za svojo obliko vladavine "On" nujno potrebuje opozicijo s takšno (ne)močjo, kot je trenutno stanje v državi. Pa med to povzpetniško revščino, ki se tlači v stranke, tudi ni težko najti koga, ki za majhen denar naredi zgago znotraj stranke. V SKD in SLS je to že dobro uspelo (tisti, ki niso popustili, so zdaj v NSI), zdaj to naredijo še s SDS, pa bosta na naslednjih volitvah pozicija in opozicija dve struji iz istega tabora. Trenutno se je Njemu skoraj bolj treba bati LDS kot pa opozicije...

Sicer so pa Slovenci očitno tako zeeelooooooo trpežen, priden in upogljiv plastelin, da bodo tudi tvoj scenarij brez večjih težav preživeli. "Gunđali" bodo pa tako ali tako vedno, ne glede na to, kdo je na oblasti....

173. RE: 172

Se strinjam - "gunđali" oz. brundali smo Slovenci vedno in tudi poslej se ne kanimo tej jako lepi ljudski razvadi v ničemur zameriti. Bi bilo pa po tolikih letih vendarle lepo in prav tudi kaj bolj konkretnega postoriti. S tem imam v mislih predvsem DEJANJA in ne le tiho brundanje in na pol dovoljene si pomisleke glede pravičnosti Milanove, ki da je menda že kar prislovična in bi jela slovenska pravljičarka Makarovič celo zgodbo ali dve o tem napisati ( morda pa remake zgodbe o peku Mišmašu - Milan mu je vendar tako podoben, ves majhen in nebogljen, v ozadju pa se skriva "coprnija" in vse sorte barve (zelo zgovorno za slo-politični prostor) miške, ki tekajo po Njegovih ukazih in se semtertja za kakšno uro spremenijo tudi v humanoidna bitja.)

DEJANJ in ne le tihih besed potrebujemo, sicer se nikoli ne rešimo boljševistične navlake našega političnega t.i. LEVOSREDINSKEGA bloka ( pa spet moram poudariti, da so "levi" le po odnosu do dolžnosti in dela - ja, pri tem so zelo levi in "hvataju krivine", medtem ko so po politični plati DESNIČARJI par excellance). Dejanja pa seveda ne smejo biti nasilna, se razume, dokažimo, da smo lahko bolj zviti. Predlagajte, kako se rešiti naše komi-dediščine in LDS ( ni slučajno premetanka od LSD ) na prefrigan, vendar kulturen način! (človek bi povprašal kar pri Srbih, kjer je "nadmudrivanje" nacionalni šport - tu bi nam pa njihove izkušnje prav prišle! ) ... LP

174. RE 166

Praviš, da "Resnično bi vam bila hvaležna, če bi opustili preteklost in nas prenehali označevati kot komuniste".

pisec 172 pa pravi: "Ce ti mladina ni vsec je ne beri."

iz tega lahko potegnemo zaključek: "Če ti ni všeč, da te imenujemo "komunistka", nas pač ne beri...

aja, pa CNN-a tudi ne, saj tam tudi pravijo: "...the United List of Social Democrats -- reformed communists -- who had earned about 12 percent ..." (česar pa pisec 172 ne citira)

(vzdih.) Verjetno se je podobno kot mi tukaj počutil Galilejo, ko je hotel ljudem "dotajčit" svojo, manjšinsko resnico, napram uveljavljeni, večinski....

175. Slovenska krčma Pod lipo - obvestilo in vabilo

Spoštovani! V Slovenski krčmi Pod lipo se pogovarjamo tudi o SDS in Janezu Janši. Poglejte v forum Politika je...?. Naslov forumov Pogovori na sončni strani Alp: http://www.slovenia-cafe.com/forums/forums.shtml Vljudno vabljeni k pogovoru!

Slovenska krčma pod lipo

176. Odgovor na 2. mnenje iz vaše skupine

Moram vam odgovoriti na vaše mnenje kjer ste zapisali: JANŠA NI SPREMINJAL STALIŠČ ODKAR SE JE ODLOČIL ZA POLITIKO

Oprostite a ni to tisti človek ki je nekoč pod imenom Ivan Janša hodil na avnojske shode v Jajce, zdaj pa se dobesedno norčuje iz njih.

Ni to mogoče nekdanji član KPS danes pa prvi Rodetov zaveznik.

Ni to tisti ki je iz Argentine pripeljal potomca izdajalskih staršev in zdaj z njim podpisal nekakšno domobransko koalicijo.

Več ne bom našteval ker je škoda časa.

Vi se pa več ne smešite s tem nekakšnim fan clubom.

Vaše mnenje vrača razpravo na začetek. Če boste imeli čas, preberite še ostala mnenja, kjer so bralci vašo dilemo že razrešili. Posebej vas opozarjam na 108. mnenje, kjer je precej tehten odgovor na vaše strahove. Zanimivo je tudi vaše mnenje, da je v Sloveniji iskati resnico smešenje. Tako slabo pa o Sloveniji ne mislimo....Moderator

177. re na 176

Spremeniti stališče, če uvidiš, da si se zmotil, ni nič slabega. Kritiziraš pa lahko predvsem tisto, kar poznaš.

Pripeljati nekoga iz Argentine? To me spominja na čas, ko so se jezili na Rupla, ker je šel v času vojne po Slovence v Sarajevo. Kakšni Slovenci neki, ko še slovensko znajo.

Pa so Slovenci. Moja Slovenija je odprta za vse.

178. Pogumno!!

Zaman je pricakovati, da bi stranka postenih in pokoncnih kdaj zmagala. Ker so postenjaki vedno v manjsini.

Po svoje je pa nam, ki nismo politiki, bolje biti z opozicijo kot s pozicijo. Imas mirnejso vest!!!!!!!!!! Se posebej ce si v umetnosti.

Lep pozdrav

OBVESTILO. Nekatera mnenja, ki ste jih poslali v JJ Fan Club, smo objavili v Hyde Parku, ker ne omenjajo JJ....Moderator

179. Kaj je bolj Evropsko:

A) (Ljubljana, 25. avgust 2000) Predsednik republike Milan Kučan je danes pisno zaprosil predsednika vlade dr. Andreja Bajuka za stališča vlade do pomena Avnoja in njegovih odločitev za slovensko državnost. Ne samo zaradi zahtev po pogojevanju vstopa Slovenije v Evropsko unijo z ukinitvijo teh sklepov. Po prepričanju predsednika republike predstavljajo sklepi Avnoja, vključno s sklepom o priključitvi Slovenskega Primorja k Sloveniji, temelj in kontinuiteto slovenske državnosti, so sestavni del celote odločitev takrat ustanovljene jugoslovanske države ter državotvornega statusa Slovenije v njej in so hkrati tudi temelj za pravico do nasledstva po razpadli jugoslovanski federaciji.

B) Janšev govor v Ribnici: Kot sem že večkrat omenil, se bo SDS tudi v prihodnje ravnala na podlagi presoje, kako se bo to, kar danes počnemo, dotaknilo pete generacije naših potomcev. Ob našem ravnanju bomo mislili na prihodnost. Slovenija se sicer pravna naslednica bivše Jugoslavije in na žalost preko nje tudi nekdanje kraljevine Srbije, saj plačujemo tujim upnikom tudi dolgove, ki jih je kraljevina Srbija najemala v začetku tega stoletja. To je rezultat pogajanj sijajnih pogajalcev LDS, ki so se tako v nasprotju z ustavnim zakonom pogajali leta 1994. In ker plačujemo dolgove, imamo seveda tudi pravico do nekdanjega skupnega premoženja oziroma tako imenovane sukcesije, kolikor tega premoženja sploh še obstaja.

Vendar pa demokratična Slovenija ni pravna naslednica komunistične revolucije in njenih revolucionarnih dekretov, katerih posledica so bile množične povojne morije, razredno in etično čiščenje.

AVNOJSKI SKLEPI V SLOVENIJI NE VELJAJO. To je neizpodbitno dejstvo. Temu nasprotujeta samo predvsem dva politika. Eden v Avstriji in eden v Sloveniji. Tisti v Avstriji s tem, ko trdi, da bi morala Slovenije te sklepe odpraviti. S to trditvijo jih priznava in jim daje veljavo, ki je nimajo.

Tisti v Sloveniji pa s tem, ko pravi, da so avnojski sklepi eden od temeljev slovenske državnost. Gre za dvoje ekstremnih stališč, ki napajata eno drugo in si tako podajata politično strelivo za notranje ideološke spopade. Seveda predvsem na škodo Slovenije in tudi dobrososedskih odnosov.

Zahtevam iz Avstrije je treba torej povedati: Slovenija avnojskih sklepov ne bo razveljavila, ker v Sloveniji ne veljajo. Niso del našega pravnega reda. Vprašanja denacionalizacije so urejena v zakonodaji, ki jo je sprejel slovenski parlament, pravne posledice tako imenovanih avnojskih sklepov v zvezi z denacionalizacijo pa so sanirane z odločitvami slovenskega ustavnega sodišča in to je edino, kar nas na tem področju obvezuje.

Tistim v Sloveniji, ki postavljajo avnojske sklepe za temelj slovenske državnosti pa je treba jasno povedati, naj si preberejo Temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti republike Slovenije, ki jo je slovenski parlament sprejel 25. junija 1991 in ki smo jo dva dni kasneje morali braniti z orožjem. Res je stara ustava SFRJ temeljila na nekaterih revolucionarnih dekretih Avnoj-a. Toda 25. junija 1991 smo v Temeljno ustavno listino v prvo poglavje napisali, citiram: "Za Republiko Slovenijo preneha veljati ustava SFRJ".

Ob vseh teh razpravah, ki imajo ideološke korenine in predvolilni pomen, pa ni mogoče prezreti dejstva, da so nekaterim tako imenovani avnojski sklepi oziroma revolucionarni dekreti, kar ti sklepi po svoji obliki in vsebini dejansko so, bolj sveti od slovenske ustave. Ravno tisi, ki so brez trohice slabe vesti spreminjali slovensko ustavo in s tem ukinili pravico državljank in državljanov do neposrednega odločanje, sedaj revolucionarne avnojske dekrete, ki smo jih odpravili že leta 1991, postavljajo nad Temeljno ustavno listino. Takšno ravnanje povzroča veliko notranjepolitično škodo, saj sprave in nacionalnega soglasja, ki ga potrebujemo za prave odgovore na razvojne izzive globalizacije in zahtev mednarodnih integracij, ni mogoče doseči na osnovi starih revolucionarnih dekretov, temveč predvsem na osnovi soglasja iz leta 1991 in soglasja glede prihodnosti.

Povzroča pa takšno ravnanje tudi veliko zunajpolitično škodo Sloveniji. Nekaterim ni bila dovolj lekcija iz Evropskega parlamenta, kjer so od slovenskega predsednika terjali ne samo jasno opredelitev do fašizma in nacizma, temveč tudi do komunizma. Sodobna Evropa je utemeljena z demokracijo, ki zavrača vsak totalitarizem. Tisti, ki imajo težave z opredelitvijo do enega izmed njih, se skušajo legitimirati z drugim. Zato Kučan potrebuje Haiderja in Haider Kučana. Toda to je dolgoročno brezupen manever. Za demokrata ni dovolj, da je samo antifašist. Niti, da je samo antikomunist. Vsak resnični demokrat je tako antifašist kot antikomunist.

180. jansa je najboljsi.....

kuko lohka reces da se ne okvarjas s politiko pol pa nardis stran k favorizira enga tipa kt je janez jansa... ja ok... vem ti si fen od njega, sam pol si fen pa itak od bajuka pa cele sds.... k ce jansa prdne prdnejo tud usi uni za njim... sej ni sam to da ma ista mnenja k je u politiki... k je biu se novinar pr mladini je govoru cist druge stvari...delu isto k usi ustali...pol je pa ratal modern bit proti partizanom, pa kucanu je pa fant reku da bo pa se on mau kurcu.... sicer je mau pa jansa moznost tko k usi ustali dobit vecino pa pokazat kako se vlada... kar mu nikakor ni slo v zadnjih 3 mescih k je blamiru celo slovenijo k je bajuk posilu pizdarije na benesko komisijo... poleg tega se pa se k so na oblasti ne morjo zment.... raj se skregajo... z drugimi besedami tip ne zna in ne more vodt ene drzave k je prepogoltn... boli me kurac a mi reces komunist, kreten , debil , gnoj, pedr, rdeckar, eldeesovc, liberalc, zapohanc, pijanc, mescan, vapo, honte ,..... itak sm bl pameten od tebe.....

Ej stari, u resnic sm jest fen svobode in demokracije. Dokler bo Janez povedou več resnice kt drugi politki in dokler bo dajal slovencm več upanja kot drugi, sm pa tut en mau njegov fen. Če pa nau več tak, ne bom več njegov fen. Simple like that ...Moderator

181. Mnenje

Na spletni strani uporabljate enak besednjak kot ga je pred II. vojno Hitler. Kje je tukaj logika? Po eni strani pišete, da imamo pokvarjene medije, da smo na pragu totalitarizma... Popravek: Mi smo ravnokar (z novimi volitvami) prišli iz totalitarizma. Kje na svetu je na mesto direktorja telekoma postavljeno tele kot je Marjan Podobnik, kje na svetu imajo vzporedno vodstvo na Davčni Upravi, kje na svetu ima (hvalabogu) bivši prvi minister dve državljanstvi...

Mogoče v Uzbekistanu...

Vse te poteze je povlekel veliki kadrovnik Janez Janša...

Hvala. Tudi to smo uvrstili med mnenja, čeprav se bojimo, kaj bodo rekli drugi, ki so se s svojimi mnenji potrudili in zraven tudi mislili, sintetizirali, primerjali, vrednotili, presegali. Vse več ljudi pohvali naše strani, češ da so ljudje z dialogom zbližali stališča in na obeh straneh z rezervo jemljejo take banalnosti, kot so se vam zapisale. Mislim, da bi večina ljudi imela raje deset vodstev na Davčni Upravi, kot da plačuje večje davke namesto igralnic in medijskih mogotcev. Problem je, da tega ne vedo .....Moderator

182. HA, HA, JANEZ JANŠA FAN CLUB!

Ameriške volitve so sicer pokazale marsikaj, vendar me v tej primerjavi sploh ne zanimajo zapleti okrog odločilnih glasov. O čemer hočem pisati, je odnos ljudi, državljanov, do posameznih politikov in do posameznih političnih opcij.

Videli smo namreč, kako so ljudje celo noč postavali v mrazu pred velikimi ekrani na trgih, navijali za "svojega" predsednika, kričali, jokali... In vsem se je zdelo to čisto nekaj normalnega. Na CNN npr. imate spletne forume, kjer se na veliko med seboj "dajejo" pristaši republikancev in demokratov, pa se zdi vsem to čisto nekaj normalnega. Pri nas pa nekdo ustanovi "Janez Janša fan club", ki sploh ni to, ampak v bistvu forum o dveh političnih opcijah v Sloveniji in vsi so prepričani, da je ta človek malo čez les. Naključni bralci ga napadajo kot barabo, mediji pišejo o njem kot o norčku, ki počne nekaj ogabnega.

Ljudje fanatično navijajo za svoje fuzbalske zvezde, se tepejo zaradi pripadnosti svojemu klubu, pa je to nekaj čisto normalnega. S solzami pričakajo pred Magistratom "Esmeraldo", pa se to ne zdi nikomur ogabno. Hodijo častit Dražgoške bitke in pohode okrog okupirane Ljubljane, pa je to čisto cool. Delajo web page, kjer častijo svoje glasbene idole in se to nikomur ne zdi čudno. Ampak forum, kjer kdo kaj dobrega reče o eni izmed političnih opcij (tisti, ne-ta-pravi seveda), to je pa v deželi prepametnih rdečih podalpskih hlapcev, popolnoma nezaslišano!!!

183. Janes Jansa je svinja!

Naj kdorkoli rece karkoli, Jansa bo vedno Jansa, to pa pomeni da je bil, je in bo svinja. Njegovo SDS bi se dalo primerjati z Gespapom, ce bi imeli saj malcek smisla da oblacenje. Njihovo obstruiranje sej (da o Pof.. Bajuku sploh ne govorim!) je naravnost gnusno. Ce bi bilko v moji moci, bi vse SDS-ovce izgnal iz Slovenije, ki bi se morala imenovati Samostojna Komunisticna Republika Slovenija! Kdaj Vam bo koncno jasno, da ima Jelincic popolnoma prav z svojim Evro-skepticizmom!

Diabolus


Pošlji svoj prispevek

Ker se je nabralo že precej mnenj, jih bomo razvrstili po straneh.

Prvi teden .... 31 mnenj + 3 v Hyde Parku

Drugi teden 1.....24 mnenj

Vmesna analiza prispelih mnenj

Drugi teden 2 .....14 mnenj + 1 v Hyde Parku

Tretji teden ..... 8 mnenj + 8 v Hyde Parku

Četrti teden ..... 14 mnenj + 2 v Hyde Parku

Junij in Julij .....13 mnenj + 5 v Hyde Parku

Druga vmesna analiza mnenj

Avgust ..... 32 mnenj + 4

September, do volitev ..... 27 mnenj + 2


Nadaljevanje jutri. Vrnite se in poglejte, kako vaše mnenje odmeva v javnosti.

* * *

Klikni še na HYDE PARK

Ali MEDIA BLACK LIST

 

Mnenja, ki niso v direktni povezavi z našo temo,

pa jih vseeno objavljamo na drugi strani, ker drugje nimajo priložnosti objave.


Povabilo k sodelovanju

Zbiramo in objavljamo vaša mnenja in predloge, od katerih, lepo prosim, odstranite sovraštvo, dezinformacije, laži in manipulacije. Kar bo potem še ostalo, bomo objavili, komentirali in upoštevali. Če se bo tema razvijala v kakšno drugo smer, bomo odprli nove teme na drugih straneh.

 

 Pošlji svoj prispevek . Na začetku naj bo kratek naslov teme. Tekst naj bo čim krajši, da ga bodo bralci uspeli prebrati.