Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Blog Tools
Edit your Blog
Build a Blog
RSS Feed
View Profile
« November 2008 »
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Entries by Topic
All topics  «
You are not logged in. Log in
Anns agenda
Monday, 16 October 2006
Nu flyttar jag!
Hej!
Nu har jag bestämt mig för att flytta till Blogger.Följ med!

Ann

Posted by rock3/dreamweaver at 11:24 AM MEST
Post Comment | Permalink | Share This Post
Sunday, 15 October 2006
Framtidsspaning
Framtidsspaning är väl något av det vanskligaste man kan ägna såg åt - men " a woman´s gotta do what a woman´s gotta do".

Jag fröjdar mig storligen när jag får rapport från min gamla arbetsplats Sandvikens folkbibliotek att nedladdning från Btj:s Musikwebb går riktigt, riktigt bra!
Några saker jag tror vi ska satsa på på biblioteken är nämligen:

1. Musik
2. Spel
3. Den kommunikativa webben (jfr web 2.0-satsningar som görs i Stockholm respektive Umeå ).
4. Teknikhörnor på biblioteken, där vi hjälper våra besökare tillrätta med allehanda ting såsom nättjänster, olika typer av spelare mm.

Vi måste en gång för alla göra upp med föreställningen om att det går en rågång mellan biblioteken och webben/ny teknik.Jag tror att den uppfattningen är vida mer spridd än vi som är i branschen vill inse. Det är mycket lätt att bli hemmablind(jag talar självkritik här) och ta väldigt mycket för givet.

Vi behöver också avdramatisera vårt eget möte med ny teknik och nya hjälpmedel. Ingen ska behöva vara guru för att våga testa!

Vad har jag då för recept? Jo, helt enkelt det att vi både behöver fortbilda varandra kontinuerligt i nättjänster och ny teknik av allehanda slag och än viktigare, satsa 100 % på fortbildning och marknadsföring utåt av vad vi på biblioteken erbjuder av detta. Dessutom: vi kan inte fortbilda varandra om vi inte lär oss själva och även har en ständig näsa och nyfikenhet för vad som är på gång = bedriver en systematisk omvärldsbevakning, alltså.

Nu menar jag inte att var och en ska känna piskan vina över ryggen på något sätt, jag menar snarare att varje bibliotek bör ha personal med särskilt ansvar för vad jag talar om här, och att den personalen ges möjlighet och utrymme för att fullfölja sina uppdrag.

Såsom varande "konsulent med inriktning mot medieutveckling "känner jag naturlitgvis ett extra ansvar, men jag tror också på att vi måste verka tillsammans.Likaväl som jag har konsulentnätverk att vända mig till, hoppas jag på att kunna stärka våra existerande nätverk i länet.

För gemene kvinna /man kan det FORTFARANDE vara något av en sensation att biblioteken har en hemsida, och att biblioteksutveckling bland mycket annat även handlar om att tillgodogöra sig ny teknik. Oss emellan - är det OK?

Posted by rock3/dreamweaver at 1:27 PM MEST
Updated: Sunday, 15 October 2006 4:04 PM MEST
Post Comment | Permalink | Share This Post
Sunday, 8 October 2006
Söndagspromenad
Mood:  energetic
Idag blev det en riktig söndagspromenad av gammalt gott märke.Kan aldrig tänka ordet "söndagspromenad" utan att associera till pjäsen "Söndagspromenaden" som bör ha visats på SVT någon gång på 70-talet.Tror den är skriven av Lars Forssell.Någon mer som minns?

I går glömde jag i hastigheten att nämna min andra egna blogg, mer fokuserad på egna slumpartade utgjutelser än jag tänkt att denna skall bli.
För den som eventuellt är nyfiken kan jag nämna att den heter Annvill(brist på fantasi, säger inget mer).Kommer nog att uppdatera den ytterst sporadiskt, men gillar mina länktips där:-), så håll till godo!

Posted by rock3/dreamweaver at 6:03 PM MEST
Updated: Sunday, 8 October 2006 6:10 PM MEST
Post Comment | Permalink | Share This Post
Saturday, 7 October 2006
Varför?
Varför envisas jag med att ha en länk kvar till denna agenda/blogg kan man fråga sig? De senaste åren har jag lagt all blogg-kraft på att starta och driva två bloggar för Sandvikens folkbiblioteks räkning. Dels Sandvikens folkbibliotek som handlar om allt mellan himmel och gjord på och utanför bibblan med anknytning till densamma, dels Den sköna bloggen med fokus på skönlitteratur.
Nu har jag bytt arbete, och återfinns sedan den 2 oktober som konsulent med inriktning mot medieutveckling på Bibliotek Gävleborg, länsbiblioteket således.
Jag har en idé om att utveckla bloggandet därstädes, och har därför bestämt mig för att behålla denna plattform.
Att blogga på min nuvarande arbetsdator ställer sig uteslutet, eftersom min dator där är helt låst av landstingets brandväggar.Min plan är att ordna en extra, bärbar dator, och lägga den utanför landstingets brandvägg.

På återhörande!

Posted by rock3/dreamweaver at 12:27 PM MEST
Updated: Saturday, 7 October 2006 12:30 PM MEST
Post Comment | Permalink | Share This Post
Tuesday, 18 October 2005
Ge inte upp!
Mood:  not sure
Ja, det VAR länge sen sist!
Hösten har gått i raketfart so far, och den verkar inte vilja avta (farten alltså...).
Har just avverkat min mans 50-årskalas med tillfredsställande resultat=glada gäster + lättsam stämning.17-20 november åker vi än en gång till vårt älskade Prag, denna gång skall vi bo på nedanstående hotell:


Posted by rock3/dreamweaver at 9:47 PM MEST
Updated: Tuesday, 18 October 2005 9:51 PM MEST
Post Comment | Permalink | Share This Post
Wednesday, 31 August 2005
Förstoppning
Mood:  bright
Ja, inte min utan vårt katalogsystem har lidit av svårartad förstoppning sedan i fredags.En mardröm jag inte vill genomleva igen - hur frustrerande det är att inte kunna nyttja vårt kära Book-it kunde jag väl aldrig ana :-)- det spiller till och med över in hit...
NU nås jag av glädjebudet att allt är igång igen, så då är det väl bara att kavla upp ärmarna och börja avverka travar av återlämnade medier.


Posted by rock3/dreamweaver at 10:55 AM MEST
Updated: Wednesday, 31 August 2005 11:48 AM MEST
Post Comment | Permalink | Share This Post
Wednesday, 24 August 2005
What a day!
Mood:  bright
...eller hur han nu uttryckte saken Musse Pigg (var det inte i julavsnittet med den stora kalabaliken mellan Pluto/Piff & Puff?

Hade igår gjort en finfin göra-lista till idag, men den kunde av olika - oftast trevliga!- orsaker inte börja betas av förrän under eftermiddagen idag.

"Vad du gör, gör fullt och helt, och inte styckevis och delt" som skalden sa. Jag tror jag förstår vad han menade;-)

Är det ändå inte den största njutningen - efter en arbetsdag, vill säga(!) - att i alla fall en liten stund få känna/hoppas/tro/inbilla sig att din dag varit full av meningsfulla sysslor = gjort dig trött på ett sätt som gör dig glad och får dig att känna dig väl använd?Posted by rock3/dreamweaver at 7:22 PM MEST
Updated: Wednesday, 24 August 2005 7:54 PM MEST
Post Comment | Permalink | Share This Post
Tuesday, 23 August 2005
Jösses flickor
...skulle jag kunna säga om jag hade några systrar:-)

Nu får jag nöja mig med att klappa mig själv lite uppmuntrande på axeln.Varför då, då? Jo, upptäckte just att min Törnrosaslumrande privatblogg just blivit hänvisad till av Bibliotek Gävleborg.

Måste erkänna att jag för tillfället huvudsakligen ägnar mig åt att spana in andras bloggar - den ena hänvisar till den andra, som hänvisar till den tredje osv...


Posted by rock3/dreamweaver at 7:56 PM MEST
Updated: Tuesday, 23 August 2005 8:03 PM MEST
Post Comment | Permalink | Share This Post
Monday, 14 February 2005
Snöööööööööööh
Mood:  don't ask
Lite vitt från himlen var det ja...
NJÖT seriöst på väg till jobbet idag, cykeln plöjde stadigt fram i yrvädret, men ikväll kommer det lite surt efter...
Lätt molande både här och där - man kanske skulle ta tjänst som vädergumma?

I övrigt gick dagen åt till skönlitterärt möte, pass samt div statistikövningar. Strök två möten ikväll-det kändes BRA!


Posted by rock3/dreamweaver at 6:43 PM CET
Updated: Monday, 14 February 2005 7:19 PM CET
Post Comment | Permalink | Share This Post
Sunday, 13 February 2005
Wenn jemand eine Reise...
Mood:  lyrical
...i augusti for vår bokcirkel till Värmland, bilder därifrån har jag inte fört in förrän nu...
Se och njut en stund av Rottneros (fasansfullt barndomsminne för Göran Tunström).Posted by rock3/dreamweaver at 12:51 PM CET
Updated: Sunday, 13 February 2005 12:59 PM CET
Post Comment | View Comments (2) | Permalink | Share This Post

Newer | Latest | Older