Emmy nomineringarna 2006!
I veckan kom detta års Emmynomineringar ut för daytime TV. Glamour fick 9 nomineringar, Våra bästa år fick 6 nomineringar och Makt & Begär fick 17.
Glamour:
Susan Flannery (Steph) för best lead actress.
Bästa manus
Bästa regi
Costume design, art direction/set decoration, hairstyling, lightning, make-up, live & direct to tape
Våra bästa år:
Bästa Regi
Costume design, hairstyle, lightning, makeup, music direction.
Makt & Begär:
Tracy Bregman (Lauren) best supporting actress
Greg Rikaart (Kevin) best supporting actor
Bryton (Devon) best younger actor
Michael Grazidai (Daniel) best younger actor
Cristel Khalil (Lily) best younger actress
Camryn Grimes (Cassie) best younger actress
Bästa serie
Bästa regi
Bästa manus
Plus fler tekniska nomineringar.


Emmy nomineringarna 2005!
I veckan (2a mars) kom Emmy nomineringarna ut för dag-tv. Glamour fick 4 nomineringar, Våra bästa år fick 2. Våra bästa år fick bara nomineringar för mindre priser, alltså inget för en skådis eller för regi, manus eller bästa serien.

Glamours nomineringar:
Bästa kvinnliga huvudroll; Susan Flannery (Stephanie)
Bästa manliga huvudroll; Jack Wagner (Nick)
Bästa kostymdesign
Bästa inledning. (Den nya inledningen hade premiär i USA i somras, och kan laddas ner från framsidan av denna såpasida i 3 versioner).

Makt & Begär fick 12 nomineringar. Bland annat så fick de för... Bästa dramaserie
Bästa kvinnliga huvudroll; Michelle Stafford (Phyllis)
Bästa manliga huvudroll; Christian LeBlanc (Michael)
Bästa yngre skådespelare; David Lago (Raul) och Michael Grazidei (Daniel)
Bästa manliga biroll; Greg Rikaart (Kevin)
Bästa kvinnliga biroll; Jeanne Cooper (Katherine)

För övrigt kan man nämna att Rick Hearst (ex-Whip, Glamour) blev nominerad för bästa manliga biroll för sin roll i General Hospital. Heather Tom (ex-Victoria, Makt & Begär) blev nominerad för bästa kvinnliga biroll för sin roll i One life to live. Och att Jacob Young (ex-Rick, Glamour) blev nominerad för bästa yngre skådespelare för sin roll i All my children.

Emmy galan går den 20 Maj i USA.


Alison Sweeney fick en pojke
Alison Sweeney (Sami, Days) fick en son fredagen den 25 Februari. Pojken ska heta Benjamin Edward.

Victor gästar Alias
Victor Alfieri (ex-Giovanni, B&B och ex-Franco, Days) ska gästa serien Alias (tv4) i USAs nyare avsnitt.

Eric Braeden får en egen dag
Eric Braeden (Victor, Y&R) firade nyligen 25 år i serien, och CBS hade en fest för honom. Man kan gå in på cbs.com/daytime/yr för att se videoklipp från festen. Eric belönades med att få en egen dag. Los Angeles ska ha en "Eric Braeden dag" snart.


Makt & Begär har uppehåll
Makt & Begär är inte slut på TV3 som många kanske trodde... Enligt TV3 har serien tagit ett uppehåll och är tillbaka igen i vår...

Glamour och Sunset Beach
TV4 kommer flytta repriserna av Sunset Beach till TV4+, som de gjort med Glamour-reprisen. Glamour kommer ta ett juluppehåll från den 23 December till någon gång i Januari.


Alison Sweeney gravid
Alison Sweeney (Sami, Våra bästa år) och hennes make Dave väntar deras första barn i Februari.

Lorenzo Lamas son till ATWT
Lorenzo Lamas (Hector, Glamour) son AJ Lamas har fått en roll i CBS såpan As the World Turns.

TV3 börjar visa "Makt och Begär"
TV3 har köpt serien Makt och Begär (The young and the restless) som TV4 visade förra året. Serien ska visas på vardagar klockan 13.55, efter dagens avsnitt av Våra bästa år, som kommer börja sändas klockan 13.00. I mitten av augusti börjar "Y&R" på 3an.

Glamour får ny författare
Glamour har anställt en till författare. Makt & Begärs författare Jerry Birn. Han är pappa till Laura Bryan Birn (Lynne, M&B) och make till Patty Weaver (Gina, M&B).

Priscilla och Nick till Passions
Medan Passions stjärnorna Justin & Lindsey Hartley (Fox & Teresa) är föräldralediga kommer Sunset Beach skådisarna Priscilla Garita (Gabi) och Nick Stabile (Mark) ta över deras roller temporärt.

Tracey & Ron köper hus
Tracey Bregman (Lauren, Glamour/Makt & Begär) och hennes make Ron Recht har sålt sitt hus och köpt ett nytt för 35 miljoner kronor i Malibu.


Glamours nya öppning 2a juli
Fredagen den 2a juli är premiären för Glamours nya öppning i USA. Jag har luskat fram lite mer om den. Musiken är densamma, men är i ny remix i nytt sound. Själva bilden är utformad som en modevisning och karaktärerna kommer posera och bredvid dem kommer karaktärens namn stå. Det kommer inte stå "The Bold and the beautiful" längre, utan bara initialerna "B&B".

Ny officiell Glamour hemsida
Samtidigt som Glamour får en ny öppning så kommer en ny hemsida presenteras. www.Boldandbeautiful.com. Den kommer finnas i 3 olika upplagor. På Engelska, Italienska och Spanska.


Emmy galan 2004
Fredagen 21 maj gick Emmy galan för dagtids-TV från Radio City Hall, New York. Glamours ”Bridget” och ”Whip” vann varsin Emmy, medan Våra bästa år inte vann några priser alls. Här är alla vinnarna i de stora kategorierna:
Bästa dramaserie: Makt & Begär
Bästa manliga skådis: Anthony Geary (Luke, General Hospital)
Bästa kvinnliga skådis: Michelle Stafford (Phyllis, Makt & Begär)
Bästa manliga biroll: Rick Hearst (Ric, General Hospital – ex-Whip, Glamour)
Bästa kvinnliga biroll: Cady McClain (Rosanna, As the world turns)
Bästa manliga yngre skådis: Chad Brannon (Zander, General hospital)
Bästa kvinnliga yngre skådis: Jennifer Finnigan (Bridget, Glamour)
Bästa regi: General Hospital
Bästa manus: As the world turns.

Detta var Jennifer Finnigans tredje Emmy i rad för yngre skådespelerska. Glamour har dominerat den kategorin 4 år i rad nu, eftersom Adrienne Frantz (Amber) vann 2001.
Rick Hearst vann sin andra Emmy. Sin första fick han för sin roll i Guiding Light.
Michelle Stafford vann sin första Emmy för bästa kvinnliga skådis. Samma med Cady McClain och Chad Brannon i sina kategorier.

Christina Chambers till As the world turns
Christina Chambers (Maria, Sunset Beach) har fått rollen som Molly i As The World Turns på Tv-bolaget CBS. Leslie Kay, som spelat rollen i flera år lämnade plötsligt serien och kommer gå över till General Hospital för att spela Lois, förr spelad av Rena Sofer, känd för inhopp i serier som Spin City och som har en roll i nya serien Coupling (visas på TV 1000). Lindsey Price (ex-Michael Lai, Glamour) är även hon med i Coupling.
Christina Chambers senaste roll var som Jaclyn Smith (Charlies Änglar).

Jennifer Finnigans nya roll
Jennifer Finnigan (Bridget, Glamour) är I USA med i 3e säsongen av serien Jordan Rättsläkare. Nu kommer hon antagligen lämna den serien eftersom Jennifer varit med i ett pilotavsnitt som nu fått klartecken att bli en Tv-serie. Serien kommer heta ”Crazy for you”.

Adrienne blond igen
Adrienne Frantz (Amber, Glamour) har blivit blondin igen. Adrienne färgade i början av året sitt hår mörkbrunt, men säger nu att hon ledsnade på det och färgade tillbaka håret blont.

DAYS skådis död
Richard Biggs som spelat Dr Marcus Hunter i Våra Bästa År mellan åren 1987 och 1992 har avlidit vid en ålder av 44 år. Läkarna kunde inte fastställa dödsorsaken direkt, men antog att det var någon slags hjärnblödning. Richard efterlämnar en fru och 2 barn.


Glamours nya signatur!
För första gången någonsin har Glamour spelat in en ny signatur. John McCook (Eric) berättade i en såpatidning att de spelade in det hela den 12 april och att det är med High Dimension TV. Och eftersom Glamour numera har rätt många skådisar så kommer 3 personer vara på en och samma bild. Jag antar att det kommer en ny sång, eller ny variant av nuvarande sången när de gjort om allt annat.
Nya signaturen har inte ännu haft premiär i USA, men kommer troligtvis i maj. Jag hoppas kunna hitta ett klipp av nya signaturen när den kommer på någon multimedia-sida och då kommer jag naturligtvis ge er länken så att vi alla kan ta del av den.
(För Våra bästa år-fans kan jag meddela att serien haft samma signatur med timglaset ända sedan 1965 och har i USA inte bytt ut den.)

Lorenzo Lamas i High Chaparall
Glamours nya manliga skådis Lorenzo Lamas var gäst i High Chaparall på Kanal 5. Han berättade bland annat att han ska gifta sig för 5e gången med en Playboybrud, att han vill stanna i Glamour i flera år, att han har pilotlicens… Jag tror att de gjorde en del intervjun inne i Susan Flannerys (Stephanie) loge eftersom jag såg en regissörsstol i bakgrunden med texten ”Susan Flannery”. Plus att det såg ut som en kvinnas loge - och fotona i bakgrunden var äldre foton på Glamour-skådisar. Jag tror Lorenzo är lite för ny i serien för att ha det...
Fredrik & Filip hjälpte Lorenzo memorera sina repliker och de var bakom kulisserna när man spelade in en scen av Glamour mellan Lorenzo och Kayla Ewell (Caitlin).

Randy & Kam
Enligt en amerikansk såpa-tidning är Randy Spelling & Kam Heskin (Sean & Caitlin, Sunset Beach) ett par! Jag antar att det är sant…

Gästskådespel av såpaskådisar!
Susan Flannery (Stephanie, Glamour) och Eric Braeden (Victor, Makt & Begär) flög nyligen till New York för att gästa Joanna Johnson´s (ex-Caroline/Karen, Glamour) serie ”Hope & Faith” på ABC. En komediserie som Joanna skriver, som handlar om systrarna Hope och Faith. Även New York borna Susan Lucci (Erica, All My Children) och Rebecca Budig (Greenlee, All My Children) har gästat serien i samma avsnitt.
Kelly Ripa (ex-Hayley, All My Children) spelar rollen som f.d. såpaskådisen Faith i serien.

Film med såpaskådisar på gång
Corbin Bernsen (skådisen från bland annat Lagens Änglar) har anställt 13 såpaskådisar till hans nya film ”3 day test”, en komedi. Han ville göra en såpa-special, och anställde alltså 13 såpaskådisar att spela karaktärerna. Han anställde sin mamma Jeanne Cooper (Katherine, Makt & Begär), Kin Shriner (ex- Dr Carey, Glamour – ex-Scott General Hospital), Eileen Davidson (Ashley, Makt & Begär – ex-Kristen, Våra bästa år), Kristoff St John (Neil, Makt & Begär), John McCook (Eric, Glamour), Stephen Martinez (Tony, Guiding light), Julia Barr (Brooke, All my children), Jacob Young (ex-Rick, Glamour – JR, All my children), James Mitchell (Palmer, All my chilren), Anthony Geary (Luke, General Hospital), Farah Fath (Mimi, Våra bästa år), Arianne Zuker (Nicole, Våra bästa år) och James Raynolds (Abe, Våra bästa år).
Filmen ska spelas in i April och Kin Shriner har huvudrollen. Eileen Davidson ska spela hans fru.

Dyra kulisser
Glamour betalade 65000 Dollar för att skapa Massimos nya hus. Det är omkring 470000 svenska kronor, beroende på valutakursen. Glamour brukar betala ganska mycket för kulisser och resor. I augusti åker man återigen till Venedig, Italien för att spela in. Glamour är den amerikanska såpa som gjort mest lyxiga resor. På seriens 17 år (serien fyller 17 år den 23e mars) har man spelat in avsnitt i Catalina, St. Thomas på Jungfruöarna, Barbados, Lake Como i Italien, Venedig och Portofino i Italien. De andra såporna bygger oftast bara låtsas-kulisser när karaktärerna åker till olika länder, eftersom man ofta skär ner på budgeten. Budget är en stor orsak till varför såpor säger upp skådisar, men Glamour verkar inte behöva skära ner sin budget då de bara verkar spendera massvis med pengar.


John McCook värdar
John McCook (Eric, Glamour) vikarierade för Steve Edwards på FOX program ”Good day live”. Han var värd tillsammans med de permanenta värdarna Dorothy Lucey och Jillian Barberie. De frågade en massa frågor om Glamour som John försökte ducka för. Jag har hört att det enda John egentligen sa om Glamour var att de åtminstone har kärnkaraktärer som intresserar och är för äldre kvinnor (äldre kvinnor – kvinnor över 49 år - är USA-såpornas största tittargrupp). Sen ville han inte säga så mycket mer om Glamour. Haha... Men han var tydligen rolig och snabbtänkt, eftersom även kameramännen skrattade åt hans skämt. Avsnittet visades 18e December.

Susan firar CBS
Susan Flannery (Stephanie, Glamour) kommer synas i CBS stora gala den 7e November. Då firar nätverket 75 år. Susan kommer vara med i ett videoklipp som ska sändas, och även vara där som representant för CBS såpor. Inga nyheter än om någon annan kommer representera såporna tillsammans med henne.
Galan visas live i USA den 7e November i 3 timmar.

Susan Flannery hade cancer
Förr var det bara rykten, men nu har tydligen TV Guide i sin tidning publicerat en artikel som avslöjar att Susan Flannery (Stephanie, Glamour) fick tjocktarmscancer för lite över 3 år sedan. (Samma cancer som Sharon Osbourne fick...) Och detta är orsaken till att Susan sedan februari 2000 haft en peruk, då hennes eget hår lossnat pga behandling.
Men TV Guide säger också att Susans cancer är på väg att försvinna, så vi får hoppas på det. I veckans avsnitt av Glamour i USA kommer Stephanie att få en make-over, och då kommer Susan ha sitt eget hår i serien. Är detta ett tecken på att cancern verkligen är borta? Sen tycker jag det är starkt av henne att fortsätta i Glamour utan pauser längre än 1-2 vecka om gången.

Gör såpa-testet!
Emode är en amerikansk sida på Internet som brukar ha mycket tester av olika slag. Och nu har de ett såpa test. Man får först anmäla sig (vilket är helt gratis och inga konstigheter alls) och sen får man svara på ca 18 frågor. De handlar om såpa-handlingar och hur man själv skulle agera i olika situationer om man hade en roll i en såpa. Efter man svarat på frågorna får man sitt resultat om vilken typ av roll man skulle ha.
Själv fick jag ”dubbelspelaren” vilket jag tyckte var kul. Låter som en väldigt kul roll att spela i en såpa!
Du kan själv bestämma om du vill svara på frågorna som du själv skulle göra i situationerna eller hur du skulle vilja att din rollfigur skulle reagera. Spelar ingen roll.
Gå till testet!

Oväntat besök!
I förra veckan (11e december) fick Glamour oväntat besök i studion. Sångerskan Alanis Morissette kom förbi. Alanis hade varit gäst i Craig Kilborns talkshow som också går på CBS nätverket. Efter den inspelningen så beslutade Alanis att besöka en av sina favoritserier – Glamour. Hon träffade skådisarna och tog foton med dem och berättade att hon är ett Glamour-fan och har följt serien sen starten 1987. Alanis satt och såg på i en halvtimma när de spelade in scener och ville veta lite om framtida storylines. Winsor Harmon (Thorne) var jätteglad att träffa sångerskan eftersom han är ett fan av hennes musik.
Nu spekuleras det om Glamour kommer ha med något om Alanis i serien. Om det sker får vi i Sverige se det om ca 2 år… En talesman för serien sa nyligen att det talats om att Alanis ska gästspela i serien.

Kul fakta: Programledaren Craig Kilborn har själv också samband med Glamour. Han kände en gång (1999) för att prova skådisyrket och fick en liten gästroll i serien. Han spelade Dr Peabody – en läkare som gjorde en scen med Ridge & Taylor när Taylor just blivit gravid med tvillingarna.
Här är ett foto på Alanis mellan ”Sally”, ”CJ”, ”Thorne” och ”Darla”:

Gå till...

Nyheter med spoilers
Hem


Nyhetsarkiv1
Nyhetsarkiv 2
Nyhetsakriv 3
Nyhetsarkiv 4