Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
KC. Töpselssön

| Kuvagalleria | Sukutaulu | Kisakalenteri | Astutuskalenteri |

Vallu

Nimi: KC. Töpselssön
Lempinimi:Tupu
Rotu: Suomenhevonen
Väri: Rautias
Merkit:Tähti ja nenäpilkku
Säkäkorkeus: 158cm
Sukupuoli: Ori
Syntynyt: 9.10.2001
Ikä: 10 vuotta
Omistaja: Siittola Tarbes'n
Kasvattaja:

Koulutus:Ajokoulutus (ravi ja valjakko)
Arvonimet:

Luonne/Ajo


Tupu on melkoisen kiltti ori, hiukan se saattaa joskus innostua esittämään melkoisen ylvästä ja villiä, mutta rauhoittuu melkein heti kun hoitaja hiukan korottaa ääntään. Tupu on erittäin seurallinen, eikä viihdy yksikseen, ei edes ajettaessa. Hoidettaessa Tupu hiukan hyörii puolelta toiselle, mutta käyttäytyy muuten ihan hyvin, ei pure tai potki. Tupua on ihan turha edes pyytää seisomaan aivan paikoillaan harjauksen ajan, koska turhasta komentelusta Tupu vain hermostuu ja rupeaa hyörimään entistä kovemmin.

Tupu on erittäin arka päästään, joten pään lähettyvillä ei saa huitoa, tai tehdä muutenkaan kovin äkkinäisiä liikkeitä. Myös päätä harjattaessa on oltava varovainen, ei saa käyttää liian kovin otteita, kunhan päätä harjailee ihan varovaisesti niin Tupu seisoo kyllä ihan paikoillaan, hiukankin riuskemmin jos erehtyy päätä harjaamaan niin Tupu nostaa heti päänsä korkealle ja rupeaa näyttämään hyvin pelokasta ilmettä.

Tupu rakastaa ravaamista, ja ylipäänsäkin kärryjen edessä kulkemista. Aina kun Tupu valjastetaan kilpailiuhin ottaa se sillaisen hyvin keskittyneen ilmeen ja seisoo paikoillaan ja tuijottaa eteensä keskittyneesti. Tupulla on todella vanha kilpailuvietti, se haluaa aina ihan vain harjoituslenkillä maastossakin kulkea joukon etummaisena, ja jos ei sitä sinne päästetä vapaaehtoisesti, niin Tupu kryysää itsensä sinne vaikka väkipakolla:) Tupu on erittäin rauhallinen kärryjen edessä, joten koskaan ei tarvitse lenkille lähtiessäkään ottaa paineita siitä, että mitä tapahtuu jos vastaan tulee traktori tai kuorma auto, sillä Tupu tuskin korvaansakaan letkauttaa mokomille "pikku autoille":)

Tupulla kisataan vieläkin melko säännöllisesti raveissa, mutta pikku hiljaa alkaa Tupun kisaura raviradoilla olla kyllä takanapäin. Jotta ei Tupu aivan toimettomaksi jäisi raviuransakaan jälkeen, kun ei tuo ratsuna oleminen oikein Tupulta tunnu luonnistavan, niin ollaan Tupulla viimeaikoina harjoiteltu melko paljon myös valjakkoajoa, joka sujuu ihan kohtalaisen hyvin. Koska Tupu käyttäytyy erittäin mallikkaasti myös muiden orien seurassa, niin ollaan Tupulla ajettu jonkin verran parivaljakkona.

Ratsastus Tupulla saattaisi muuten sujua varsin hyvin, mutta Tupu nyt vain ei voi sietää ketään istumassa selässään:) Tupu on lahjakas kouluradalla, joka on todella varsin moneen kertaan kun ollaan valjakkoajoa treenattu. Tupulla oletettavasti kisataan vielä muutama vuosi myös raviradoilla valjakkoajon ohessa, mutta kun Tupu siirtyy ravien osalta eläkkeelle, niin odottaa sitä uusi ura valjakkohevosena, toivottavasti myös yhtä hienosti sujuva ura:)

Sukutaulu

Meri Poike
Pyry-Patteri Lentävä-Peto
Tähden Ruksi
Pauken Lady Meri Iso-Unelma
Meritähti
KC. PikkuPiitu
KC. Pepine Klaus Rihmerin Lento
Tupla-Turina
Fanteli Viimatar
Mustalan Miku

Kisakalenteri

Kisa päivämäärä
Missä kisat?
Laji
Luokka
Sijoitus
9.8.02
Hailstorm
VVJ:n alaiset valjakkokisat
Noviisien hevosparivaljakko
-


Astutuskalenteri

Astutus pvm
Tamma
Varsa syntynyt
Nimi
Sukupuoli
17.11.2001
Velhon Taika
25.11.2001
O.T. Narsissi-Velho
Tamma
25.11.2001
Velhon Taika
1.12.2001
O.T. Lukon Visle
Tamma
16.6.2002
Jarruneiti
30.6.2002
Metsänkuiskauksen Lumous
Ori


Kuvagalleria

Tupu

Tekstin © Henttu
Kuvien © Heini T.