Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
©Patty's Connemaras

Virallinen nimi : Laakson Cream Hero
Lempinimet : Kemi
Syntymäaika : 23.2.2001
Rotu : Connemara
Sukupuoli : ori
Väri+merkit : mustanruunikko
Säkäkorkeus : 147cm
Omistaja : Lara Jokela

-Ko Helppo A, re 130cm, yks. 130-140cm, ih 140cm


Komea Kemi-poni on hankittu suoraan kasvattajaltaan Hannalta Koululaaksosta. Suvultaan varsin mallikas ori on osoittautunut loistavaksi ratsuponiksi ja rakenteeltaankin se on jalostukseen sopiva. Connemaramaailman ehkä tunnetuin nimi, Liinu's No Limit, on myös Little Heron jälkeläisiä, eli mahdollisuuksia tälläkin orilla on vaikka mihin.
Luonteeltaan Kemi on vähintäänkin orimainen. Se ei pahemmin välitä ihailijoista ja taputtelijoista. Tammat saavat pikkumiehen sekaisin, ja Kemiä taluttaessa saakin olla varuillaan, jos tamma tulee vastaan. Pienet hörinät ja steppailut kuuluvat tietysti orin luonteeseen. Orimaisuutta löytyy myös muitten orien kanssa, toimeen ei Kemi muitten kanssa tule.Kemi kiintyy helposti hoitajaansa, kun on todennut hoitajan olevan luottamuksen arvoinen. Koppiin poni kävelee oikein hienosti, mutta kengityksessä on ollut ongelmia, joskin poni saadaan jotenkin aina kengitettyä. Harjatessa Kemihieman kutiaa, eikä muutenkaan harjaus tai esimerkiksi kavioiden puhdistus kuulu oriin lempirutiineihin. Satuloidessa varsinkin mahavyön kiristys saa aikaan melkoisia tunteenpurkauksia. En kutsuisi Kemiä ilkeäksi, vaan lähinnä oman tien kulkijaksi, jolla on tapana tehdä asiat haluamallaan tavalla.
Ratsuna Kemi on parhaimmillaan. Se hyppää hienosti 110cm ratoja, ja yksittäisenä reilut 120cm. Kouluratsastus onnistuu myös hienosti, Helppoa A:ta mennään, väistöt, avot, sulut ja käännökset sujuvat myös. Kemi on rohkea poni joka sopii erinomaisesti esteradoille ja kenttäratsastukseen, vaikkei hassumpi ole kouluponinakaan. Maastossa poni innostuu paljon, ja saattaapa muutamat riemupukitkin lentää laukkasuorilla. Kemi toimii pienilläkin avuilla, mutta saattaa tarvita esim. maastoesteillä olympiakuolaimet ja martingaalin, kun energiaa orissa olisi vaikka muille jakaa.


©Patty's Connemaras


Takaisin orit-sivulle