Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Opgepast, hongerige planten!

STARTPAGINA
WAT ZIJN VLEESETENDE PLANTEN?
WIE BEN IK EN WAT IS MIJN DOEL?
MIJN COLLECTIE.
MIJN FAVORIETE LINKS

Wie ben ik en wat is mijn doel?

Mijn naam is Marc en ik woon in het Belgische Grobbendonk, een mooi klein dorpje gelegen tussen Herentals en Antwerpen. Het stond vroeger reeds bekend als een leuke plek om te wonen, want zelfs de oude Romeinen bezochten ons en lieten hier hun sporen na... , zelfs in mijn eigen tuin! Mijn hobbies zijn voetbal, muziek, paarden en het verzamelen van Vleesetende Planten natuurlijk!

Onze familie.Ons 'Friese' paard.

Ik herinner me nog zeer levendig wanneer ik voor het eerst, als jonge knaap, een vleesetende plant mocht 'aanschouwen'. We maakten met een plaatselijke natuurvereniging een uitstap, die voor mij resulteerde in een dag om nooit meer te vergeten. Op 9-jarige leeftijd wandelde ik dus op hoge rubberen laarzen, samen met mijn broer, door een moeras ergens in Nederland. De gids vestigde op een bepaald ogenblik onze aandacht op een merkwaardig plantje, dat helemaal bedekt was met kleine 'druppeltjes' en waaraan insecten bleven kleven. Ik was werkelijk gefascineerd door deze verschijning, en ik heb dan ook mijn 'eerste indruk' aan de Zonnedauw, want zo heette het plantje, in mijn geheugen bewaard. Vele jaren later, toen ik de leeftijd van 19 bereikte, kocht ik mijn eerste Venus vliegenval! Wanneer ik op reis vertrok nam ik steevast mijn 'vliegenvanger' mee achterin de auto, waar hij zijn eigen plaatsje had op de hoedenplank. Mijn toenmalige vriendin verklaarde me voor gek, en waarschijnlijk had ze nog gelijk ook! Ik was bezeten door de 'actie' die deze plant kon uitvoeren. Als ik 'Oscar', want hij had een naam, een vlieg te eten gaf, sloegen de vallen vliegensvlug dicht. Stel je voor, een plant die dieren eet! Wij hadden op school net andersom geleerd. Voor mij was het dus de wereld op zijn kop! Op 25-jarige leeftijd ontmoette ik, na een redelijk aantal 'liefjes' te hebben geconsumeerd, mijn lieftallig vrouwtje! Vanaf dat ogenblik startte mijn 'zoektocht' naar Vleesetende Planten pas écht. In de beginperiode was het zeker niet eenvoudig om deze rariteiten te vinden. In België waren er maar een handvol mensen die afwisten van het bestaan ervan. Na een tijdje pionierswerk bouwde ik goede contacten op en mijn verzameling groeide, en groeit nog steeds uit tot een collectie waarop ik terecht fier mag zijn. Nu heb ik de leeftijd van 44 jaar bereikt en mijn kennis en ervaring in het houden en kweken van Vleesetende Planten maakten goede vooruitgang. Het is dan ook mijn betrachting en mijn 'doel' om mijn kennis te delen met iedereen die interesse heeft in de fantastische wereld van de Vleesetende Planten. In 1994 won ik een eerste prijs met een Zonnebekerplant(Heliamphora) in bloem, op de 2de Internationale Tentoonstelling van Vleesetende Planten in de Plantentuin van Gent. In 1997 won ik drie eerste prijzen (Heliamphora nutans in bloem, Pinguicula gypsicola in bloem en Sarracenia oreophila in bloem op de derde Internationale Tentoonstelling in Gent. Al deze tentoonstellingen werden georganiseerd door DROSERA V.Z.W. in samenwerking met de Plantentuin van Gent.

DROSERA V.Z.W. is een Nederlandstalige vereniging voor liefhebbers van vleesetende planten die werd opgericht in 1990, en waarvan ik vandaag de voorzitter ben. Wij zijn een zeer 'actieve' vereniging die zich bezig houdt met de kunst om te leren hoe je vleesetende planten kunt houden en kweken. Wij hebben ook tot doel de bescherming van deze planten in hun natuurlijke leefomgeving te waarborgen en richten regelmatig activiteiten in zoals het bezoeken van een gespecialiseerde kwekerij of het organiseren van ruilbeurzen. Wij beschikken eveneens over een eigen bibliotheek, een zaadbank en publiceren driemaal jaarlijks een tof Nieuwsblad en driemaal jaarlijks een Nieuwsbrief boordevol nuttige informatie. Voor meer info kan je terecht op mijn persoonlijk e-mail adres of op het Url-adres van DROSERA V.Z.W., dat je kan terugvinden op de LINKS-pagina. Ben je misschien, net zoals ik, steeds maar op zoek naar diverse soorten van vleesetende planten? Heb je soms vragen over hoe je deze planten moet houden en kweken?

Je kan bij mij steeds diverse soorten Vleesetende Planten en zaden verkrijgen. Planten worden steeds verzonden per POSTPAC. Dit zijn zeer stevige kartonnen dozen die je kan verkrijgen bij de Belgische Posterijen. Plantenliefhebbers zijn telkens zeer tevreden wanneer de planten in goede gezondheid bij hen toekomen. Vanzelfsprekend ben ik daar trots op! Een ZAAD-/PLANTENLIJST is beschikbaar op verzoek. Ik geef er de voorkeur aan om planten en/of zaden te ruilen. Het is altijd mogelijk om na afspraak mijn mooie plantenverzameling thuis eens te komen bekijken.

SCHRIJF OF E-MAIL me. Had je nog graag een vraag gesteld? Twijfel niet om me te contacteren. Ik bijt immers niet zo hard als mijn planten!

Marc


E-MAIL MARC:
Angelfire - Easiest Free Home Pages