Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
White Horses Stable1 x LKV2, 1 x LVK3, 1 x LKV5, 2 x irtoSERT, 3 x KuMa, 5 x JS
Saanut VLAH:n arvostelussa 9 p.

   Virallinen nimi:    Brestir frá Draugur
   Lempinimi:    Brestir, Best
   Syntymäaika:    20.8.2003, Suomi
   Sukupuoli:    Ori
   Rotu:    Islanninhevonen
   Rek.Nro.:    ISL-A-346
   Isä:    Loftur frá Draugur
   Emä:    Prýði frá Draugur (ktk-II)
   Säkä:    135cm
   Koulutus:    Ratsu, He A, re 90cm, me 80cm, 5-käynti
   Hoitaja:    Siiri | Päivis
   Omistaja:    White Horses Stable
   Ex.Om.:    Islanninhevostalli Draugur
   Näyttely menestys:    1 x LKV2, 1 x LKV3, 1 x LKV5, 2 x irtoSERT, 3 x KuMa, 5 x JS
Tiivistelmä alempana

Historia: Suvullisesti Brestir on tallimme paras hevonen. Sen suvusta löytyy 3 VIR MVA –hevosta, joista 2 on myös kantakirjattu. Sen vanhemmat ja isovanhemmat ovat kaikki saaneet menestystä kilpakentiltä ja vanhemmat ja isovanhemmat ovat kaikki myös netissä. Brestir on siis yhden virtuaalimaailman tunnetuimman islanninhevossiittolan kasvatti. Nimestäkin kasvattajan jo huomaa eli se on Draugur. Puolisisaruksia Bestillä on yli 6 (laitettu marraskuussa 03). White Horses Stablelle Best matkasi syksyllä 2003. Best sopeutui oikein hyvin ja kouluttamaan sitä alettiin 20.11.2003. Sitä ennen sillä oli jo näyttely kokemusta.

Hoitaessa: Best on orimainen, ja vilkas. Hoitajan on siis ehdottomasti täytynyt työskennellä ennenkin orien kanssa. Harjatessa Best ei tahdo seisoa paikoillaan. Vaan tepastelee kokoajan, mutta varoo silti tallaamasta varpaille, tai muuta vastaavaa. Kohtelias kun on. Kaviot se nostaa kiltisti, mutta saattaa joskus yrittää rempoa niitä, mutta mitenkään kamalan voimakkaasi, joten sille pärjää ihan helposti. Best aina pitää sitoa lujasti kiinni, ja ovi on pidettävä kiinni kun on sen karsinassa, koska samassa tallissa on tammoja, ja niitä menee tietysti edes taas. Se saa Bestin luonnollisesti ihan haltioihinsa. Sen kanssa kuitenkin pärjää aivan mainiosti jos on rauhallinen, maltillinen ja tiukka. Bestillä on tosi hyvä muisti ja kun kerran olet sen kanssa oikein topakka ja tiukka se muistaa sen varmasti aina, eikä yritä yhtään mitään. Sitten tietysti, jos puolestasi olet tosi pelokas ja annat sen tehdä mitä lystää. Niin seuraavalla kerralla se on vielä mahdottomampi. Ikinä ei kuitenkaan voi olla liian varovainen, joten vaikka tuntisi Bestin kuinka hyvin niin aina se on sidottava kiinni. Best ei pelkää varmaan mitään. se on tosi itse varma, eikä välitä pressuista, sateenvarjoista, tai muista vastaavista. Tarhassa Best on aina kuin mikäkin kingi. Se laukkaa tarhaa ympäri hurjaa vauhtia. Esittää kaikille näkyvissä oleville tammoille ja yrittää ajaa tarhassa olevan Marchallin johonkin nurkkaan, vaikka Marchallkin on ori. Se johtuu siitä että Best oli vasta 1-vuotias kun ne olivat ensimmäisen kerran samassa tarhassa. Niinpä Se hyväksyi nopeasti Marchallin vahvemmaksi, eikä se vieläkään uskalla haastaa Marchallia. Kyllä se saattaa yrittää sille isotella, mutta ei se ikinä tosissaan. Marchall on sitä kuitenkin isompi ja vahvempi. Pestessä Best on hyvin samanlainen kun hoitaessa. Se pyörii ja hirnuu, mutta pysyy paikallaan topakan hoitajan kanssa. Yleensä kannattaa olla 2 ihmistä sitä pesemässä. Toinen joka pitää kuria ja estää sen karkuun lähdön (kun ei ole karsinaa) ja toinen joka sitten pesee huolella. Kyllä siitä yksinkin selviää, mutta aina on parempi ottaa varman päälle. Best on kaiken kaikkiaan todella mukava hevonen kun sitä osaa käsitellä, jos Bestiä pitäisi kuvailla yhdellä lauseella se olisi: ”Kultainen hevonen, joka askeltaa upeasti”.

Taluttaessa: Riimunaru on kietaistava Bestin turvan ympärille niin sitä on helpompi hallita. Se on tosi vilkas ja vahva. Eli taluttajaksi ei sovi mikään aloitteleva pikku tyttö. Taluttaessa on kuitenkin ihan sama juttu kuin hoitaessa. Kun on kerran topakka se tottelee aina hyvin ja sitten taas päinvastoin. Näyttelyissä sen taluttaminen on aivan mahtavaa. Best tuntuu näyttelyissä yrittävän oikein esitellä parhaita puoliaan ja loistaa kuin suurikin tähti. Yleensä se vetääkin katseita ja ihastuneita huokauksia itseensä päin. Silloin jos milloin tuntee pakahtuvansa ylpeydestä. Best puolestaan näyttää kokoajan kehuista paisuvalta ilmapallolta.

Kuljettaessa: Best on tosi rauhallinen kuljettaa ja toisin kuin useimmat muut se matkustaa mieluummin yksin. Se kävelee aina reippaasti autoon sen kummempia haistelematta, tai kuikuilematta. Silloin kun joku toinenkin tulee pitää Best aina lastata ensimmäiseksi. Se kun saa hepulin, jos toinen pääsee ennen sitä. Best on toki rauhallinen kuljettaessa, mutta ei sovi hermostuneille seuraksi. Se kun pikemmin lisää pelkoa kuin vähentää sitä. Sekin nimittäin alkaa nähdä kummituksia nurkissa, mutta heti kun toinen hevonen on häipynyt se on taas ihan normaali. En tiedä tekeekö se sen vain piruuttaan, vai pelkääkö sekin oikeasti. No, ehkä saamme sen vielä joskus selville. Yleensä kun saavutaan perille Best torkkuu vaunussa. Pitäähän se itsekin myöntää, että auton hurina on unettavan kuuloista.

Kilpailuissa: Tuolla taluttaessa kohdassa tulikin jo mainittua, että kisoissa Best yrittää aina näyttää parastaan. Se on kuitenkin kilpailukentän ulkopuolella vaikeampi hallita kuin kotona. Se hirnuu, pyörii ja käyttäytyy aika hankalasti. ”No, kun on niin paljon ihania tammoja ja tuoksuja”, se tuntuu sanovan toruvalle hoitajalle. Niinhän se oikeastaan on, joten sille pitää antaa ymmärrystä. toki pitää olla tiukka ja yrittää hillitä sitä, jos mahdollista kannattaa kisapaikalta varata karsina paikka kisojen ajaksi. Siellä se voi sitten aina välillä vähän rauhoittua. Silloin tällöin kisoissa tuntuu, että Best voisi perustaa oman TV -show’n. Onneksi se käyttäytyy sentään kunnolla ja hillitysti näyttely ringissä, sekä radalla.

Ratsastaessa: Brestillä on oikein mukava ratsastaa. Se liikkuu hyvin eteen, joskus tosin vähän liiankin hyvin. Eli tuntuman on oltava hyvä. Islanninhevoset eivät varsinaisesti ole mitään kouluhevosia, mutta se kuitenkin sujuu Brestiriltä ihan mukavasti. He C ja B menee melko hyvin, mutta A:ssa pitää tehdä jo kovasti töitä. Kyllä se kumminkin sitä A:ta ainakin juuri ja juuri menee. Brestirillä ratsastamisessa on myös se kiva puoli, että se vastaa ihan suhteellisen herkästi apuihin. Sillä on myös pehmoiset askeleet. Aloittelijat eivät kuitenkaan saa sillä ratsastaa, edes talutuksessa. Se on kuitenkin ori ja sillä on orin kujeet. Lisäksi se on niin hyvä heppa, että ei sitä oikein viitsi aloittelijoille antaa. Ettehän aloittelijat pahastu. Kokeneet voivat toki koettaa Brestiriä. Esteheppana se on myös rotuunsa nähden hyvä. Esteet nähdessään se innostuu ja alkaa vähän kuumeta. Esteille se lähestyy aina kaviot kipinöiden. Se haluasia tulla hirmuista vauhtia ja sitä vähän nyppii kun se saa hidastamis käskyn. Yleensä se onneksi vastaa apuihin. Kunhan ne on tiukat ja päättäväiset. Esteiden yli Brestir ponnistaa voimalla. Koulutuksessa vei paljon aikaa opettaa sille, että ei 50cm estettä hypätä 100cm esteenä. Se tajusikin sen lopulta. Nykyäänkin se ponnistaa, kuten sanoin, voimalla. Se kuitenkin hyppää ”oikealta” korkeudelta. Luultavasti tuo tulinen ponnistus tekee siitä niin hyvän estehevosen. Muutenkin sen hyppytyyli on hieno. Sen kanssa on mukava hypätä, vaikka aika ajoin tuntuu kuin ratsastaisi ruutitynnyrillä ja pohkeissa olisi tulitikut. Pienikin merkki vauhdin lisäämisestä. Saa sen liikkumaan paljon nopeammin. Brestir on myös islanninhevosille tyypilliseen tapaan 5-käyntinen. Se käykin askellajikisoissa. Maastossa olosta Brestir tykkää ja sen siellä ihan rauhallinen. Tosin kilpalaukoista se innostuu.

Tiivistelmä: Brestir on mukava hevonen, mutta hoitajan on ehdottomasti pitänyt työskennellä ennenkin orien kanssa. Brestir on tosi vilkas ja pyörii kokoajan karsinassa. Se pitää aina sitoa riimunarulla kaltereihin ja ovi pitää laittaa kiinni. Brestirin kanssa pärjää mainiosti jos vain on rauhallinen ja päättäväinen. Brestir on siitä mukava, että se ei pelkää mitään. Tarhassa Brestir isottelee minkä ehtii. Se tarhataan xx-o. Marchallin kanssa, koska Marchall pitää Brestirin hyvin kurissa. Brestir yrittää aina isotella sille, mutta heikoilla tuloksilla. Pestessä Brestir on kuten harjatessa, vilkas. Olisi hyvä jos sitä pesemässä olisi 2 tyyppiä. Toinen huolehtisi siitä että Brestir ei häivy ja toinen pesee. Taluttaessa kannattaa laittaa riimunaru turvan ympäri, jotta Brestiriä on helpompi hallita. Kun on varma, että hallitsee Brestirin ilman ’riimunaru turvan ympärille operaatiota’ voi taluttaa ilman. Brestirille pitäisi yrittää opettaa, että sen pitäisi kulkea kiltisti vierellä. Brestir on naurettavan helppo lastata. Se vaan kävelee sisään ja alkaa torkkua. Se on siitä outo, että se matkustaa mieluummin yksin, jos mukaan tulee joku muu hevonen pitää Brestir lastata ensin. Se saa nimittäin muuten hepulin. Se haluaa ehdottomasti olla ensimmäisenä. Kisoissa Brestir on vaikeampi hallita kuin kotona. Radalla, tai näyttely ringissä se kuitenkin onneksi käyttäytyy hyvin. Ratsuna Brestir on miellyttävä, kunhan muistaa pitää kunnollisen tuntuman. Brestir on reipas ja yhteistyöhaluinen. Se on melko hyvä kouluhevonen, rotuunsa nähden. Se menee kaikkia helppoja luokkia. Esteillä Brestir kuumenee vähän, mutta on mukava kaveri esteillä. Se hyppää tulisesti ja upeasti. Silloin tällöin kyllä tuntuu, että ratsastaisi ruutitynnyrillä ja pohkeissa olisi tulitikut. Maastossa Brestir on miellyttävä. Se on rauhallinen ja mukava. Sitten vielä sellainen juttu, että Brestiriä, ei anneta aloittelijoille. Se on kuitenkin ori ja sen verran hyvä hevonenkin, että sitä ei oikein viitsi aloittelijoille antaa. Brestir ei kuitenkaan voi näille opettaa sen enempää kuin muutkaan hevoset. Islanninhevosten tapaan Brestir on 5-käyntinen.

i. Loftur frá Draugur ii. VIR MVA ch Yrðlingur frá Stykkisholmi iii. Draugur frá Stenguhólti
iie.Sætt frá Stykkisholmi
ie. Sina frá Kirkjubær iei. Reifur Frá Kirkjubær
iee. Unun Frá Kirkjubær
e. Prýði frá Draugur KTK II ei. VIR MVA Ch Týr frá Flugumýri KTK II eii. Straumur frá Krídalsa
eie. JMær frá Flugumýri
ee. VIR MVA Ch Snædís frá Svanavatni KTK II eei. Kyndill frá Kopavogi
eee. Geisla frá SvanavatniAstui tamman Veisla frá Khand 9.2.2005
o. Steingeitin frá FSE(e.Veisla frá Khand)
t. Mina Frá W.H (e. Zenna)KRJ Sijoituksia: 4 [2 voittoa]
ERJ Sijoituksia: 2
KERJ Sijoituksia: 1
ARJ Sijoituksia: 3 [2 voittoa]
Muita Sijoituksia: 5

15.2.2005 | KRJ-cup | Kouluratsastus | lk.3 | ?
10.2.2005 | VHR KRJ | Kouluratsastus | lk.4 | 1/9
10.2.2005 | VHR KRJ | Kouluratsastus | lk.3 | 5/13
15.1.2005 | KRJ-cup | Kouluratsastus | lk.3 | 128/178
15.1.2005 | Luna Center ja Islanninhevostalli Vinur ERJ | Esteratsastus | lk.3 | 14/38
26.12.2004 | KRJn talvirieha, alkukarsinta | Kouluratsastus | He A | 90/170
24.12.2004 | KK Sinililja ERJ | Esteratsastus | lk.3 | ?
24.12.2004 | KK Sinililja ERJ | Esteratsastus | lk.1 | ?
23.12.2004 | HsK ERJ | Esteratsastus | lk.4 | 9/30
23.12.2004 | HsK ERJ | Esteratsastus | lk.3 | 30/30
19.12.2004 | Varjorautiaan talli | Askellajikilpailut | Töltti T.1 | 1/10
19.12.2004 | Varjorautiaan talli | Askellajikilpailut | 5-käynti | 10/10
16.12.2004 | Kaviopolun Ratsastuskeskus KRJ | Kouluratsastus | lk.4 | 21/30
11.12.2004 | Valdelmatarha ERJ | Esteratsastus | lk.2 b | 12/25
10.12.2004 | ST Lento SUJ | Suunnistus | lk.2 | Tulokset poistettiin ennen kuin näin ne
10.12.2004 | Luna Center ARJ | Askellajiratsastus | lk.3 | 10/10
10.12.2004 | Luna Center ARJ | Askellajiratsastus | lk.2 | 2/10
5.12.2004 | Islanninhevostalli Vinur ARJ | Askellajiratsastus | Töltti T.1 | 5/23
5.12.2004 | Islanninhevostalli Vinur ARJ | Askellajiratsastus | 5-käynti | 13/23
30.11.2004 | Aromaan SUJ | Suunnistus | lk.1 | 5/7
23.11.2004 | FSRa ERJ | Esteratsastus | lk.3 | 16/25
22.11.2004 | FSRa KRJ | Kouluratsastus | lk.2 | 2/20
29.10.2004 | Helmihyasintti ERJ | Esteratsastus | lk.3 | 34/40
29.10.2004 | Helmihyasintti ERJ | Esteratsastus | lk.2 | 39/40
7.9.2004 | Islanninhevostalli Draumur NJ | Näyttelyt | isl-o. | Tuloksia ei varmaan tule ikinä
27.7.2004 | White Horses Stable ERJ | Esteratsastus | lk.1 | 6/25
8.7.2004 | ARJ NJ | Näyttelyt | lk.1 | 6/11 (KuMa, JS)
2.7.2004 | Flash Stables NJ | Näyttelyt | lk.11 | 2/14 (LKV2, irtoSERT, JS)
20.6.2004 | VHR ARJ | Askellajikisa | lk.2 | 5/6
20.6.2004 | VHR ARJ | Askellajikisa | lk.5 | 5/10
20.6.2004 | VHR ARJ | Askellajikisa | lk.6 | 5/8
15.5.2004 | ERJ, Kevät-suo GP 6 | Esteratsastus | 60-70cm | 32/35
15.5.2004 | Greyland KERJ | Kenttäratsastus | lk.1 | 14/15
1.5.2004 | ERJ, Kevät-suo GP 5 | Esteratsastus | 60-70cm | 31/35
17.4.2004 | ERJ, Kevät-suo GP 4 | Esteratsastus | 60-70cm | 8/35
3.4.2004 | ERJ, Kevät-suo GP 3 | Esteratsastus | 60-70cm | 25/35
2.4.2004 | Islanninhevostalli Núpnur ARJ | Askellajikisa | Speedpass P2 | 4/9
2.4.2004 | Islanninhevostalli Núpnur ARJ | Askellajikisa | 5-käynti | 1/18
2.4.2004 | Islanninhevostalli Núpnur ARJ | Askellajikisa | Töltti T1 | 9/19
?.?.2004 | White Wolf's Kennel | Näyttelyt | Hevoset/ponit | ilmoitettiin vain 3 ekaa
9.4.2004 | White Horses Stable NJ | Näyttelyt | lk.7 | 5/15 (LKV5, KuMa, JS)
27-28.3.2004 | Islanninhevostalli Draugur | Kasvattipäivät | Orit | Ei kai pidetty
28.3.2003 | Siittola Charmed NJ | Näyttelyt | lk.5 | 3/15 (LKV3, irtoSERT, JS)
20.3.2004 | ERJ, Kevät-suo GP 2 | Esteratsastus | 60-70cm | 31/35
1.3.2004 | White Horses Stable ja Midnight Stable KRJ | Kouluratsastus | lk.2 | 1/20
27.2.2004 | Kisakeskus Pipot | Kenttäratsastus | lk.3 | 13/19
26.2.2004 | Kisakeskus Pipot | Kouluratsastus | lk.3 | 16/25
7.-8.2.2004 | Kallen talli Oy KRJ | Kouluratsastus | lk.3 b) | 2/7
7.-8.2.2004 | Kallen talli Oy ERJ | Esteratsastus | lk.4 b) | 14/19
6.2.2004 | El' Catoile KRJ | Kouluratsastus | lk.1 | Tuloksia ei varmaan tule ikinä
24.1.2004 | Kisakeskus Untuvainen KERJ | Kenttäratsastus | lk.1 | 4/25
16.1.2003 | Ruiskukka NJ | Näyttelyt | lk.1 | 5/15 (LKV5, KuMa, JS)
27.12.2003 | Islanninhevostalli Draugur ARJ | Askellajikisat | 5-käynti | 14/17
27.12.2003 | Islanninhevostalli Draugur ARJ | Askellajikisat | Speedpass | 5/9
27.12.2003 | Islanninhevostalli Draugur ARJ | Askellajikisat | Töltti T2 | 15/17
26-28.12.2003 | Dollar's Farm KERJ | Kenttäratsastus | lk.1 | 11/22
7.12.2003 | Stonemouth Ranch | Näyttelyt | islanninhevosorit | 5/13
30.11.2003 | Mustangtalli | Näyttelyt | poniorit | 2/15
6.10.2003 | Littlehoof Stable | Näyttelyt | lk.4 | 8/9 (JS, ent. kuvilla)
30.9.2003 | Tallirinki Goest Horses | Näyttelyt | Ponit | Mainittiin vain 3 ekaa


Layout ©: Saara L. | Tekstit ©: Saara L. | Otsikko ©: Saara L. | Tausta ©: koodeilla
Kuvat ©: Holtsmúli Icelandic Horses