Vad tycker du om Gorgeous?
Över medel
Medel
Under medel
Recensionen är skriven av:
Peter Nilsson(Portland Street)


  Bu, en ung kvinna som bor i en liten fiskeby i Taiwan hittar en dag en flaska innehållande ett meddelande från en man i Hong Kong vid namn Albert. Hon bestämmer sig för att söka upp honom i tron att det kan vara hennes "stora kärlek", vilket det inte visar sig vara då Albert är gay. Hon stannar dock ett tag hos honom för att utforska Hong Kong.
  Hon träffar en dag på en rik man, CN Chan, som hon blir smått kär i och hon får Alberts hjälp med att försöka få Chan intresserad av henne, vilket inte blir det lättaste då Chans affärsrival ständigt är på honom. Lite senare anländer även Bu`s friare till Hong Kong vilket försvårar det ytterligare för henne.
  Förväntningarna var inte allt för stora när jag för första gången skulle se den, då många av mina vänner påstått att den skulle vara kass, och knappt innehålla några fighter. Många fighter innehöll den visserligen inte men att påstå att filmen skulle vara kass är helt fel enligt min åsikt. Jag fann den oehört underhållande och rolig. Det är inte varje dag man får se en kärlekskomedi med Jackie Chan.
  De flesta skådespelarna är helt fantastiska, min personliga favorit i filmen är Tony Leung som gör ett otroligt bra framträdande som Albert. Shu Qi är bra men som vanligt ganska irriterande, men hon passar bra i rollen som Bu. Jackie Chan är som för det mesta bra och några fina fighter får han iallafall visa, helst den sista som är riktigt snygg. Emil Chao som spelar Chans rival gör också han sin roll väldigt bra. Hong Kongs komedi stjärna Stephen Chow har även han ett litet men roligt framträdande i filmen.
  Gorgeous är en bra och underhållande film som jag rekommenderar starkt, den kommer kanske inte uppskattas av er som enbart gillar Jackie Chans Kung-Fu och action filmer, men ni som är lite "open minded" och ser det mesta från Hong Kong precis som jag kommer antagligen att finna den här filmen riktigt underhållande.

Betyg: 4/5

                        
Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!