elenafilatova.com

“deadzone2017“

“spring2017“

2e wereldoorlog monument met namen van mensen uit deze stad die zijn omgekomen in de gevechten. "Niks is vergeten en niemand is vergeten" staat geschreven in deze steen. Klinkt bespottelijk, omdat niet alleen de namen van de soldaten vergeten zijn maar ook de naam van het dorp waar ze zijn begraven.

“spring2017“

Het geluid van de geigerteller is ingeschakeld. Op een nieuwe plaats moet je ernaar luisteren omdat er zoveel interessante dingen zijn om naar te kijken!

“spring2017“

Hier laten we de geigerteller vliegen met de drone. Het kennen van de snelheid waarmee de lucht de straling absorbeert is het gemakkelijkst door het niveau op de grond te berekenen. Binnen een paar minuten kun je hoogtes van 5 km bereiken zonder van je plek te hoeven gaan. Ik zou alleen willen dat ze drones zouden produceren met ingebouwde geigertellers, zodat we ze niet met draad hoeven vast te maken, wat de landing van drones beinvloedt en er niet erg hightech uitziet.

“spring2017“

Als je de video van dit experiment wilt zien, hier kun je het vinden:


“spring2017“

Dit verkeersbord verteld ons dat dit een slipperig gebied is. Ik denk dat dit hele gebied een slipperig gebeid is sinds ze hier in de buurt een atoomcentrale hebben gebouwd.

“spring2017“

Op het eerste gezicht lijkt het raam gebroken, maar het is het dak dat stuk is.

volgende pagina