Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΤΙΑ


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΤΙΑ (2)

Εξάλλου , το 1950 το ζεύγος Trent τραβάει τις δυο διάσημες φωτογραφίες των ΑΤΙΑ . Το 1953 έρχεται στη δημοσιότητα ο George Adamski , που δηλώνει ότι έχει έρθει σε επαφή με εξωγήινους . Μαρτυρίες του αλλά και φωτογραφίες που τράβηξε εκδίδει ο ίδιος στο βιβλίο "Οι ιπτάμενοι δίσκοι έχουν προσγειωθεί" . Πολλά χρόνια αργότερα θα αποδειχθεί η απάτη της ιστορίας του και οι στημένες φωτογραφίες .

Το βράδυ της 19ης Ιουλίου 1952 ο Edward Nugent είδε ξαφνικά στο ραντάρ του πύργου ελέγχου στο αεροδρόμιο της Washington D.C. επτά αντικείμενα κινούμενα με τεράστια ταχύτητα . Τις επόμενες ώρες τα αντικείμενα εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν περιοδικά στις οθόνες τριών διαφορετικών ραντάρ , ενώ πολλοί αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν στον ουρανό επτά φωτεινά αντικείμενα , το χρώμα και η φωτεινότητα των οποίων άλλαζε συνεχώς . Το περιστατικό αυτό ανυσήχησε την CIA όσον αφορά την εθνική ασφάλεια , και ήταν από τους παράγοντες που ώθησαν την έναρξη του Γαλάζιου Βιβλίου .

Το 1961 καταγράφεται η πρώτη μαρτυρία απαγωγής από εξωγήινους . Πρόκειται για το ζεύγος Barney και Betty Hill , οι οποίοι , σύμφωνα με γιατρούς που τους εξέτασαν , είχαν έντονα μετά-απαγωγικά ψυχολογικά προβλήματα .Οι ίδιοι θυμήθηκαν την εμπειρία τους μετά από ύπνωση , αφού πρώτα διαμαρτύρωταν για ζαλάδες , πονοκεφάλους και μια αίσθηση απώλειας μνήμης . Η ανακοίνωση αυτή άνοιξε το δρόμο για πολλές άλλες αναφορές απαγωγών , όπου παρουσιάζονταν παρόμοια συμπτώματα , και που αρκετές αποδείχθηκαν αναληθείς .

Το 1972 ο Dr J. Allen Hynek , παλιός συνεργάτης στο πρόγραμμα "Grudge" , δημιουργεί ένα κατάλογο με τους τύπους επαφών με ΑΤΙΑ , τις γνωστές στενές επαφές ( close encounters ) .

Το 1975 ο Marshall H. Applewhite και ο Bonny Nettles δημιουργούν την οργάνωση "Human Individual Metamorphosis" . Πολλύ αργότερα , το 1997 θα πάρει στο λαιμό του 39 μέλη της οργάνωσής του για να τους επιβιβάσει στο διαστημόπλοιο που δήθεν ακολουθούσε τον κομήτη Hale-Bopp .

To 1976 παρουσιάστηκε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες υποθέσεις στην ιστορία των ΑΤΙΑ . Ένας αγρότης από την Ελβετία , ο Billy Meyer , προκάλεσε αίσθηση στους ερευνητές παρουσιάζοντας μια σειρά από ευκρινέστατες φωτογραφίες ΑΤΙΑ . Ο ίδιος υποστήριξε ότι ερχόταν σε επαφή με οντότητες από τον αστερισμό των Πλειάδων , οι οποίες του ανέφεραν πολλά πράγματα σχετικά με την ανθροπότητα , περιλαμβανομένων και "χρησμών" για το μέλλον . Ο επικεφαλής αυτών των οντοτήτων μάλιστα ήταν γένους θυληκού ! Ακόμα και σήμερα ο Meier συνεχίζει να είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα , αφού υποστηρίζει ότι οι επαφές του δεν έχουν σταματήσει , ενώ και η αυθεντικότητα των φωτογραφιών του έχει αμφισβητηθεί .

Το 1981 ο Ρώσος επιστήμονας Dr Felix Zigel αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Henry Gris ότι υπάρχουνπάνω από 50.000 καταγεγραμένες εμφανίσεις ΑΤΙΑ σε εδάφη της ( τότε ) Σοβιετικής Ένωσης , και ότι από το 1977 έως το 1979 έχουν γίνει και έντεκα προσγειώσεις .Ο ίδιος , που μελέτησε τις υποθέσεις μαζί με άλλους επιστήμονες , κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για διαστημόπλοια εξωγήινης προέλευσης και ιδιαίτερα ανεπτυγμένης τεχνολογίας .

Το 1989 αρχίζει να γίνεται ευρέως γνωστή η Περιοχή 51 ( Area 51 ) στη Nevada ,ΗΠΑ μετά την συνέντευξη του Bob Lazar στον George Knapp σε ένα κανάλι της τηλεόρασης του Las Vegas . Ο Lazar ήταν ο πρώτος που ανέφερε ότι στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Περιοχής 51 κρατούνται σε μυστικά υπόστεγα ιπτάμενοι δίσκοι εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας . Έκτοτε , η Περιοχή 51 έχει γίνει η Μέκκα των ερευνητών , οι οποίοι δε σημειώνουν πως στην πιο κακή νύχτα μπορεί κανείς να δει εκεί δέκα ΑΤΙΑ να "χορεύουν" πάνω από την βάση.

Τον Αύγουστο του 1995 υπολογίζεται ότι περισσότερα από 10 εκατομύρια άνθρωποι παρακολούθησαν στις τηλεοράσεις τους το φιλμ με τίτλο "Alien Autopsy : Fact or Fiction? " , οι κάτοχοι του οποίου υποστηρίζουν ότι δείχνει τη νεκροψία ενός από τα όντα που υποτίθεται ότι βρέθηκαν στο Roswell το 1947 . Το θέμα γίνεται αμέσως πρωτοσέλιδο στα ΜΜΕ όλης της υφηλίου , ενώ διχάζει την επιστημονική και "ουφολογική" κοινότητα όσον αφορά την γνησιότητα του φιλμ .

Αυτή εν ολίγοις είναι η ιστορία των ΑΤΙΑ στην σύγχρονη εποχή . Δεν είναι όμως μόνο αυτό . Αναφορές για αντικείμενα τα οποία σήμερα θα χαρακτηρίζονταν ΑΤΙΑ συναντάμε από αρχαιοτάτων χρόνων . Υπάρχουν όντως πολλοί , όπως ο Erich von Daeniken , που υποστηρίζουν ότι στο παρελθόν η Γη είχε δεχθεί την επίσκεψη εξωγήινων όντων .Και πιο μετά όμως , στον μεσαίωνα , άνθρωποι ανέφεραν ότι έβλεπαν συννεφόπλοια και φωτεινές σφαίρες στον ουρανό . Οι σύγχρονες θεάσεις χρονολογούνται στις αρχές του 1900 στην Β. Αμερική , ενώ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουμε τα θρυλικά Foo - Fighters , παράξενες λαμπρές σφαίρες που συνόδευαν τα αεροπλάνα στις νυχτερινές αποστολές τους , και που οι Σύμμαχοι πίστευαν ότι πρόκειται για μυστικά όπλα των Γερμανών ( ενώ οι Γερμανοί πίστευαν το ίδιο για τους Συμμάχους , όπως αποδείχθηκε μετά τον πόλεμο ) .

Όπως και να έχει πάντως , τα οποιαδήποτε ΑΤΙΑ , είτε δίσκοι είτε συννεφόπλοια , φαίνεται ότι είναι ένα φαινόμενο που πάντα εμφανίζεται στην ιστορία , και οι τόσες μαρτυρίες τόσων ανθρώπων για τόους αιώνες θα έπρεπε να μας βάζει σε σκέψεις . . .

ΣΥΝΕΧΕΙΑ