Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΤΙΑ


ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΙΑ

Η γενική άποψη και πίστη για τα ΑΤΙΑ είναι πως αυτά τα υπερσύγχρονα ιπτάμενα αντικείμενα αποτελόυν μεταφορικό μέσο υψηλής τεχνολογίας για έλλογα όντα εξωγήινης προέλευσης και ανεπτυγμένου πολιτισμού . Αποδείξεις για αυτό πολλοί βρίσκουν στις μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν μια επαφή που να κατατάσεται στους τρείς τελευταίους τύπους , που περιλαμβάνουν επικοινωνία με εξωγήινους . Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους , οι εξωγήινοι προέρχονται από τον Ωρίωνα , τις Πλειάδες , την Αφροδίτη , το Α' του Κενταύρου και ένα σωρό άλλα πλανητικά συστήματα .

Είτε αυτά είναι κατά μέρος αλήθεια είτε όχι , γεγονός είναι πως σε καταγραμμένες αναφορές θεάσεων παρουσιάζεται μια ιδιαιτερότητα στις κινήσεις τέτοιων αντικειμένων που με τις υψηλές ταχύτητες και τις απότομες στροφές 90° και 180° , καταφέρνουν να "τραβούν" ακόμα και 50 G , αρνητικά και θετικά ( 50 φορές μεγαλύτερη επιτάχυνση από την βαρυτική ) , κίνηση απαγορευτική για άνθρωπο , που δεν μπορεί να αντέξει πάνω από 10 G . Έτσι , καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αυτά τα αντικείμενα δεν μπορεί να είναι αυτού του κόσμου , ανθρώπινα κατασκευάσματα οδηγούμενα από ανθρώπους .

Κια πάλι όμως , κάποιοι διαφωνούν , πιστεύοντας ότι τα ΑΤΙΑ είναι μυστικά όπλα , υπερκατασκευές κάποιων υψηλά ανεπτυγμένων χωρών ( ΗΠΑ ) , που δοκιμάζονται κάτω από απόλυτη μυστικότητα καθώς ενσωματώνουν προηγμένη τεχνολογία που είναι αιώνες μπροστά . Οι κατασκευές αυτές είτε είναι προτότυπες , είτε έχει χρησιμοποιηθεί τεχνολογία από πραγματικά εξωγήινα διαστημόπλοια που έχουν περισυλλεχθεί . Έτσι , στην Περιοχή 51 γίνονται δοκιμές ιπτάμενων δίσκων που βασίζονται στην τεχνολογία ( back engineering ) αυτού που έπεσε στο Roswell .

Σε όλες αυτές τις θεωρίες , οι χαρακτιριστικές ιδιότητες των ΑΤΙΑ έχουν αποδοθεί σε μια ποικιλία μηχανών . Η πιο διαδεδομένη άποψη , που ερμηνεύει όχι μόνο την πτήση και την κίνηση των ΑΤΙΑ αλλά και την "επιβίωση" του πληρώματός του , είναι η μηχανή αντιβαρύτητας , η οποία έχει επιτευχθεί σε ελάχιστο βαθμό και στο εργαστήριο . Οι μηχανές αντιβαρύτητας λοιπόν καταφέρνουν να εξουδετερώσουν την Γήινη βαρύτητα , ανυψώνοντας το όχημα και προστατεύοντας τους επιβάτες από τα Gs , αφού πλέον η βαρύτητα δεν υφίσταται .Άλλες απόψεις αναφέρουν μηχανές πυρηνικής σύντηξης , μηχανές laser , ιοντικούς προωθητές και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να σταθεί θεωρητικά και να ερμηνεύει τις συγκεκριμένες ιδιότητες .

Υπάρχουν όμως και αυτοί που πιστεύουν ότι τα ΑΤΙΑ είναι στην πραγματικότητα χρονομηχανές με τις οποίες οι επιβάτες τους ταξιδεύουν στο χρόνο , από το μέλλον στο παρόν μας , για να μελετήσουν τους προγόνους τους ή να κατευθύνουν κάποια παρελθοντικά για αυτούς γεγονότα . Έτσι αντικρούεται και η άποψη ότι δεν μπορεί να κατασκευαστεί μια μηχανή του χρόνου , γιατί αλλιώς θα εμανίζονταν κάποιοι ταξιδιώτες του χρόνου από το μέλλον . Ε , λοιπόν , νάτοι .

Όπως και να ΄χει , υπάρχουν και άλλες φυσικές ερμηνείες που μπορούν να εξηγήσουν τις εμφανίσεις ΑΤΙΑ . Και πράγματι , το 94 % περίπου των περιπτώσεων θέασης ερμηνεύονται , μετά από μελέτη , σαν Γνωστής Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα ( IFOs ) , όπως αεροπλάνα , αερόστατα κλπ . Άλλες φορές , ένα φαινόμενο που ονομάζεται διάθλαση μπορεί να κάνει την Αφροδίτη , τον Δία ή κάποιο άστρο να φαίνεται σαν να κινείται . Υπεύθυνη για παρόμοιες "θεάσεις" μπορεί να γίνει και η αντανάκλαση του φωτός πάνω σε σύννεφα , κοπάδια από πουλιά ( όντως!! ) ή ακόμα και το περίεργο σχήμα κάποιων συννέφων .

Τέλος , υπάρχει και η ψυχολογική ερμηνεία των ΑΤΙΑ , σύμφωνα με την οποία τα ΑΤΙΑ αποτελούν προβολές του υποσυνείδητου στο συνειδητό του ανθρώπου , για να ικανοποιήσουν μια πανάρχαια δίψα του ανθρώπου , την ίδια που τον ώθησε να βλέπει στους αιώνες αγγέλους , δαίμονες , πνεύματα , ξωτικά κ.ά.

Αυτές είναι εν ολίγοις οι κυριότερες ερμηνείες για τα ΑΤΙΑ . Το ποιά ερμηνεία θα αποδεχθεί ο καθένας εξαρτάται από τον ίδιο . Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ΑΤΙΑ , ότι και να είναι , υπάρχουν .