Släpp hemmaframställningen av sprit fri

Hemsida

Gamla lagar

Fria länder

Böcker

Länkar

Översätt t oss

Bränna lagligt

Förbrytare?

Rösta

Apparat

Alkoholism

En rättighet

Hur påverka

Hjälp oss

Politikerförakt


In English.

Denna sajt är under uppbyggnad. Mer material och alla synpunkter tages tacksamt emot, skicka ett e-mail till: freedistillation@yahoo.com

 Hobbydestillation av alkohol

Hobbydestillation av alkohol kallas populärt för hembränning. Av någon föråldrad anledning är detta förbjudet. Denna sajt vill verka för att amatördestillation legaliseras, genom att lagarna anpassas till modern tid. Hembränning är redan tillåten i många länder och det är på tiden att vi i Skandinavien lämnar ankdammen och anpassar oss till verkligheten. Dagens föråldrade lagar bibehålls av politiker som inte förstår ett dugg om destillation, dom tror att en destillationsapparat tillverkar sprit.

Riksdag och regering är överrepresenterade av nykterister som genomdriver sin vilja utan hänsyn till vad väljarna vill ha. Vilket resultat tror dom att en folkomröstning skulle ge? Likadant är det med systembolag med överpriser på öl, vin och sprit där man skall stå som en förbrytare i kö, beredda att legitimera sig. Allt detta resulterar bara i en sak, fylleri i stället för ett vettigt användande av alkohol. Förbjuden frukt smakar bäst. Nu när vi är med i EU så sätts tack och lov dessa politiker bit för bit under förmyndare och får sluta med dumhet efter dumhet.

Amatördestillation av alkohol för eget bruk är en hobby som borde legaliserats för länge sedan. En destillationsapparat tillverkar inte sprit, den avskiljer sprit från, t ex Ditt eget lagligt tillverkade hobbyvin eller öl. Det är exakt samma sprit som Du lagligt äger och Du blir precis lika påverkad om den dricks som vin, eller om Du vill destillera den till Vodka och blanda en drink av den. Det är en självklar rättighet att själv få välja hur man vill dricka sin egen lagligt tillverkade alkohol. Men lagstiftningen ligger efter och måste komma ikapp verkligheten. Politikerna måste komma ur sin okunskap och inflytandet från nykterhetsfanatikerna. Dessa må ha sin tro men skall inte tvinga den på andra i form av lagstiftning och straff för dom som tycker annorlunda.

Det förekommer hembränning i Skandinavien och ofta i form av "protestbränning" av personer som har råd att betala systembolagets överpriser, men på detta sätt protesterar mot befängda lagar.

Denna sajt uppmanar INTE till hembränning utan vill verka för att hobbydestillation för eget bruk snarast blir legaliserad. Detta gör vi genom information om hur hembränning går till och varför vi vill se en ändring. Vi hoppas att skandinavien snart når samma nivå som Italien och många andra länder där man får destillera sin egen sprit.

 

Copyright Föreningen Fri Sprit 1999, E-mail: freedistillation@yahoo.com