[Bara Henrik och några bröder....]

Broder Daniel - "BroderDanielForever"
(Dolores)
* * * *

"There is no time for us
There is no time for us
oh the world won´t understand
it´s left no time for us
I love a girl i´ll never see her again
she was so young i never see her again
she was so young
i never see her again
what is worthwhile in the world
if you can´t be with the one you love
what is worthwhile
we´ll be forgotten when we´re gone
If I could change one thing in life
I´d make time for us
If I could change one thing
I´d make time for us
No time for us
No time for us
No time for us"

( No Time For Us; Broder Daniel; 1998 )
Henrik är ensam.
Broder Daniels senaste är en resa in i Henriks mest sorgsna rum och produktionen är dov och ödesmättad och texternas andas uppgivenhet och "Jag pallar inte längre, ingen vill ha mig" men det är väl därför vi älskar Broder Daniel i allmänhet och Henrik B. i synnerhet.
En gång i tiden hatade jag BD och det var då "Luke Skywalker" precis hade släppts på singel och jag fattade inte hur någon kunde tycka om en ynling som inte kunde sjunga och ett band som inte kunde spela. Först kring "Work" började jag fatta hela poängen och sedan dess har jag varit helt j-vla såld.
Tillsammans med Brainpool är Broder Daniels Sveriges mest underskattade band. Många menar att Henrik är en pubertal fjant som skriver tramstexter om ingenting.
Som vanligt är det dom där djupa trettiotreåringarna som skriver sådana saker.
Har man glömt hur det är att vara ung har man aldrig varit ung.
Henrik Berggren må leva i världens mest ensamma värld men det finns så många andra som också gör det. Han minns hur förbannat svårt det var att få just Henne, hon som inte ens visst vem man var och skulle hon väl veta det så skulle hon inte ens titta åt ens håll.
Henrik är 22 men yngre i själen. Han må komma från en övre medelklass och kan ha fått gått på vilken privatskola som helst. Ingenting förändrar någonting. Dom där som jämt ska förstå allting och tycka att det och det är ren dynga verkar mena att det bara är arbetarklassen som får lov att vara ledsna och ensamma och hopplös kära.
"Broder Daniel Forever" är dovt producerat, Henriks sång ligger längre bak än brukligt och det har både för- och nackdelar. Det är låter lite "Verkligen" om man säger så.
Det är Broder Daniels sämsta skiva men likförbannat en fruktansvärt bra skiva.
Vi blir väl, precis som vanligt, en fyratusen som köper skivan och Henrik får väl fortsätta att tigga pengar och förnedras på Socialen.
Och inte blir han gladare men det är väl så vi vill ha det...och bara så Ni vet, "No Time For Us" är tillsammans med "Upside Down & Inside Out" det bästa jag har hört med göteborgarna och idag verkar det ju också som att det bara är från Sveriges andra stad vi får höra bra musik, musik som känns, musik som bryr sig om.

Janne Kask har hur mycket rätt som helst då han i Expressen Fredag säger att den som inte förstår "Bailando" förstår inte kärnan i själva Popmusiken. Personligen hatar jag "Bailando" men jag kan ändå se unga människor på något disco, i någon park, med tårar i ögonen för att hon liksom bara försvann eller med drömmande blickar och tankarna någonhelt annanstans. Den som inte förstår det finns inte, har inte varit med om någonting, den som aldrig upplevt hur mycket en poplåt betytt har antagligen inte upplevt någonting alls.
Och det kan då lika gärna vara "My Oh My" med Aqua som Radioheads "No Surprises" som Broder Daniels "I´ll Be Gone".
Den som blivit lämnad kvar förstår.

Bara Christian Igen...
[Broder Daniels fina hemsida]

[ Broder Daniel Texter ! ]
[ Skriv ] [ Recensioner ] [ Artiklar ]
 [ Gästbok ] [ Demos ] [ Personligt ]

Henrik