Tilos
De Griekse eilanden Tilos HOME Tilos Hotels Tilos Stranden Bezienswaardigheden Tilos Reizen Restaurants Autoverhuur
Tilos Tilos Tilos Tilos Tilos
Tilos Tilos Tilos Tilos Tilos
De stranden van Tilos in Griekenland

Het belangrijkste strand van het eiland Tilos is het dorps-strand van Livadia. Het is een schoon kiezelstrand waar faciliteiten zijn en je kunt er parasols en ligstoelen huren. Aangezien het strand bij het dorp ligt zijn er taverna's waar je een drankje kunt nuttigen of iets kunt eten en er is keuze in accommodaties. Het Livadia strand is lang en smal en zelfs in het hoogseizoen is het niet overvol.

Eristos Beach is het meest beroemde strand van het eiland Tilos. Het is een 1200 meter lang zandstrand waar naturisme ook is toegestaan. Op het strand zijn bomen en het wordt beschouwd als de beste van het eiland. Bussen die rijden tussen Livadia en Megalo chorio maken een stop hier. Stukje bij beetje wordt het strand van Eristos wat meer toeristisch en er zijn nog niey zo lang geleden ook een nieuw hotel en een appartementencomplex gebouwd. Er zijn ook wat parasols en ligstoelen. Het grootste deel van de strand is echter nog ongerept en rustig. Waarschijnlijk is het mooie zandstrand van Eristos ook de beste optie voor naturisten.

2 Kilometer ten oosten van Megalo Chorio is het kleine dorpje en het mooie strand van Agios Andonios (of soms ook wel Agios Antonios genoemd) die is vernoemd naar een kapel die hier staat. De Kapel van Agios Antonios had fresco's maar die zijn allemaal, op een fresco na, verwoest door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier zie je ook de versteende overblijfselen van menselijke skeletten. Men denkt dat het zeelieden zijn die werden verrast door een vulkanische uitbarsting op eiland Nisyros 600 BC.

Lethra Beach is gelegen op een 45 tot 60 minuten loopafstand van Livadia aan de noordoost kant van het eiland. Ongeveer vijf minuten na het verlaten van Livadia is er een wandel-pad aan de rechterkant van de weg die over een heuvel leidt en dan langs te kustlijn verder loopt. Lethra Strand is een kiezelstrand en niet te druk. Buiten het hoogseizoen is dit ook een plek voor de naturisten.

Agios Sergios Beach is gelegen in het zuiden van het eiland en is bereikbaar te voet en soms is er een tochtje met een traditionele vissersboot vanuit de haven van Livadia. Agios Sergios is een rustig strand dat is gelegen in een baai omgeven door hoge bergen.

Plaka Beach in het noorden van Tilos is rustig en ongerept met uitzondering van de maand augustus. Het uiteinde van het strand is naturisten gebied (van het bord "geen nudisme" trekt niemand zich wat aan). Het strand is te bereiken te voet van Agios Andonios.

Er zijn veel andere kleine stranden die alleen te voet bereikbaar zijn zoals bijvoorbeeld Red Beach, Skafi Beach, Tholos Beach en Stavros Beach. Je kunt meer informatie en een plattegrond van de wandelroutes op het eiland krijgen in Little Island office in de haven van Livadia. Deze stranden zijn een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een strand dat rustig is, en soms ook is het een gelegenheid om in de zee te springen zonder je badkleding want vaak ben je op deze afgelegen stranden de enige bezoeker.


Hans Huisman, http://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional