Tilos
De Griekse eilanden Tilos HOME Tilos Hotels Tilos Stranden Bezienswaardigheden Tilos Reizen Restaurants Autoverhuur

De veerboten naar het eiland Tilos
ANES-Symi Lines Blue Star Ferries

De Seastar is de lockale snelle veerboot van Rhodos naar Tilos. De reis duurt ongeveer anderhalf uur. Er zijn nog andere veerboten die het eiland aandoen, waaronder de bekende Blue Star Lines. Tilos heeft veerbootverbindingen met Symi, Rhodos, Halki, Nysiros, Kos, Kalymnos en nog diverse andere eilanden. ANES-Symi Lines (zie plaatje links) doet de route Rhodos - Symi - Tilos - Nysiros - Kos en dan dezelfde route terug. Deze boot is een kleine veerboot waar ook auto's op kunnen. Blue Star Ferries (zie plaatje rechts) doet de route Rhodos - Tilos - Nysiros - Kos - Kalymnos - Astypalea - Piraeus (Athene) en weer terug.

Opmerking: de dienstregeling van veerboten kunnen veranderen afhankelijk van het seizoen en ze variŽren van jaar tot jaar, dus je moet het altijd even op het internet controleren. Als je aan het zoeken slaat en je kunt het niet vinden dan ben je waarschijnlijk te vroeg en is de dienstregeling zijn nog niet goedgekeurd. Probeer het later in het seizoen opnieuw. Soms weet de eigenaar van het hotel waar je boekt het het beste kunt je het hem / haar vragen.

Rhodos (Symi) vliegtickets / chartervluchten en pakketreizen - Rhodos vakanties
vliegtickets en reizen naar Skopelos en Rhodos Rhodos heeft een internationaal vliegveld dus het is mogelijk om via een direkte vlucht (zonder overstap in Athene) op het eiland te komen. Losse vliegtickets naar Rhodos boek je bij Sunweb Vakanties. Meestal staan de tickets zo rond 5 of 10 januari op hun site. De vlucht naar Rhodos duurt ongeveer drie en een half uur.

- GOGO Griekenland - Karin's Choice - De Jong Intra - Go Mundo - Corendon.com
- Arke reizen - Sunweb Vakanties - Eliza was here - Suntip Griekenland

Voor alle hotels, villa's, appartementen en studio's op het eiland Rhodos in Griekenland - klik hier.

VEERBOTEN VAN EN NAAR RHODOS - EILANDHOPPEN VANAF RHODOS

veerboten Rhodos, Skopelos en Alonissos Vanaf Rhodos zijn er regelmatig veerboten (zowel gewone als zogenaamde "superfast ferries") naar de stad Piraeus op het vasteland en naar eilanden in de omgeving, zoals Tilos, Symi, Karpathos. Kos, Kalymnos, Leros, Lipsi, Patmos, Chalki, Nysyros en Marmaris op het Turkse vasteland. Rhodos is dus een uitstekende bestemming voor mensen die willen gaan eiland-hoppen. De keuze is erg groot.

Je kunt de tijden en de prijzen checken en als je wilt van tevoren een ticket boeken op de site van Ferries in Greece. Vooral als je een superfast ferry wilt boeken in het hoogseizoen is dat misschien verstandig.


© Hans Huisman, http://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional