Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
SMKA Al-Irshad
Click here.
 
intro  
 
sejarah  

pendidik  

pelajar  

gambar  

akademik  

kokurikulum  

nukilan  

pencipta  

SMKA Al-Irshad
smka al-irshad intro
muka utama
 [ Selamat datang ] [ Ahlan Wa Sahlan ] [ Welcome ]
Bismillahhirrahmannirrahim,  
Assalamualaikum w.b.t,  
Kami panjatkan kesyukuran ke atas yang Esa kerana telah dapat menyiapkan Laman Web mengenai SMKA Al-Irshad ini. Sebenarnya ia masih dalam peringkat percubaan dan belum menjadi laman web rasmi sekolah. Jadi diharap anda semua berpuas hati.Laman web ini dibina secara ringkas bagi memudahkan para pelawat mendapat maklumat. Jika tidak mungkin anda akan berasa bosan menunggu lama. Insyaallah, laman web ini akan dikemaskinikan setiap bulan.  
                                                                      [ Sidang Pencipta ]   
  
 
Pengenalan

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Al-Irshad terletak di Kepala Batas, Pulau Pinang. Ia merupakan antara sekolah menengah agama yang terbaik di Pulau Pinang dari segi akedemik dan ko-kurikulum. 

Sekolah ini menitikberatkan aspek agama sebagai pendidikan. Terdapat beberapa pelajaran baru yang akan ditempuhi setelah pelajar memasuki tingkatan satu di sekolah ini. Antaranya ialah Bahasa Arab, Pendidikan Al-Quran dan As-Sunnah serta Pendidikan Syariah. 

Walaupun ianya sekolah agama, tetapi kebanyakkan orang menganggap sekolah ini tiada bidang sains atau sastera. Sebenarnya terdapat pelbagai subjek sains yang boleh dipelajari seperti Biologi, Kimia, Fizik dan sebagainya. Subjek-subjek itu diajar oleh guru yang berpengalaman dan mempunyai ijazah yang tertentu. 
 
 

 
Berita terbaru
 

17 Januari 2000 
Selamat Datang kepada pelajar-pelajar baru yang memasuki Tingkatan 1 seisi 2000 di Smka Al-irshad. 

1 Januari 2000 
Kami telah mewujudkan sebuah channel dalam mIRC untuk pelajar-pelajar berbual dan berbincang. Channel itu ialah #al-irshad dan hanya wujud di server DALnet sahaja. Bagi maklumat lanjut, sila emailkan kami. 

28 Disember 1999 
Tahniah Kepada pelajar-pelajar yang mendapat keputusan cemerlang dalam PMR 1999. 

1 Disember 1999 
Sesiapa yang ingin menjadi Ahli Kelab Internet SMAI, sila penuhkan borang penyertaan ini. Kelab ini bukanlah kelab rasmi sekolah. Bayaran tidak diperlukan kecuali jika dinyatakan. 

 
 
Tazkirah
"Sesunguhnya manusia sering lalai dengan dua nikmat iaitu nikmat sihat dan nikmat masa lapang" 
                         [ Maksud Hadith... ] 
   

 

Copyright © 1999 SMKA Al-Irshad