Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

10 films met Julia Roberts.


Alles wat je (waarschijnlijk) nog niet wist over deze films.

Inhoud:

1- Pretty Woman

2- Stepmom

3- Notting Hill

4- My Best Friend's Wedding

5- Erin Brockovich

6- Prèt-â-Porter

7- Runaway Bride

8- Conspiracy Theory

9- The Pelican Brief

10- The Mexican

Meer films met Julia Roberts

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

volgende film

Film 1: Pretty Woman

De Spelers

De spelers in deze film zijn natuurlijk Julia Roberts maar ook Richard Gere en Hector Elizondo. Julia speelt een hoertje, Richard een succesvolle zakenman en Hector de manager van een peperduur hotel.

Het Verhaal

Het hoertje Vivian Ward (Julia) komt op een dag de zakenman Edward Lewis (Richard) tegen, die in een dure auto voorbij rijdt in de straat waar Vivian staat te tippelen. Vivian stapt bij Edward in de auto en gaat met hem mee zijn hotelkamer in, in het Regent Beverly Hills Hotel. Eerst vraagt Edward of Vivian de hele nacht bij hem blijft tegen betaling, maar de volgende ochtend vraagt hij haar voor de gehele week voor de prijs van 3000 dollar.
De hele week gaat Vivian met Edward mee naar zakendineetjes en naar feestjes voor rijke mensen. Vivian mag op kosten van Edward dure kleren kopen maar als ze in haar tippelkloffie bij een winkel aankomt wordt ze weggestuurd. Zo komt ze in contact met Mr. Thompson (Hector) de manager van het hotel die haar naar een winkel stuurt waar ze wel geholpen wordt.
Bij een paardenpolo-wedstrijd zegt Edward echter tegen zijn adviseur in zaken Phill dat Vivian eigenlijk een hoertje is en als Phill dan bij Vivian komt en zegt dat hij weet dat ze een hoertje is, wordt Vivian heel kwaad op Edward. Gelukkig komt alles weer goed en ze worden verliefd op elkaar.
Als de week voorbij is vertrekt Vivian weer, maar Edward wil haar terug...
Huur, koop of leen de film om snel te weten te komen of Edward en Vivian nog lang en gelukkig zullen leven!

Julia Roberts als Vivian Ward

Julia Roberts als Vivian Ward.

Details

De film was uitgebracht in 1990 en is geregisseerd door Garry Marshall en geproduceerd door Arnon Milchan.
De film duurt ongeveer 115 minuten. Julia Roberts kreeg een welverdiende Oscar-nominatie voor haar rol als Vivian Ward, maar heeft de prijs jammergenoeg niet gewonnen.

beluister een stukje Pretty Woman

terug naar inhoud

volgende film

Film 2: Stepmom

De Spelers

Julia Roberts, Susan Surandon en Ed Harris samen in 1 film, dat moet wel goed gaan. En dat ging het ook.
Julia speelt de nieuwe liefde van Ed, Susan de ex van Ed.

Het Verhaal

Isabel Kelly (Julia) is de nieuwe vriendin van Luke (Ed) en erg carriere gericht. Luke's ex-vrouw Jackie (Susan) is niet erg tevreden met de manier waarop Isabel met haar kinderen omgaat. Isabel komt vaak te laat als de kinderen van school opgehaald moeten worden omdat ze met haar werk bezig is. De kinderen maken het Isabel ook niet gemakkelijk.
Maar omdat de kinderen ook vaak iemand nodig hebben voor hulp als hun eigen moeder er niet is, komen ze naar Isabel toe en beginnen haar steeds aardiger te vinden.
Jackie is hier niet tevreden mee. Maar als Jackie ontdekt dat ze ongeneeslijk ziek is, begint ze overal anders tegenaan te kijken...

Julia Roberts als Isabel Kelly en Susan Surandon als Jacky.

Julia Roberts als Isabel Kelly en Susan Surandon als Jackie.

Details

In 2000 uitgebracht door Columbia Tristar Pictures. Geregisseerd door Chris Columbus en geproduceerd door Wendy Finerman.
Mede geproduceerd door Julia Roberts en Susan Surandon.

beluister een stukje Stepmom

terug naar inhoud

volgende film

Film 3: Notting Hill

De Spelers

Julia Roberts speelt de meest beroemde filmster ter wereld, Hugh Grant een doodnormale Engelse reisboekenwinkelhouder. Rhys Ifans is de onmogelijke kamergenoot van Hugh.
Verder nog rollen van Gina McKee, Tim McInnery, James Dreyfus, Emma Chambers en Hugh Bonneville in de vriendenkring van Hugh.

Het Verhaal

Anna Scott (Julia) is filmster van beroep, en is beroemd over de gehele wereld. Ze leidt een onrustig levenen de roddelpers zit haar constant op de hielen.
William Thacker (Hugh) daarentegen, runt een reisboekenwinkeltje in Notting Hill, een wijk in Londen.
Zijn winkel lijdt verlies en William heeft dan ook niet zo'n boeiend leven. Maar het veranderd drastisch als op een dag ineens Anna Scott binnen komt wandelen.
Anna en William maken een paar afspraakjes, maar dan komt William erachter dat Anna een vriendje heeft, de Amerikaanse filmster Jeff (Alec Baldwin). Weken later komt Anna weer bij William langs voor troost, omdat er naaktfoto's van haar zijn verspreidt, maar de volgende ochtend staan er allemaal fotografen voor de deur van William's huisje. Anna gaat kwaad weg.
William en Anna ontmoeten elkaar nog een keer, maar weer gaat het fout, en William leeft weer als vrijgezel. Als Anna na een poosje haar excuses aan komt bieden en vraagt of ze weer kunnen daten, slaat William haar af, maar hij krijgt spijt.
Om te weten te komen of William nog op tijd komt om het Anna te vertellen, moet je zelf maar gaan zien.

Julia Roberts als Anna Scott

Julia Roberts als Anna Scott.

Details

Roger Michel is de regisseur van deze film en de productie werd verzorgd door Duncan Kenworthy. In 1999 uitgebracht door Polygram Filmed Entertainment en op video in 2000 door Universal Pictures Video Benelux.
De film is van dezelfde makers als van Four Weddings and a Funeral, waar Hugh Grant ook al in speelde.

beluister een stukje Notting Hill

terug naar inhoud

volgende film

Film 4: My Best Friend's Wedding

De Spelers

Julia Roberts speelt hier met (als meest bekende acteurs) Rupert Everett en Cameron Diaz. Verdere acteurs zijn Dermot Mulroney en Philip Bosco.
Julia speelt een culinair recensent en tevens beste vriendin van Dermot, die gaat trouwen met Cameron.
Rupert is de uitgever van Julia.

Het Verhaal

Julianne Potter (Julia) had met haar beste vriend Michael O'Neil (Dermot) afgesproken dat als ze de ware nog niet hadden gevonden voor hun 28e verjaardag, ze met elkaar zouden trouwen. Maar 3 weken voor haar 28e verjaardag krijgt Julianne van Michael te horen dat hij zijn ware liefde heeft gevonden en aanstaand weekend al gaat trouwen.
Dan beseft Julianne dat ze Michael niet zomaar kan laten gaan en eigenlijk strontverliefd op hem is. Ze besluit te proberen Michael en zijn aanstaande bruid uit elkaar te drijven.
Als ze Kimberly Wallace (Cameron) dan ontmoet, is ze zo schattig en zo perfect, dat het alleen maar een vervelender werkje wordt.
Kimberly heeft echter niets in de gaten en vraagt Julianne om haar bruidsmeisje te worden. George (Rupert) vindt dat Julianne niet juist handelt en geeft haar het advies gewoon tegen Michael te zeggen dat ze van hem houdt. Julianne probeert het wel maar durft toch niet en uiteindelijk zegt ze maar dat George haar verloofde is.
Julianne bedenkt verder allemaal gemene trucjes om te zorgen dat Michael kwaad wordt op Kimberly. 1 keer lukt dat ook en Kimberly moet de bruiloft afzeggen. Maar dit doet ze niet want ze hoopt nog steeds dat Michael van gedachten verandert.
Of de bruiloft toch nog doorgaat of dat Julianne haar zin krijgt, kijk zelf maar!

Julia Roberts als Julianne Potter en Dermot Mulroney als Michael O'Neil

Julia Roberts als Julianne Potter en Dermot Mulroney als Michael O'Neil.

Details

Uitgebracht in 1997 door Columbia/Tristar Pictures. Geregisseerd door .... en geproduceerd door ..... Julia ontving een Blockbuster Entertainment Award - Best Actress,
en 2 nominaties; Golden Globe - Best Performance by an Actress in a Motion Picture, en Golden Satelite Award - Best Actress in a Motion Picture, voor haar rol als Julianne.

beluister een stukje My Best Friend's Wedding

terug naar inhoud

volgende film

Film 5: Erin Brockovich

De Spelers

Julia Roberts is een alleenstaande vrouw met 3 kinderen, die hard op zoek is naar een baantje. Albert Finney is advocaat waar Julia uiteindelijk een baantje bij vindt. Met een baantje heeft Julia een babysitter nodig en die wordt gespeeld door Aaron Eckhart.

Het Verhaal

Erin Brockovich (Julia) vindt na lang zoeken eindelijk een baantje bij een advocatenkantoor. Bij het bekijken van een aantal dossiers ontdekt ze iets raars, en vraagt aan haar baas Ed Masry (Albert) of ze dat verder mag onderzoeken. Ze krijgt toestemming en ontdekt dat het bedrijf PG&E zeswaardig chroom in hun koelwater gebruikt, wat dodelijk is. In de week dat Erin op onderzoek uit is gegaan, wordt ze ineens ontslagen, en ze krijgt troost van haar buurman én babysitter George (Aaron), waar ze een relatie mee begint.
Maar Erin wordt weer aangenomen, en mag de zaak verder bekijken. Alle inwoners van het dorp Hinkley naast het bedrijf PG&E blijken ziekteverschijnselen te hebben die veroorzaakt zijn door het chroom. Zo gaat Erin samen met Ed een grootse strijd aan met PG&E.
Omdat Erin op deze manier vaak erg laat thuis komt van het werk, en thuis weinig aandacht besteed aan George en haar kinderen, krijgt ze hier problemen mee. George wil weer motorrijden en gaat er van door, net als Erin's 2 ex-mannen. Dus blijft ze alleen achter met de kinderen en moet ze ze overal mee naartoe slepen.
Erin en Ed proberen zoveel mogelijk bewijs tegen PG&E te krijgen, maar hebben heel wat tegenslagen te voorduren. Zou het Erin lukken om miljoenen aan schadevergoeding van PG&E los te peuteren? De film is inmiddels overal te huur én te koop.

Julia Roberts als Erin Brockovich

Julia Roberts als Erin Brockovich.

Details

Geregisseerd door Steven Soderbergh en door Danny DeVito, Michael Shamberg en Stacey Sher. De film werd in 2000 uitgebracht door Columbia Pictures & Universal Studios. Stacey en Danny speelden al samen in de film Mathilda , als de ouders van Mathilda.
Ook Julia en de actrice ('k weet haar naam niet) die in Erin Brockovich de secretaresse van Albert Finney speelt hebben al eens samen gespeeld, in de film Mystic Pizza, waarin die actrice het pizza-restaurant runt.
En eindelijk, eindelijk kreeg Julia haar Oscar: Best Actress in a Leading Role, voor haar bijdrage in de film als Erin Brockovich. En Steven Soderbergh kreeg voor zijn regie-prestaties ook een Oscar - Best Director, maar dan voor de film Traffic.

terug naar inhoud

volgende film

Film 6: Pret-à-Porter

De Spelers

In deze film een heleboel bekende gezichten, bijvoorbeeld die van Lili Taylor, Kim Basinger, Sophia Loren, en natuurlijk doet Julia Roberts mee! Kim is een bekende T.V.-presentatrice, Lili een verslaggeefster, Sophia de vrouw van een belangrijk iemand in de modewereld, en Julia ook een reporter. Jammergenoeg heeft Julia Roberts een niet al te grote rol in deze film, maar toch is ze weer de leukste.
Andere bekende acteurs in deze film zijn: Tim Robbins, Lyle Lovett en Rupert Everett.

Het verhaal

De film begint met ene monsieur De La Fontaine die overlijdt, een V.I.P. in de modewereld. Alle ontwerpers en natuurlijk de pers zijn in rep en roer, vooral nu de grote pret-a-porter show in Parijs weer voor de deur staat, waar de allerbekensten hun ontwerpen mogen showen. Als je de film begint te kijken zou je denken dat hij om deze gebeurtenis draait, maar het wordt verder nauwelijks genoemd.
De film gaat voornamelijk over modeshows en modellen en ontwerpen met allerlei leuke zijstraatjes, en als ik die allemaal op moet noemen wordt dit verhaal te lang. Verder er zit leuke humor in en ook leuk is dat er ook echte topmodellen als Naomi Campbell en Claudia Schiffer in voor komen, en Jean-Paul Gaultier, Cher en Sonia Rekyel.

Julia Roberts als Anne Eisenhouwer

Julia Roberts als Anne Eisenhower

Details

terug naar inhoud

volgende film

Film 7: Runaway Bride

De Spelers

Julia speelt een vrouw die op het platteland woont, en Richard Gere een geslaagde columnist.
Hector Elizondo is hier ook weer te zien, dit keer als de beste vriend van Richard. Joan Cusack is de beste vriendin van Julia . De rol van de ex van Richard is weggelegd voor Rita Wilson.

Het Verhaal

Ike Graham (Richard) is columnist maar weet op een dag geen verhaal meer. Tot hij in de bar hoort van ene Maggie Carpenter (Julia), die al verscheidene mannen heeft verslonden door ze voor het altaar te verlaten. Ike voelt meteen een prachtverhaal en schrijft het uit voor de krant. Maar het artikel is Maggie zeker niet ontgaan. Ze schrijft een brief op poten naar de directeur van Ike (Rita Wilson), en hij wordt op staande voet ontslagen.
Om zijn gelijk te bewijzen gaat Ike naar het dorpje waar Maggie woont. Hij ondervraagt de ex-en en vrienden van Maggie. Ondertussen staat Maggie op het punt weerte gaan trouwen.
Ook benieuwd hoe dit af zal gaan lopen? Ga hem snel bekijken zou ik zo zeggen!

Julia Roberts als Maggie Carpenter en Richard Gere als Ike Graham

Julia Roberts als Maggie Carpenter en Richard Gere als Ike Graham.

Details

Deze film is uitgebracht in het jaar 2000 door Touchstone Pictures. Garry Marshall verzorgde de regie en Ted Field produceerde de film.
Bij deze film 112 minuten kijkplezier.
Julia's zus Lisa is ook in de film te zien, als een medewerker van de krant waarvoor Ike werkt. Garry Marshall is dezelfde regisseur als van Pretty Woman, en bracht Julia en Richard na 10 jaar weer eens samen in een film.

beluister een stukje Runaway Bride

terug naar inhoud

volgende film

Film 8: Conspiracy Theory

De Spelers

Julia Roberts schittert samen met Mel Gibson in deze actie-thriller.Julia speelt de officier van justitie, Mel een New Yorkse paranoïde taxichauffeur.
En een rol van Patrick Steward als FBI-psychiater.

Het Verhaal

Jerry Fletcher (Mel Gibson) is een paranoïde taxichauffeur. Alledaagse dingen ziet hij alsverdachte zaken. Deze waanbeelden deeld hij met officier van justitie Alice Sutton (Julia Roberts), die hierbij denkt aan de merkwaardige moord op haar vader.
Aanvankelijk gelooft Alice de verhalen van Jerry niet, totdat zich echt rare dingen voordoen. Alice staat aan de kant van Jerry, totdat ze FBI-agent Serpico (Patrick Stewart)ontmoet. Hij verteld Alice dat Jerry wordt gezocht voor de moord op haar vader. Alice gelooft hem en helpt hem om Jerry te pakken te krijgen.
Zal Jerry echt de vader van Alice om het leven hebben gebracht, of lult Serpico maar wat?
De enige manier om het te weten te komen is gewoon de film bekijken.

Julia Roberts als Alice Sutton en Mel Gibson als Jerry Fletcher

Julia Roberts als Alice Sutton en Mel Gibson als Jerry Fletcher.

Details

In 1997 uitgebracht door Warner Bros, op video in 1998 door Warner Home Video. De film is door Richard Donner geregisseerd en geproduceerd door Joel Silver en Richard Donner.
De film duurt ca. 130 minuten.
De regie en productie van Conspiracy Theory zijn verzorgd door dezelfde personen als van de Lethal Weapon-serie, waarin Mel Gibson ook al speelde.
Voor haar rol als Alice Sutton, kreeg Julia Roberts een Blockbuster Entertainment Award - Favourite Actress, Suspense.

terug naar inhoud

volgende film

Film 9: The Pelican Brief

De Spelers

Julia Roberts is rechtenstudente, Denzel Wahington werkt bij de krant als journalist. De baas van Denzel wordt gespeeld door John Lithgow, Stanley Tucci speelt een koelbloedige terrorist.

Het Verhaal

Darby Shaw (Julia) is rechtenstudente. Plotseling worden twee belangrijke rechters van het Amerikaanse Hooggerechtsshof vermoordt. Al ziet de FBI geen enkel verband tussen de twee moorden,Darby ziet dat wel, en stelt hierover een document op; The Pelican Brief. Ze beseft echter niet hoe dicht ze wel niet bij de waarheid is gekomen tot haar leraar wordt vermoord en ze zelf ternauwernood ontsnapt aan een moordaanslag.
Ze richt haar hoop een vriend van wijlen leraar die bij de FBI zit, maar als hij ook dood wordt aangetroffen, weet ze niet wie ze nog kan vertrouwen.Darby roept de hulp in van journalist Gray Graham (Denzel Wahington), en samen gaan ze op onderzoek uit. En wat ze dan uitvinden..
Inderdaad, ga het zelf maar uitvinden!

Details

De regie werd verzorgd door Alan J. Pakula, en Pieter Jan Brugge (Nederlander?!) en dezelfde Alan J. van voorheen namen de productie van deze superthriller op zich.
Warner Bros bracht de film in 1993 uit, en Warner Home Video bracht deze spannende film op video uit in 1997 voor MEGA collection. Hij is vast wel eerder al op video uitgebracht.

terug naar inhoud

volgende film

Film 10: The Mexican

De Spelers

Brad Pitt speelt een onhandige loopjongen voor een criminele organisatie, die al een paar klusjes verknoeid heeft. Julia speelt zijn vriendin, en is niet blij met het baantje van haar vriend. James Gandolfini is de kidnapper van Julia.

Het Verhaal

Jerry Walbach (Brad) heeft net zijn vriendin Samantha Barzel (Julia) belooft om met haar naar Vegas te gaan, en te stoppen met het werken voor de maffia, als hij nog 1 laatste klus moet doen. Als hij die ook verknalt, krijgt hij de kogel.
Samantha is behoorlijk pissed en maakt het uit. Ze gaat alleen naar Vegas. Jerry moet naar Mexico om daar een oud pistool op te halen. Dat lijkt een simpele klus, maar er schijnt een vloek op het wapen te rusten. Jerry krijgt allemaal problemen.
Ondertussen wordt Samantha gekidnapped door ene Leroy (James), om er zeker van te zijn dat Jerry goed werk aflevert. Maar Samantha wordt vrienden met Leroy en praat volop met hem over haarrelatie met Jerry en ontdekt ook nog eens dat Leroy homofiel is.
Of Samantha en Jerry nog weer bij elkaar komen en of Jerry het pistool nog ongedeert bij de maffia in kan leveren, moet je zelf maar gaan zien.

Julia Roberts als Samatha Barzel

Julia Roberts als Samantha Barzel.

Details

In 2001 uitgebracht door Dreamworks Pictures. Geregisseerd door Gore Verbinski en geproduceerd door John Baldecci en Lawrence Bender.
De film duurt ongeveer 2 uur lang. Wat mij opviel is dat Julia het weer over "psychosomatische manifestaties" had, precies hetzelfde zei ze in 'My Best Friend's Wedding'. Heel toevallig.
Als je Shanghai Noon hebt gezien , weet je dat ze het daar hebben over de "Mexican path-stand", waar iedereen met zijn pistool op een ander gericht staat. Dat komt ook een aantal keren in deze film voor, wat wel leuk is omdat hij zich in Mexico afspeelt.

terug naar inhoud


Meer films met Julia Roberts