Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
 
Suzuki PV - Viritys
   
   Etusivu
   Uutiset
   Kevarit
   Mopot
   Kuvat
   Videot
   Linkit
   Webmaster
   Vieraskirja

   Muuta

 
   PV:tä voidaan virittää monella eri keinolla osia vaihtamalla tai vanhoja osia muokkaamalla. Ohessa on kerrottu eri virityskeinoja, niiden hintoja yms.


Sylinterit

Läpättömästä vakiokokoisesta pytystä saadaan lisää tehoa 1) viilaamalla pakoaukkoa 1-2 milliä sivuille ja noin 2 milliä ylös. Näin saadaan tehoa yläkierroksille. 2) Lisää vääntöä saadaan viilamalla pakoaukkoa n. 1 milli ylös ja n. 2 milliä sivuille. Pakoaukon viilauksen lisäksi viilataan myös imuaukkoa. Sylinteriputken kohdalta voi viilata alaspäin n. 3mm ja sivuiltakin voi poistaa hieman tavaraa. Imuaukon ulkopuolesta tehdään noin 16 millinen ja poistetaan kaikki kynnykset.

Läppäpytyn läppiä vaihtamalla voidaan vaikuttaa vääntöalueeseen. PV:n läppäventtiilissä on vakiona metalliläppä, joka vie vain tehoja. Sen voi korvata hiilikuitu- tai karboniittiläpillä. Läppälevyä, josta saa tehtyä läppiä saa esim. Mopo-Sportilta hintaan 17,50-47,00€. Pakkaus sisältää kaksi 100mm*100mm levyä. Ohuet karboniittilevyt ovat halvempia ja kalliimmat hiilikuituiset kalliimpia. Ohuilla karboniittiläpillä saadaan lisävääntöä alkierroksille, mutta isommilla kierrokssilla ne eivät oikein toimi. Hiilikuituläpät ja paksummat karboniitit eivät tuo alavääntöä yhtä paljon kuin löysemmät, sitä vastoin ne tuovat tehoa yläkierroksille. Karboniittiset ovat myöskin löysempiä ja herkempiä hajoamaan. Muista käyttää aina rajoittimia läppien hajoamisen estämiseksi. Jos itse ei osaa/jaksa tehdä läppiä, esim. Moposportilta on saatavana valmiit Boyesenin teholäpät hintaan 27€. Läppäventtiilin välirivan pois viilauksella saa hieman lisää tehoa, mutta rajoittimia ei kannata alkaa vääntelemään lisäpotkun toivossa.

Sylintereitä voi tietenkin porauttaa isommiksi. Hinta: n. 10€/0,5mm.

Kantta laskemalla saadaan nostettua puristussuhdetta. Sitä kannattaa laskea sorvilla, mutta jos sellaista ei ole mahdollista käyttää, voi lasilevyn päälle laittaa vesihiomapaperia ja sillä hioa kannen tiivistepintaa pois 1-2mm. Tällä tavoin työstettynä kansi voi tosin mennä täysin pilalle, joten kannattaa harkita kahteen kertaan ennen työhön ryhtymistä.

Hintoja:
Tehomäntä, 41-44,5mm, 25-31€, EMC
Sylinterisarja 1, Power+ 50-80cc, 75-98€, EMC
Sylinterisarja 2, Malossi 80cc, 173€, Mopo-Sport


Kaasuttimet

»Kaasarin irrotus
PV:n alkuperäisen (12 tai 14 millisen, vuosimallista riippuen) voi porata isommaksi ja siten saada lisää tehoa. Kun sitä alkaa poraamaan, koko kaasari on purettava osiksi ja sitten vasta alkaa työstämään. Kannattaa varoa, ettei terä puhkaise kaasaria väärästä kohtaa. Suositeltavaa onkin ostaa suosiolla isompi kaasari. Käytettynä niitä voi saada erittäin halvalla esim. motot.net:stä, huuto.net:stä tai Keltaisesta Pörssistä.

Isompi kaasutin on luonnollisesti kannattava ostos, kun hankkii tehokkaampaa pyttyä. Seuraavassa on karkea lista kaasareiden ja pyttyjen "yhteensopivuudesta":
50cc pytty -> 14mm kaasari
60cc pytty -> 16-18mm kaasari
80cc pytty -> 20-22mm kaasari.

Kaikkiin kaasareihin ei ole saatavilla imukauloja, jotka sopisivat "heittämällä" PV:seen eli itse joutuu käyttämään omaa mielikuvitustaan sen tekemiseen. Kannattaa vierailla ennen kaasariostoksia tai imukaulantekoa osoitteessa www.moposport.fi ja katsoa, olisiko siellä sopivaa imukaulaa.
Kaasutin on säädettävä oikein, jotta se toimisi hyvin. Eli pääsuuttimen on oltava oikean kokoinen, luistin neulan on oltava oikeassa kohdassa ja ilmaseosruuvi tarpeeksi auki (yleensä 1,5 kierrosta). Kaasuttimen vääristä säädöistä kertovat mm. röpöttäminen (liian iso suutin) ja booaminen (liian pieni suutin). Pienestä suuttimesta kielii myöskin se, että mopo menee paremmin ryyppy päällä.

Hintoja:
Kaasutin 1, Mikuni 12-16mm, n. 80€, Mopo-Sport   EMC
Kaasutin2, Dellorto PHBG ja PHBL, n. 90€, Mopo-Sport   EMC
Imukaulat, n. 20€, Mopo-Sport   EMC
Lisäksi NPM:llä on isoja Mikuneita. Pääsuuttimet maksavat pari euroa per kappale ja niitä saa melkein jokaisesta mopojen osia myyvästä liikkeestä.


Pakoputket

Uusimmissa malleissa on kuristin putken loppupillissä. Sen saa poistettua tavallisella poralonella poraamalla.

Kun laitat mopoosi viritysosia, kannattaa hankkia samalla tehoputki. Mopo-Sportilta saa "ainoan oikean tehoputken" eli Giannellin 98 eurolla. Ilman vaimenninta hinta on 75€. Toinen hyvä putki on NPM:n Arrow racing -nimellä myytävä putki. Sille hintaa tulee 92 euroa. Kataforin Moto-Tech (71€) ja EMC:n Power+ (n. 80€, sama kuin Luhao) -tehareilla ei kuulemma tee yhtään mitään.

Putki karstoittuu aina ajon yhteydessä. Tästä seuraa tehon aleneminen, koska putki menee tukkoon. Karstan saa poistettua esim. kaasutoholla. Putkea poltellaan niin kauan kuin suurin savun tulo alkaa loppua. Sen jälkeen putkea koputellaan esim. puukalikalla, hiotaan maalit pois ja maaltaan kuumakestomaalilla. Jos ei omista tohoa, putken voi heittää vaikkapa nuotioon.

Ilmanpuhdistimet

Vakioilmanputsarissa on kuristimena kumitötsä. Sen saa helposti pois vetämällä. Samalla kannattaa laittaa isompi pääsuutin.

Kun mopossa on isompaa sylinteriä ja kaasaria, pitää vakioputsari vaihtaa paremmin virtaavaan esim. Power-Filtteriin (hinta n. 20€).


Rattaat

Rattailla saa helposti säädeltyä huippunopeuden/kiihtyvyyden suhdetta. Takarattaiden hinnat pyörivät 10 euron kieppeillä ja eturattaiden 5 euron.


Mopo ei saa Suomen lain mukaan kulkea yli 45 km/h. Virittäminen on laitonta.Sivut toimivat parhaiten Internet Explorer 6.0 tai uudemmalla ja 1024*768 resoluutiolla