Från Aftonbladet

Danmark dominerade mot ett blekt Italien

Så var matchen minut för minut
.

Kommentar: Ett oavgjort resultat i en mållös match mellan Sveriges två största konkurrenter i gruppspelet. Resultatet 0-0 kan vi tacka målvakterna Buffon och Sörensen för som storspelade i matchen. Italien börjar stora turneringar som de alltid gör med försiktigt och stillastående spel. Spelet kom upp sig lite i andra halvlek men målspottaren Vieri var alltför osynlig under matchen. Danmark spelade bra, framför allt under första halvlek, i andra halvlek tappade man i ork och kunde inte föra spelet lika mycket. Ett rättvist resultat som speglar en match som varken bjöd på någon större dramatik eller skönspel.

95.00 min: Domaren blåser av matchen.
94 min: matchen har fått ett avbrott på grund av att Totti överklagade domen.
93 min: Francesco Totti varnad för en ful stämpling på dansk försvarare.
93 min: Danmark har bollen och ser villigast ut att avgöra men man kommer inte genom det italienska försvaret.
91 min: Zambrotta tar sig fram på vänsterkanten och ordnar hörna åt Italien. Hörnan resultatlös.
90 min: Tre minuters stopptid.
89 min: Totti slår frisparken väldigt dåligt, bollen går långt över.
88 min: Totti ordnar ett väldigt bra frisparksläge 20 meter från mål när han vänder bort två danskar och sen blir fälld.
86 min: Händelsefattigt med mycket långpastejer som kan tas upp av båda lagens försvar.
84 min: Daniel Jensen går på skott från dryga 30 meter, Buffon räddar men släpper retur. Ingen dansk på returen.
83 min: Mycket Italien för tillfället, danskarna jagar mest och satsar på kontringar.
81 min: Gennaro Gattuso varnad för en neddragning av en dansk spelare.
79 min: Danmark kommer i ett tre-mot-tre läge på en kontring, Tomasson breddar till Rommedahl som slår ett inlägg. Inlägget tar det italienska försvaret hand om.
78 min: Italien får ännu ett bra frisparksläge från 30 meter centralt i banan. Totti slår den bra lågt till vänster - Sörensen räddar.
76 min: Danmark byte, Christian Poulsen ut - Brian Priske in.
75 min: Danmark får en dubbelchans efter fint förarbete av Claus Jensen. Först Tomasson som går på skott - Buffon räddar, sedan Rommedahl - Buffon räddar igen.
74 min: Francesco har ett frisparksläge från 30 meter. Får ett dåligt tillslag och skottet kan rensas undan av dansk försvarare.
72 min: Danmark byte, Martin Jörgensen ut - Kenneth Perez in.
71 min: Gattuso får en bra skottchans utanför straffområdet, skottet går på en täckande dansk försvarare.
70 min: Italiens Antonio Cassano varnad.
69 min: Danmark byte, Ebbe Sand ut - Claus Jensen in.
69 min: Jörgensen slår ett inlägg från vänster mot Ebbe Sand i straffområdet. Sand nickar - utanför.
68 min: Italien byte, Mauro Camoranesi ut - Stefano Fiore in.
67 min: Thomas Helveg varnad efter att ha kapat Gattuso.
66 min: Italien har mycket spel men mest i sin egen backlinje, så fort bollen går upp på mittfältet är danskarna där och stressar.
64 min: Italien byte, Allesandro del Piero ut - Antonio Cassano in.
63 min: Daniel Jensen tar frisparken som tar på Totti ut till hörna. Hörnan resultatlös.
62 min: Rommedahl blir stängd av Cannavaro när han löper på en djupledsboll. Cannavaro varnad.
61 min: Danskarna ser lite trötta ut och har mycket felpass.
60 min: Italien har fått fart på anfallsspelet, Zambrotta har kommit fram mycket bra på vänstern.
57 min: Italien byte, Christiano Zanetti ut - Gennaro Gattuso in.
57 min: Vieri nickar på ett inlägg från vänster, Sörensen räddar fint. Nära mål. Mycket Italien just nu.
56 min: Italien har kommit in i matchen och tagit över lite.
55 min: Tomasson får bollen i straffområdet och försöker lyfta bollen över Cannavaro, Cannavaro med på noterna och rensar.
53 min: Totti når fram till Gianluca Zambrotta i straffområdet med en perfekt djupledsboll, Zambrotta försöker placera mot bortre men skjuter utanför.
51 min: Fortsatt händelsefattigt, båda lagen slår långbollar mot straffområdet som lätt kan tas upp av lagens målvakter.
49 min: Nesta misslyckas med en rensning i straffområdet, bollen går ut till Ebbe Sand som går på skott, bollen tar på en täckande Zambrotta.
48 min: Italien visar upp ett lite mer ambitiöst anfall, man försöker utmana och tar löpningar. Inga chanser ännu dock.
47 min: Lugn inledning av andra halvlek, mycket spel på mitten.
46 min: Domaren blåser igång andra halvlek. Inga byten gjorda.

Kommentar: En match som inte bjöd på något större skönspel från stjärnspäckade Italien. Man saknade aggressivitet i anfallsspelet som näst intill var obefintligt. Danmark spelade boll bra men har svårt mot det stabila italienska försvaret, Jon Dahl Tomasson, Martin Laursen och Niclas Jensen oerhört bra i Danmark. En rätt sömning första halvlek som dock avslutades lite dramatiskt med en bra chans för respektive lag. Italien behöver mer rörlighet för att man ska börja kunna leverera i anfallet. Danmark har spelat bra och lär inte göra några större ändringar i elvan. Stjärnorna Grönkjär och Gravesen saknas inte i något större grad.

47.00 min: Domaren blåser av första halvlek.
47 min: Buffon slarvar och fixar förna åt Danmark. Hörnan resultatlös.
46 min: Fortsatt danskt spel i det italienska straffområdet, Martin Jörgensen får ett kanonläge men får ingen vidare träff. Buffon räddar till resultatlös hörna.
45 min: Danmark kontrar och får till en hörna som blir resultatlös.
44 min: Sörensen gör en suverän dubbelräddning på hockeymanér på Tottis och del Pieros skott från nära håll i straffområdet. Matchens farligaste möjlighet och Em's hittills svettigaste räddningar.
42 min: Jensen passar en Poulsen i rörelse som söker Tomasson i straffområdet, Cannavaro emellan.
40 min: Thomas Helveg skickar iväg en boll mot Tomasson som passar tillbaka till Helveg. Helveg går på skott - målvakten räddar.
38 min: Temposvag period i matchen, danskarna försöker men kommer inte genom Italiens försvar. Italien försöker inte någonting.
37 min: Christian poulsen blir liggande efter en närkamp och matchen har stannat upp lite.
36 min: Mauro Camoranesi kommer rättvänd, passar Totti som söker Vieri i djupled - dansk försvarare bryter.
34 min: Martin Jörgensen ordnar en hörna åt Danmark efter att Christian Panucci rensat. Hörnan resultatlös.
33 min: Niclas jensen slår en fin frispark in i straffområdet, Laursen och Tomasson är båda nära att kunna stöta in bollen.
32 min: Italien har sjunkit ner i banan och Danmark pressar högt. italiens anfallsspel för tillfället obefintligt.
31 min: Danmark vinner bollen tidigt på mittfältet och etablerar ett spel på Italiens planhalva utan att komma till skott.
29 min: Jon Dahl Tomasson får en varning för filmning i straffområdet. Ebbe Sand träffar ribban med en lobb i samma anfall men domaren hade redan blåst av.
27 min: del Piero ordnar hörna åt Italien, och tar den själv - Sörensen tar hand om bollen.
26 min: Händelsefattig period, mest spel på mitten.
24 min: Camoranesi söker Christian Vieri med en djupledspass, Laursen emellan.
23 min: Italien har tagit över för tillfället och det är mycket spel på Danmarks planhalva. Men Danmark har en bra defensiv där Martin Laursen har storspelat.
22 min: Totti vräks omkull i straffområdet, italienarna vill ha straff men domaren friar.
21 min: Allesandro del Piero tar en frispark från vänster, Sörensen boxar ut.
20 min: Rommedahl slår ett fint inlägg från högern mot Martin Jörgensen som tyvärr inte kan förvalta bollen bättre. Italiensk inspark.
19 min: Del Piero får en pass i straffområdet, vänder om och går på skott. Domaren har dock blåst av för offside.
18 min: Jensen snurrar upp en italienare innan han slår en krossboll mot Rommerdahl på högerkanten. Anfalet slutar i en resultatlös hörna.
17 min: Thomas Helveg avancerar på vänsterkanten på en Danmarkkontring. Skär in i banan mer centralt och går på skott. Buffon räddar. Halvfarligt.
16 min: Italen har kommit in i matchen och har etablerat ett tryck. Inga farligheter dock.
13 min: Jensen kommer runt på vänsterkanten, söker Jörgensen med en pass snett, inåt, bakåt mot Jörgensen. Nesta mellan och rensar.
12 min: Totti fälld av Poulsen en bit utanför straffområdet. Totti tar frisparken - ett bra skott som Sörensen styr ut till en resultatlös hörna.
11 min: Francesco Totti söker Vieri med en djupledspass, Laursen kommer emellan och bryter lätt. Italien har det svårt.
10 min: Mycket blek inledning av Italien, Danmark för spelet mot och Italien avvaktar bara.
8 min: Daniel Jensen kommer rättvänd och avancerar in m ot straffområdet från höger, går på skott som täcks av italiensk back.
7 min: Tomasson löper sig fri i straffområdet på en djupledsboll. Fabio Cannavaro tar honom hårt. Anfallet slutar i en resultatlös hörna.
6 min: Jensen försöker sig på ett distansskott. Får ingen bra träff - Gianlugi Buffon räddar enkelt.
4 min: Tomasson löper fri i straffområdet, tar emot bollen och ska bredda ut till höger men misslyckas med passningen.
3 min: Totti skår en kross-frispark mot Del Piero som inte lyckas ta emot bollen ordentligt. Inkast Danmark.
2 min: Lite småseg första minut, Italien spelar avvaktande och låter Danmark ha mycket boll.
1 min: Den spanska domaren Manuel Enrique Mejuto-Gonzales blåser igång matchen.