Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Kako i koga dekan Vlada Teodosic kaznjava na ETF-uKazna i sudbina Prof. Borivoja Lazica

Kazna i sudbina Prof. Dejana Zivkovica

Kazna i sudbina Doc. Milenka Cvetinovica

Kazna i sudbina Prof. Ivana Lackovica

Kazna i sudbina Prof. Zorana Radosavljevica

Kazna i sudbina studenata Stevana Koprivice i Veljka JanjicaLaban svira i peva: "Kaznjavaj Vlado mila moja rano"
Dekan Vlada igra i odpevava: "Duso mila moja gte ti okom tu ja kaznom"


     Na osnovu cl. 122. stavovi 1 i 2 Zakona o univerzitetu (Sluzbeni glasnik Republike Srbije br 20 od 28. maja 1998. godine), cl. 63 Zakona o preduzecima (Sluzbeni list SRJ br. 29 od 26. juna 1996. godine) i clanova 88, 89, 100, i 137 Zakona o radnim odnosima (Sluzbeni glasnik Republike Srbije br. 55 od 31. decembra 1996. godine) donosim sledece

RESENJE

     kojim izricem dr. Borivoju Lazicu novcanu kaznu u iznosu od 975,00 dinara mesecno u trajanju od 3 meseci, pocev od naredne isplate na blagajni Fakulteta. Kazna ce se izvrsiti obustavljanjem odgovarajuceg iznosa prilikom mesecne zarade imenovanom.

Obrazlozenje

     Dr. Borivoj Lazic je ucinio povredu radne obaveze iz clana 100 Zakona o radnim odnosima, jer je dana 03.11.1998. godine us sluzbenim prostorijama Fakulteta izazvao nered. Naime, imenovani je navedenog dana podsticao grupu izgrednika da stvaranjem ogromne buke ometaju normalno odvijanje nastave u ucionicama i amfiteatrima.

U Beogradu, 04.11.1998. god.

DEKAN
ELEKTROTEHNICKOG FAKULTETA
Prof. dr. Vlada Teodosic

Odluku dostaviti:
- imenivanom
- Odseku za materijalno-finansisko poslovanje
- arhivi

hr align="CENTER" size="2" width="60%">

Na pocetak strane


     Na osnovu cl. 122. stavovi 1 i 2 Zakona o univerzitetu (Sluzbeni glasnik Republike Srbije br. 20 od 28. maja 1998. godine), cl. 63 Zakona o preduzecima (Sluzbeni list SRJ br. 29 od 26. juna 1996. godine) i clanova 88, 89, 100, i 137 Zakona o radnim odnosima (Sluzbeni glasnik Republike Srbije br. 55 od 31. decembra 1996. godine) donosim sledece

RESENJE

     kojim izricem dr. Dejanu Zivkovicu novcanu kaznu u iznosu od 1293,00 dinara mesecno u trajanju od 3 meseci, pocev od naredne isplate na blagajni Fakulteta. Kazna ce se izvrsiti obustavljanjem odgovarajuceg iznosa prilikom mesecne zarade imenovanom.

Obrazlozenje

     Dr. Dejan Zivkovic je ucinio povredu radne obaveze iz clana 100 Zakona o radnim odnosima, jer je dana 04.11.1998. godine us sluzbenim prostorijama Fakulteta prisustvujuci nedozvoljenom zboru podsticao grupu izgrednika da neposredno posle toga stvaranjem ogromne buke ometa normalno odvijanje nastave u ucionicama i amfiteatrima Fakulteta. Pored toga, imenovani je prekrsio resenje Dekana kojim mu se do daljnjeg zabranjuje neoravdano zadrzavanje u glavnoj zgradi Fakulteta.

U Beogradu, 05.11.1998. god.

DEKAN
ELEKTROTEHNICKOG FAKULTETA
Prof. dr. Vlada Teodosic

Odluku dostaviti:
- imenivanom
- Odseku za materijalno-finansisko poslovanje
- arhivi

hr align="CENTER" size="2" width="60%">

Na pocetak strane


     Na osnovu cl. 122. stavovi 1 i 2 Zakona o univerzitetu (Sluzbeni glasnik Republike Srbije br. 20 od 28. maja 1998. godine), cl. 63 Zakona o preduzecima (Sluzbeni list SRJ br. 29 od 26. juna 1996. godine) i clanova 88, 89, 100, i 137 Zakona o radnim odnosima (Sluzbeni glasnik Republike Srbije br. 55 od 31. decembra 1996. godine) donosim sledece

RESENJE

     kojim izricem dr. Milenku Cvetinovicu novcanu kaznu u iznosu od 815,00 dinara mesecno u trajanju od 4 meseci, pocev od naredne isplate na blagajni Fakulteta. Kazna ce se izvrsiti obustavljanjem odgovarajuceg iznosa prilikom mesecne zarade imenovanom.

Obrazlozenje

     Dr. Milenko Cvetinovic je ucinio povredu radne obaveze iz clana 100 Zakona o radnim odnosima, jer je dana 03.11.1998. godine us sluzbenim prostorijama Fakulteta izazvao nered. Naime, imenovani je navedenog dana vikao po hodnicima Fakulteta i ucestvovao u grupi od nekoliko desetina studenata koji su duvali u pistaljke i stvarali ogromnu larmu vikom i drekom koja je ometala normalno odvijanje nastave u ucionicama i amfiteatrima.

U Beogradu, 04.11.1998. god.

DEKAN
ELEKTROTEHNICKOG FAKULTETA
Prof. dr. Vlada Teodosic

Odluku dostaviti:
- imenivanom
- Odseku za materijalno-finansisko poslovanje
- arhivi

hr align="CENTER" size="2" width="60%">

Na pocetak strane


     Kaznjavanje profesora I. Lackovica ima citavu malu predistoriju.

     Naime, posto je samozvani profesor Laban posle treceg odrzanog "uspesnog" predavanja uspeo da rastera sve studente specijalne grupe to jadan covek ostade bez casova. Laban je munjevito reagovao:

     BRUTALNO NA SILU OTEO JE CASOVE PREDAVANJA VANREDNOM PROFESORU ZORANU RADOSAVLJEVICU.

     Ovu otimacinu njegov drugar dekan Vlada Teodosic unapred je najavio sefu katedre za matematiku akademiku profesoru Dr. Dragosu Cvetkovicu. Profesor Cvetkovic je obavestio katedru o predstojecim dogadjajima. Katedra je nezadovoljna ovakvom premetacinom i otimacinom u sred prvog semestra uputila protestno pismo dekanu Vladi Teodosicu. Pismo se sastoji u sledecem:

Dekanu Elektrotehnickog Fakulteta

     Potpisani nastavnici i saradnici Katedre za matematiku primenjenu u elektrotehnici izrazavaju svoje neslaganje sa Vasom namerom da kurs Matematike I nagrupi P2 koji je zapoceo Z. Radosavljevic ustupi M. Labanu. Ujedno Vas podsecamo na dopis katedre od 16. 10. 1998. godine u kojem je Katedra konstatovala da ne postoje strucni razlozi za angazovanje novih honorarnih nastavnika.

18. 11 1998.
Beograd

Dr M. Merkle, redovan profesor
Dr G. Jovan, vanredni profesor
Dr I. Lackovic, redovan profesor
Dr D. Cvetkovic, redovan profesor
Mr M. Jovanovic, asistent
Mr T. Madzarevic, asistent
Mr B. Malesevic, asistent
S. Jesic, asistent pripravnik
D. Damjanovic, asistent pripravnik
Dr S. Simic, redovan profesor


     Mimo toga sto je ovo pismo potpisao i profesor Cvetkovic i uputio ga dekanu, on kao sef katedre bio je pozvan od strane dekana da prisustvuje tom prvom casu Labanovog predavanja, sa temom OTIMACINA. Katedra je pri tome zaduzila profesora Cvetkovica da gornje pismo ne slaganja procita studentima, Labanu i dekanu. Profesor Cvetkovic nije postupio po nalogu katedre. Pismo je poslao, ali ga nije procitao prisutnima uz obrazlozenje: "Nije bilo prilike i povoda da se procita".

     Profesor I. Lackovic je kao potpisnik gornjeg pisma, a i kao clan izvrsnog odbora sindikata ETFa bio intervijuisan od strane vise novinskih kuca, u vezi sa nastalom situacijom, otimanjem casova i misljenjem katedre o tome. Dan pre nego sto je prvi Labanov cas bio odrzan, profesor I. Lackovic je bio pozvan od strane TV StudiaB da da izjavu u vezi sa negodovanjem katedre i stavom sindikata po tom pitanju. Izjava profesora I. Lackovica je emitovana u vestima TV StudiaB je otprilike ovako glasila (:Anti By TITLE Group ne poseduje izjavu u egzaktnoj formi, a ovde cemo preneti samo njen smisao): Katedra za matematiku ETFa se isto kao i sindikat ETFa ne slaze sa ovakvim brutalnim otimanjem casova i istovremeno smatra da Milos Laban nema naucne, strucne i nastavne kvalitete za drzanje takve nastave, a takodje smo i na stanovistvu da nije izabran u zvanje vanrednog profesora po vazecem zakonu i uostalom po bilo kom zakonu.

     Videvsi ovu izjavu na TV StudioB M. Laban je odmah po zavrsetku emisije sav razjaren zajedno sa svojim advokatom upao u StudioB gde je napravio citav cirkus. Trazio je bezuslovno da mu se pruzi prilika za repliku. Oko 22 satana StudiuB pojavila se i njegova replika gde je on uporno pokusavao da objasni da on ne otima casove, nego eto pobogu jadan on bori se za koru hleba. Replika mu je pustena, ali je zato dobio malu kaznu: zabranjen mu je trajno ulazak u prostorije TV StudiaB.

     Dogadjaji pre pocetka casa, za vreme casa i posle casa protekli su veoma burno. Veliki broj studenata protestvovao je ispred amfiteatra u kome je predavanje trebalo da bude odrzano. Laban je naravno shodno svojoj prirodi, obicaju i navici, postavio GORILE ispred amfiteatra da tu dezuraju pre i za vreme dvocasovnog predavanja. Bili su prisutni i novinari i mnogi profesori, medju njima bio je i profesor i akademik Milan Kurepa. Profesor I. Lackovic je kao predstavnik izvrsnog odbora sindikata ETFa stajao sa strane i posmatrao celu stvar. U sred tih dogadjaja i Labanovog casa dekan koji je izasao iz amfiteatra, u prolazu pred studentima, novinarima i svim ostalim prisutnim doviknu kroz hodnim I. Lackovicu :"A ti da mi dodjes na saslusanje u ponedeljak, kaznicu te i izbaciti sa fakulteta".

     Kako je smislio i rekao, dekan je tako i postupio - uputio je telegram profesru I. Lackovicu ciji sadrzaj mozete dole videti.


Telegram poslat od strane dekana

Resenje kazne


Na pocetak strane


DIREKTNA VEZA
251/81242
BEOGRAD 39/38 18 1454

PROFESOR DR IVAN LACKOVIC
CARA DUSANA 39
BEOGRAD

POZIVATE SE DA U PONEDELJAK 23 11 98 GOD U 1500 CAS DODJETE
U SOBU DEKANA RADI SASLUSANJA ZBOG TEZE POVREDE RADNE OBAVEZE
DEKAN ELEKTROTEHNICKOG FAKULTETA PROFESOR DR VLADA TEODOSIC

COL 39 23 11 98 1500


     Saslusanje nije odrzano iz prostog razloga sto se profesor Lackovic nije odazvao pozivu, vec je umesto toga poslao svog advokata. Rezultat pregovora je resenje o kaznjavanju koje mozete videti dole.


Ako hocete da vidite i tu ludost kliknite ovde


Na pocetak strane


     Na osnovu cl. tacka 122, stavovo 1 i 2 Zakona o univerzitetu (Sluzbeni glasnik Republike Srbije br. 20 od 28. maja 1998.godine), cd. 63 Zakona o preduzecima (Sluzbeni list SRJ br. 29 od 26. juna 1996. godine) i clanova 88, 89, 100 i 137 Zakona o radnim odnosima (Sluzebeni glasnik Republike Srbije br. 55 od 31. decembra 1996. godine) donosim sledece

RESENJE

     koji izricem dr Ivanu Lackovicu novcnanu kaznu u iznosu od 988,00 dinara mesecno u trajanju od 6 meseci, pocev od naredne isplate na blagajni Fakulteta. Kazan ce se izvrsiti obustavljanjem odgovarajuceg iznosa prilikom isplate mesecne zarade imenovanog.

Obrazlozenje

     Dr Ivan Lackovic je ucinio povredu radne obaveze iz clana 100 i 101, stav 6 Zakona o radnim odnosima, zato sto je suprotno clanovima 120 i 121 Statuta Fakulteta neovlasceno dao informacije televiziskoj stanici Studio B koje su objavljene u njihovim vestima u 19.00 i 22.00 casa na dan 17.11.1998. godine.

U Beogradu, 23.11.1998. god.

DEKAN
ELEKTROTEHNICKOG FAKULTETA
Prof. dr. Vlada Teodosic

Odluku dostaviti:
- imenivanom
- Odseku za materijalno-finansisko poslovanje
- arhivi

hr align="CENTER" size="2" width="60%">

Na pocetak strane


     Na osnovu cl. 122, stavovi 1 i 2 Zakona o univerzitetu (Sluzbeni glasnik Republike Srbije br. 20 od 28. maja 1998.godine), cl. 63 Zakona o preduzecima (Sluzbeni list SRJ br. 29 od 26. juna 1996. godine) i clanova 88, 89, 100 i 137 Zakona o radnim odnosima (Sluzebeni glasnik Republike Srbije br. 55 od 31. decembra 1996. godine) donosim sledece

RESENJE

     kojim izricem dr Zoranu Radosavljevicu novcnanu kaznu u iznosu od 904,00 dinara mesecno u trajanju od 6 meseci, pocev od naredne isplate na blagajni Fakulteta. Kazna ce se izvrsiti obustavljanjem odgovarajuceg iznosa prilikom isplate mesecne zarade imenovanog.

Obrazlozenje

     Dr Zoran Radosavljevic je ucinio povredu radne obaveze iz clana 100 i 101, stav 6 Zakona o radnim odnosima, zato sto je suprotno clanovima 120 i 121 Statuta Fakulteta neovlasceno dao informacije televiziskoj stanici Studio B koje su objavljene u njihovim vestima u 19.00 i 22.00 casa na dan 17.11.1998. godine.

U Beogradu, 23.11.1998. god.

DEKAN
ELEKTROTEHNICKOG FAKULTETA
Prof. dr. Vlada Teodosic

Odluku dostaviti:
- imenivanom
- Odseku za materijalno-finansisko poslovanje
- arhivi

hr align="CENTER" size="2" width="60%">

Na pocetak strane


Home