Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

APRIL 2001:

Fredag 27. april 2001
4. divisjon, Karlsro Idrettsplass
NESJAR IF - ÅIF (1-1) 3-3
Åsgårdstrand ledet tre ganger men klarte alikevel ikke å ta med seg tre poeng hjem fra Larvik. I tillegg misset ÅIF på straffe mens Nesjar fikk en spiller utvist i sluttminuttene.
Den første omgangen besto for det meste av kjemping på en trang og kompakt grusbane, men Oddvar Thuve sørget for 1-0 ledelse etter flott fremspill av Jan-Ivar Linløkken på tampen av omgangen.
Men vertene ønsket ikke å la ÅIF lede ved pause og scoret sitt første mål for dagen etter litt klabb og babb i gjesteforsvaret.
I andre omgang økte tempoet, noe som også førte til flere scoringer. Linløkken kastet et langt innkast som en forsvarer stusset i eget mål, og få minutter senere ble Thuve felt innenfor straffefeltet. Men for en gangs skyld bommet Jan-Ivar Linløkken fra krittmerket - noe som skulle vise seg å snu kampen.
I stedet gikk Nesjar opp til 2-2, og vertene fortsatte å presse på - inntil de fikk en spiller utvist for å ha kastet grus på dommeren (!)
Dermed kom Åsgårdstrand til sjanser igjen, og Oddvar Thuve fikk en gavepakke fra Nesjars keeper, som han ekspederte videre til Håvard Wormdal som satte inn sitt første mål for sesongen.
Der og da trodde de fleste at seieren var sikret, men i sluttminuttene gjorde ÅIF nok en forsvarsfeil, og reduseringen til 3-3 var et faktum.
Alt i alt ingen stor prestasjon av ÅIF - og resultatet var i og for seg greit med tanke på antall sjanser.
ÅIF: Hans Arne Tveiten - William Landsend, Joacim Eskedal, Bjørn Erik Bergmann, Tommy Dåstøl - Kris Georgsen, Arne Lunde, Jan-Ivar Linløkken, Thomas Nilsen - Oddvar Thuve**, Håvard Wormdal.
Gult kort: Tommy Dåstøl

Reservene tapte i går 0-3 for Tjøme på Ormelet Idrettsplass. ÅIF kunne bare stille med ni man, men holdt alikevel vertene til 0-0 ved pause. I andre omgang gikk Åsgårdstrand tom for krefter, og det ble dermed en enkel oppgave for Tjøme-laget. Frank Sørensen ledet laget for første gang siden han ble ansatt som trener for reservene.

Juniorlaget slo Nesjar IF med solide 5-2 på Karlsro Idrettsplass i deres seriepremiere på onsdag.

Torsdag 26. april 2001
Midtbanespiller Thomas Ulseth har pådratt seg en blodansamling i leggen og ikke brist som først antatt. Han fjerner blodansamlingen på mandag og regner med å trene igjen om ca to uker.

Også i år har vi den glede å kunne ønske dere velkommen til GEO-CUP i idylliske Åsgårdstrand. Vi har et praktfullt anlegg med 5 baner, så vi ser fram til festdager med masse fotball. Les mer på siden om Geo Cup 2001.

Trener Martin Jøreng har tatt opp to nye spillere fra juniorlaget. Angrepsspilleren Thorstein Auensen kom fra Borre til ÅIFs juniorlag i år, og blir sammen med stopperen Kim Edvartsen flyttet opp på A-laget. Edvartsen har en kamp for ÅIFs A-lag som innbytter mot SK Falk 2 i 1999.

Mandag 23. april 2001
Åsgårdstrand stiller denne sesongen med rekruttlag i den nystartede 8. divisjonen. Se linken til venstre (Reservene) for kampprogram.

Vi gratulerer i dag spiss Håvard Wormdal med hans 21-års-dag.

Søndag 22. april 2001
Vi gratulerer i dag keeper Hans Arne Tveiten med hans 22-års-dag.

Det ble spilt tre andre 4. divisjonskamper på fredag. Holmestrand slo Kodal 2-0, Store Bergan delte poengene mot Nanset (1-1) mens Tjølling knuste Nesjar hele 5-0.

Fredag 20. april 2001
4. divisjon, Lystlunden kunstgress kl. 19.00
ÅIF - SK STAG (0-1) 4-1
Jan-Ivar Linløkken ble dagens helt med et ekte hat-trick mot SK Stag i seriepremieren.
Men det var SK Stag som tok ledelsen i 1. omgang etter at Åsgårdstrand hadde dominert omgangen og kommet til flere store sjanser. Men mot slutten av omgangen bommet hjemmeforsvaret på et langt oppspill og en Stag-spiss lobbet ballen over Hans Arne Tveiten i hjemmemålet.
I andre omgang fortsatte ÅIF å dominere, men klarte ikke å omsette sjansene i mål før Linløkken fikk et godt treff fra rundt 20 meter som på en merkelig måte gikk igjennom keeperens bein.
Noen minutter senere knallet Linløkken til igjen, og denne gang feilvurderte gjestenes keeper skuddet totalt og lot skuddet gå rett i mål.
Deretter var det enveiskjøring, og Linløkken scoret sitt tredje mål fra straffemerket etter at Håvard Wormdal ble felt innenfor straffefeltet. I denne situasjonen ble også en Stag- forsvarer utvist for hektingen som bakerste mann.
I sluttminuttene sørget innbytter Kjell Lindseth for dagens prestasjon da han klinte til en corner fra Linløkken. Ballen gikk rett i krysset og han satte dermed punktum med 4-1 til Åsgårdstrand.
ÅIF: Hans Arne Tveiten - Carl Erik Svensson, Joacim Eskedal, Bjørn Erik Bergmann, Tommy Dåstøl - Kris Georgsen, Arne Lunde (Kai Kristiansen), Jan-Ivar Linløkken, Thomas Nilsen (c) - Oddvar Thuve (Kjell Lindseth), Håvard Wormdal.

Hans Arne Tveiten gikk seirende ut av den keeperduellen med Steinar Aker på Åsgårdstrands A-lag. Les hele saken i Gjengangeren ved å trykke her
Vi avslutter dermed spørreundersøkelsen om hvem du trodde ville bli førstekeeper denne sesongen. Steinar Aker vant en knepen seier over Hans Arne Tveiten her med 14 mot 13 stemmer.

Tirsdag 17. april 2001
Etter lite pågang har vi valgt å kutte ut forumet som desverre ikke ble benyttet. Som erstatning kommer en side om Old Boys-laget som du kan lese om ved å trykke på linken til venstre.

Mandag 16. april 2001
Treningskamp, Lystlunden kunstgress kl. 20.30
ÅIF - NORDRE SANDE IL (3-0) 4-1
Åsgårdstrand hadde full kontroll mot Nordre Sande og vant til slutt fortjent 4-1 på kunstgresset i Lystlunden. Fire dager før seriestart ser laget solid ut, og de blå kan se mot en spennende sesong i 4. divisjon.
Buskerud-laget hadde lite å by på i den første omgangen, mens ÅIF kom til flere store sjanser. Oddvar Thuve hadde to gode muligheter til å gi ÅIF ledelsen, men misset - mens Håvard Wormdal trolig ble snytt for straffe.
Men midtveis i omganger sørget Joacim Eskedal for 1-0 ledelse etter en fin corner fra Jan-Ivar Linløkken. Deretter sørget Oddvar Thuve for 2-0 etter å ha satt sin egen retur bak gjestenes keeper.
To minutter senere sendte Jan-Ivar Linløkken Åsgårdstrand opp i 3-0 med et langskudd som muligens burde vært avberget av Sande-keeperen.
I andre omgang forandret ÅIF formasjonen til 3-5-2 uten særlig hell. Nordre Sande fikk hjørnespark og scoring etter få minutter av andre omgang.
Men ÅIF nektet å la 4. divisjonslaget komme inn i kampen, og innbytter Kai Kristiansen sørget for 4-1 etter et mønsterangrep av vertene. Deretter surfet ÅIF inn seieren, og det ser nå lyst ut for badebyen før seriepremieren på fredag.
ÅIF: Hans Arne Tveiten - Tommy Dåstøl, Bjørn Erik Bergmann (Carl Eric Svensson), Joacim Eskedal, William Landsend (Kjell Lindseth) - Thomas Nilsen (Kai Kristiansen), Jan-Ivar Linløkken, Arne Lunde, Kris Georgsen (Tor-Inge Weiseth) - Oddvar Thuve, Håvard Wormdal.

Lørdag 14. april 2001
Åsgårdstrand spiller sin siste treningskamp på mandag mot Buskerud-laget Nordre Sande IL. Trener Martin Jøreng vil stille med den antatte førsteelleveren i denne kampen, altså laget som vil starte første seriekamp 20 april.

Ståle Rydberg har skadet seg utenfor fotballbanen og må i hvertfall hvile over seriestarten.

Mandag 9. april 2001
A-laget kom hjem fra et vellykket treningsopphold i Danmark i går. Langhelgen besto av to treninger og to kamper på gress som er referert nedenfor. De værmessige forholdene var ikke så mye å skryte av, men både sportslig og sosialt var turen en suksess for laget og klubben.

Thomas Nilsen ble av laget valgt til kaptein også denne sesongen, mens Tommy Dåstøl fikk oppgaven som visekaptein.

Midtbanespiller Thomas Ulseth fikk en mer alvorlig skade en antydet i treningskampen mot Sandar IL for ti dager siden. 21-åringen fikk brist i leggen og må belage seg på å ta det rolig frem til sesongstart.

Lørdag 7. april 2001

Treningskamp, Danmark kl. 16.00
ÅIF - TJØLLING IF (1-2) 1-2
4. divisjonskollega Tjølling IF dro det lengste strået i dette oppgjøret. Larvik-laget kontret inn to raske mål før halvtimen var spilt, og det hjalp lite at Håvard Wormdal headet inn en redusering før pause.
ÅIF startet kampen best, og kom til flere store sjanser etter flott forarbeid av Oddvar Thuve på høyrekanten. Men avsluttningene var for dårlige, og Tjølling utnyttet kontringene og scoret to mål som burde vært avberget av ÅIF-forsvaret.
Men Åsgårdstrand kjempet seg inn i kampen igjen og reduserte ved Håvard Wormdal rett før pause. Desverre ble den andre omgangen sjansefattig, og blåtrøyene måtte se seg slått av en av sesongens konkurrenter - men seriekampen blir sannsynligvis en helt annen kamp.
ÅIF: Hans Arne Tveiten - Ståle Rydberg, William Landsend, Joacim Eskedal, Thomas Nilsen - Kai Kristiansen, Kris Georgsen, Arne Lunde, Jan-Ivar Linløkken, Oddvar Thuve - Håvard Wormdal.
Christian Tunholt og Steinar Aker (som utespiller) kom inn som innbyttere.

Fredag 6. april 2001
Treningskamp, Danmark kl. 17.00
ÅIF - IL IMÅS (1-0) 1-0
Joacim Eskedal ble matchvinner da Åsgårdstrand slo IL Imås 1-0 i den første treningskampen under Danmarksoppholdet.
Førsteomgangen var gjevnspilt, og uten de helt store sjansene før Joacim Eskedal satte inn en corner fra Ståle Rydberg etter ca. 25 minutters spill.
I andre omgang tok Grimstad-laget mer over og kom til flere store sjanser, men de klarte ikke å overliste ÅIF-keeperen. Kai Kristiansen fikk en gylden mulighet til å øke ledelsen på tampen av kampen, men avsluttningen havnet utenfor da han kom alene med keeper.
Ståle Rydberg og Håvard Wormdal hadde også sine sjanser, men maktet ikke å sette ballen bak keeperen.
ÅIF: Steinar Aker - Ståle Rydberg, William Landsend, Joacim Eskedal, Thomas Nilsen - Kai Kristiansen, Kris Georgsen, Arne Lunde, Jan-Ivar Linløkken, Oddvar Thuve - Håvard Wormdal.
Christian Tunholt og Hans Arne Tveiten (som utespiller) kom inn som innbyttere.

Mandag 2. april 2001
Vi avslutter herved spørreundersøkelsen der vi ba deg tippe hvem som blir toppscorer denne sesongen. Resultatet ble som følger: