Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Tuimiksen & Mikon hoitopäiväkirja

5.7.2001 Sunnuntai

Tuimis palasi sitten Kantojärven kesälaitumilta 1.8. pyöristyneenä mutta selvästi tyytyväisenä kesälomaansa. Tuimiksen kotitallille paluu olikin varsin mieluisa, se kun pääsi heti astumis puuhiin. Jo toisena päivänä Symppiksessä se pääsi tarhailemaan koko päiväksi sulokkaan ja kiimassa olevan tammaneidon Nitan kanssa. Toivon mukaan Tuimis on tämän kuun loppupuolella ensimmäisen Symppis varsan isä :) .
Heti seuraavana päivänä tuotiin tallille astutettavaksi Ruskomäestä tammaneito Tähti-Taivas:

"Tähti oli jo matkan alusta aika hermostunut, mutta, kun se pääsi ulos kopista ja sai heinää mussuteltavaksi perillä se tyyntyi. Vein Tähden ilonan osoittamalle paikalle, johon se jäi sitten hetkeksi odottamaan suurta rakkauttaan :) Pian alkoikin jo kuulua kärsimätöntä kavioiden kopsetta ja hirnuntaa. Paria pientä ongelmaa lukuunottamatta astuminen sujui hyvin ja palasin hyvillä mielin kotiin päin, kun Tähti jäi vielä muutamaksi päiväksi Symppikseen. *Weku & Tähti*"

Tuimis haettiin siis tänä aamuna takaisin Ruskomäkeen, toivon mukaan sekin kantavana. Astumisten lomassa Tuimiksen kanssa on tietenkin treenailtu, oripoika kun lähtee koulutukseen Metsälään huomenna, eli 6.8. Satula ja suitset olivat Tuimikselle jo ennestään tuttua hommaa, ja eilen istuinkin jo Tuimiksen selässä. Tänään käveltiin sitten vähän aikaa uralla talutuksessa, minä selässä. Metsälän Anna kertoi että he katsoisivat miten Tuimiksen koulutus edistyy, ja siitä siis riippuu kauanko pikku macho-manimme Metsälässä majailee :)

Myös tallin toinen pikku ori, M.T.Mestarin eli Mikon koulutus alkaa huomenna. Mikko ei ole tosin tässä välissä käynyt ollenkaan kotitallilla, vaan se jää Kantojärvelle koulutettavaksi. Mikko ei kyllä ehtinyt hirveän kauan Kantojärven avarista järvenranta laitumista nauttia, mutta olihan se jo Metsätähden laitumilla kesän alussa. Niin että kyllä Mikkokin on ehtinyt ihan mukavasti lomailla ja löhöillä. Mikko saadaan siis takaisin kotitallin vasta joskus syyskuussa.

T. Ilona

19.7.2001 Torstai

Huomasinpas vasta nyt Mikon eli M.T. Mestarin saapuessa,että tähän oripoikien hoitopäiväkirjaan ei ole kirjoitettu ollenkaan. No, eipä tuo liene pahemmin haitannut, Tuimiskin ehti olla tallilla vaan viikon, ja lähti sitten jo kesälaitumille takaisin. Ja siellä Tuimis on edelleen, ja voi hyvin. Kerran oripojat olivat kuulemma päässeet karkuun, kun sähköjä ei oltu muistettu pistää päälle, mutta Kantojärven kahden bordercollien avulla ne saatiin nopeasti kiinni, eikä mitään isoa haaveria ehtinyt sattua, pikku naarmuja vain. Ja nyt on muistettu taas pitää sähköt päällä :) . Mikko tosiaan saapui vasta eilen uuteen kotitalliinsa, hain sen aamupäivällä Metsätähdestä. Ensimmäisen päivänsä uudella kotitallilla Mikko sai viettää rennosti lomaillen ja uuteen paikkaan totuttautuen, illalla käytiin vähän kiertelemässä tallin pihaa Mikko talutusnarun päässä. Tänään päätin ottaa oripojan heti aamusta juoksutusliinan päähän, näkisi oikein kunnolla nuoren herran komeat liikkeet. Pistin Mikon siis käytävälle ketjuihin kiinni, ja ori pysyi yllättävän hyvin paikallaan ja sai kehuja. Kyllä ne ovat siellä Metsätähdessä ovat hyvin varsoja kouluttaneet. Kaviotkin nousivat nätisti. Pistin Mikolle sitten juoksutuskamppeet päälle, ja lähdettiin sitten kentälle. Näin aamusta oli vielä mukavan viileää, eikä ötököitäkään niin hirvittävästi. Mikko totteli ihan mukavasti ääniapuja, ja juoksutus vaikutti olevan onneksi aika tuttua puuhaa. Liikkeet olivat mukavan maatavoittavat oikein luonnostaan, takakavio meni selvästi etukavion jäljen yli käynnissä. Semmoset puoli tuntia Mikko poikaa siinä kentällä juoksutin, otettiin sitten kamppeet pois, kunnon harjaus ja lopuksi tarhaan juoksemaan.

T. Ilona