Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
   

(Screen Area Recommended : 1024 by 768 pixels)

   :: Special Gallery May 2003



Kesakitan Kebakaran Hanya Pada Kulit Sahaja


"Sesungguhnya orang-orang yang kufur ingkar kepada ayat-ayat keterangan Kami, Kami akan membakar mereka dalam api neraka. Tiap-tiap kali kulit mereka masak hangus, Kami gantikan untuk mereka kulit yang lain supaya mereka dapat merasa azab sengsara itu. Dan (ingatlah) sesungguhnya Allah adalah Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana."
Surah An Nisa' 56

Kajian ahli saintis telah mendapati bahawa pada kulit manusia terdapat sel yang sensitif kepada kesakitan kebakaran yang mana berfungsi untuk menghantar kepada otak melalui saraf. Keperitan kesakitan akan hilang/kurang apabila kulit musnah.

Dengan ini terbuktilah akan mukjizat Al Quran, berdasarkan ayat 56 Surah An Nisa'.

Bukti Keagungan Allah S.W.T


Terbukanya tabir hati ahli Farmakologi Thailand

Profesor Tajaten Tahasen, Dekan Fakulti Farmasi Universiti Chiang Mai Thailand, baru-baru ini menyatakan diri masuk Islam apabila membaca makalah Profesor Keith Moore dari Amerika. Keith Moore adalah ahli Embriologi terkemuka dari Kanada yang mengutip surat An-Nisa ayat 56 yang menjelaskan bahawa luka terbakar yang cukup dalam tidak menimbulkan sakit kerana hujung-hujung saraf sensorik sudah hilang. Setelah pulang ke Thailand Tajaten menjelaskan penemuannya kepada mahasiswanya, akhirnya mahasiswanya sebanyak 5 orang menyatakan diri masuk Islam.

Bunyi dari surat An-Nisa tersebut antara lain sebagai berkut; "Sesungguhnya orang-orang kafir terhadap ayat-ayat kami, kelak akan kami masukkan mereka ke dalam neraka, setiap kali kulit mereka terbakar hangus, kami ganti kulit mereka dengan kulit yang lain agar mereka merasakan pedihnya azab. Sesungguhnya Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana."

|:: Next ::| |:: Previous ::| |:: Special Gallery May 2003 ::|


 


For further information, enquiry or any comments, please e-mail to shidinar@yahoo.com

@ 2003 Ex Student Diploma in Management Technology (Accountancy)
Universiti Teknologi Malaysia
All Rights Reserved.