Lester C Garreth


* LESTER C. GARRETH / ROCK & BLUESBAND

Shovel Head Boogie
Booger Roller
Bad Bad Woman
Cops Are Out
Bad Luck
Good Rocking Tonight
Wings Of Steel
Oh Baby
Telephone Man
Hangover Blues
Walking Feet Blues
Sweet Love On My Mind

1984 Osadal-LCG-84


Info från Janne Lindén:

Lester C Garreth åkte med som förband sommaren -83 och inget annat. Vi kom från ett ställe söder om Östersund och gubbarna som var med var jag (25 år då) Janne Lindén:git, Ingwar Einebrant:sång, munsp. Esbjörn Einebrant:sång, git, Per-Arne Olofsson:bas, Anders Erlandsson:trum.
Efter den turnén var det väl vissa som inte tålde varann och annat, det livet är ju lite speciellt, mej passade det alldeles utmärkt. Så när vi kom hem ändrades det lite i bandet, dock inte med nån förbättring, men vi harvade på och i början av -84 åkte vi ner till Studio ronka på Eddies gård och spelade in plattan.
Det är egentligen bara två i bandet som spelar på plattan, jag och trummisen, Eddie spelar bas och dom andra fixar sången.
Efterhand blev det ett helt annat band med bara mej och trummisen kvar men med samma namn. Vi körde ett mycket tyngre stuk och var bra mycket bättre musikaliskt.
-87 styrde jag, trummisen och basisten ihop ett nytt gäng för att kunna spela heltid, och så blev det i 6 år. Det är nog bara jag och Anders som fortsatt som musiker, och jag bor numer i stockholm.
Har ingen kontakt med nån från förr förutom Anders dom gånger man åker upp till Östersund, och det är möjligt att han har kontakt med Ingwar.
Bandet vi hade från -87 -91 var alltså nåt helt annat med ett annat namn och i en helt annan bag. För mycket business. Lester däremot existerade i den andra versionen mellan -85 till -87 ungefär och vi höll ju till i nedre norrland så mer känt än så blev det inte.
Finns inget annat än demotaper inspelat men vart dom finns vetef-n.

Sen jag flyttade ner till Sthlm har jag som vanligt är spelat med diverse, eget band, popband, nya förmågor, gamla trötta förmågor, coverband osv och har ett eget rhythm´n´bluesband nu: Tuff Enuff
Har lite på gång med Wilmer X dessutom.


Extra info: Janne spelar gitarr på Wilmer X senaste platta "13 våningar upp", och medverkar även som extra-gitarrist under turnén.