250 kg kärlek - Bonka Bäver


Vänster: singel, Höger: album

Några rader från Kedis:

Här kommer lite info om låtarna.
Jävligt viktigt att påpeka att detta inte är låtar som Errol sjunger på! Jag vill inte lura någon att tjacka en platta för något den INTE är. Detta är jag som sjunger låtar som jag skrev med en stor artist och gammal idol. Det är vad det är.
Här kommer två låtar som är en försmak av skivan som släpps i sommar. De här två spåren är de sista som skrevs men de första som släpps…det blir så ibland.
Tanken var att Errol skulle ha sjungit några av dem och jag några andra. Så blev det inte. Eleganten for till himlen bara dagarna efter vårt sista gig på Bankiren i Västerås den 5 januari 2002. Bonka bäver föddes på denna resa mellan Stockholm och Västerås denna vintriga januarikväll då vi tog fel väg runt mälaren och fick tillbringa 4 timmar i bil i stället för en, som det borde ha tagit…det blir så ibland. Errol skall ha äran för refrängen och jag tar äran för verserna.
Du dansar med en kärring…osv. är Errols ord. Jag valde att behålla sättet han sjöng det på. Refrängen är min. Låten fick titleln vänd dig om.
Räddningen på denna resa var, förutom att dessa alster föddes, en petflaska med tequila och svartvinbärssaft som Errol hade lyckats smussla med. Det enda som var kvar efter helgerna…
Det har nu gått mer än tre år sedan dessa låtar skrevs, och jag kan återigen lira dom och skratta. För det är så dom skall tolkas.
Jag uppträdde tillsammans med Eddie med 250 kg kärlek vid 4 olika tillfällen och träffade honom vid ytterliggare ett par tillfällen. Det är dessa möten och de timmar vi spenderade tillsammans, i loger, på vägen och andra ställen som kan förbli onämnda, som är källan till denna singel och kommande platta.
Med vänlig hälsning
Kedis