Gülelim Biraz...
[ Forum ] Makale yazari: Berdan Tarih, gün ve saat : 13. Nisan 2001 23:46:13:
Su yaziya cevaben: Xalo'nun yazdıkları ve Gökhan makale yazari: Doğan Arkadaş Tarih, gün ve saat : 13. Nisan 2001 17:56:43:
DY ve ÖDP Devrimci hareketmidir???
Nesi devrimci?
Bizler görmeyeli devrimcilerde deyismis......
>Merhaba Xalo,
>Yazdıklarını okudum.
>Değişenin ne olduğu konusunu açıklamışsın, saol. Bu subjektif değerlendirmelerinle devam et. Ben "geçmişimi satmışım" ! Ben "değer yargılarını ayaklar altına almışım" ! "Güzel olan ne varsa saldırmışım" ! Utanmıyorsun değil mi bu sözleri yazmaya ?
>Sol gösterip sağ vurmakta ustalaşmışım ! Vallahi bravo !
>Devrimci harekete saldırıyormuşum ! Bunun nedeni neymiş ?
>Sen "devrimci hareket" derken, kimden söz ediyorsun anlamadım. Kimmiş acaba bu "devrimci hareket" ?
>Son zamanlarda sağda solda aklına esen kendini "devrimci hareket" ilan eder oldu. Hani biz de hiç devrimci hareket görmesek, kakalayacaklar !
>Devrimci hareket olmak kolay bir şey değildir. Hem "devrimci" olacaksın, hem de "hareket".
>Xalo, benim Solcu olan hiç bir şeye karşı düşmanlığım ve husumetim olamaz. Bu forumu düzenli izleyenler de bilirler ki, özel olarak hiç bir "devrimci harekete"(!?) karşı özel bir husumetim yoktur. husumetimin yöneleceği yerler ve kişiler bellidir.
>Aşağıdaki yazıları okursan, Gökhan arkadaşın yaptıklarını görebilirsin. Bu arkadaşımız dilediğini eleştirebilir, dilediği hakkında görüşlerini yazabilir. Biz kolay kolay herkese "karşı devrimci, devletin ajanı" vb. sıfatlarını yakıştırmayız.
>Ancak bu arkadaş zırvalarına yanıt verilmedikçe, iyice saçmalamaya başladı. DY ve ÖDP hakkında yazdıklarını okumanı öneririm.
>Bu şekilde tartışma olmaz. Bu şekilde, ideolojik mücadele de olmaz. Bu arkadaşlar, ÖDP'yi tabii ki eleştirsinler. Ama hakaretler, karşı devrimci gibi suçlamalar karşısında susmam beklenemez.
>Gökhan arkadaşımızın sempati ile baktığı hareketin geçmişi Devrimci Yol'a hakaretlerle doludur. Bu arkadaşlar Devrimci Yol'a hakaret etmekle bir yere varamadıklarını görmelidirler. ÖDP'ye hakaret etmekle de bir yere varamayacaklarını görmek durumundadırlar.
>DHKP-C ile gerek örgüt, gerekse mücadele anlayışı açısından farklı görüşler taşıdığımız biliniyor. Bu farklılık tartışılabilir. Bunlardan hangisinin doğru geçerli olduğu konuşulabilir. Ama hakareti asla kabul edemem.
>Eğer bana yönelik sözlerinde samimi isen, öncelikle bu arkadaşı uyarmalısın. Berdan da bu forumda sürekli yazar. Berdan da Gökhan'ın sempatiile baktığı örgüte ile sempati ile bakıyor. Ama Berdan Gökhan'ın terbiyesizliklerini yapmadı. ( Son dönemlerde, güya ona sahip çıkma adına Berdan da bazı saçmalıklara girdi.) Bütün bunlara gerek yok.
>Burası bir tartışma forumudur. Herkes görüşünü özgürce yazmalı ve tartışmaya açmalıdır. Ama kendi görüşlerini yazmadan, bir örgütün bildirilerini buraya aldın mı ve bu bildirilerde de ÖDP'ye hakaretler varsa, ben kusura bakma ama ona yanıt veririm. Bu benim meşru hakkımdır. Bu hakkımı da kullanmama kimse engel olamaz.
>"Abilerim" konusunda bazı gevezelikler etmişsin. İrademi hiç bir "abiye", "şeyhe", "tarikat liderine" teslim etmiş değilim. Bugün yada geçmişte devrimci harekete öyle yada böyle katkıda bulunmuş herkesin deneyimlerini, ülkemiz devrimci hareketinin deneyimleri kabul ederim.
>Bunlardan bazılarına olumlu bazılarına olumsuz bakarım ama kimseyi asla küçük görmem, hor görmek aşağılamam düşünülemez. Bu açıdan bir çok "abim" var kuşkusuz. Subjektivizm kaçınılması gereken bir şeydir.
>Şimdi senin hatırına, ( beğendiğim bazı yazılarının hatırına ) Gökhan arkadaşla tartışmayı bitiriyorum. Gökhan arkadaştan ÖDP konusunda bundan sonra söyleyecklerine dikkat etmesini rica ediyorum. Daha önce de söylediğim gibi, eleştirilerinde özgürdür. Ne istiyorsa söylesin. Ama karşı "devrimci, hain, devlet yanlısı" gibi sözler karşısında en sert tepkiyi de göstereceğimi bildin.
>Tartışmaları değerlendirme konusunda samimi isen ( ki bunu ummak istiyorum ) aşağıdaki yazıları okursun. Kim ne demiş, ne anlatmış.
>Selamlar