Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Bu yaptığın ırkçılıktır

[ Serbest kursu ]

Makale yazari: Doğan Arkadaş Tarih, gün ve saat : 22. Ocak 2001 12:27:47:

Su yaziya cevaben: Kötü olabilme ve yanlis Yapabilme Hakki makale yazari: Demir Kücükaydin Tarih, gün ve saat : 21. Ocak 2001 18:20:51:

Merhaba Demir,
1-) Yazılarını zaman zaman okuduğumu bilirsin.Bazı yazılarına da yanıt verme gereği duymuştum. Yaklaşık 30 yıldır da bu işlerin içinde olduğunu okumuştum. Aklına gelen her konuda yazıyorsun ve paylaşmakistiyorsun. Düşüncelerini bu foruma taşıyarak tartışma isteğine saygı duyuyorum.
Arayış içinde olduğunu kabul edip buna da saygı duyuyorum.
Bunları söyleme gereği duydum çünkü aşağıda bol bol sana kızacağım. Yazdıkların geçmişinle bütün bütüne zıt.
"Sosyalizmin Sorunları" diye dergi çıkaran birinden bunları duymak insanı üzüyor.

2-) Bak ne demişsin. "... beton kafalı Türk ve sunni çoğunluk..." Sahiden böyle mi düşünüyorsun ? Bir de "ırkçılığı yeniden üretmekten" söz ediyorsun. gerçekten ömrünün bunca yılını sosyalizme vermiş birinden bu sözleri duymak, insanın içini acıtıyor. Kürt yada Türk ırkçılarından başka bir topluma yönelik aşağılayıcı ifadeler duymaya alıştık ama solculardan duymak insanda hayal kırıklığı yaratıyor.

3-) Demir yurda hiç geliyor musun bilmiyorum. Ama gelme olanağın olursa, sendenTrakya'yı, Ege'yi, Marmara köylerini fırsat buldukça dolaşmanı rica ediyorum. Bu yörelerde milyonlarca Sunni ve Türk yaşar. Çoğunlukla sol
partilere oy verirler. Hele Trakya Sol'un kalesi gibidir. Tabii ki verilen partiler ya CHP yada DSP'dir. Bunları Sol
kabul etmeyenlerden olabilirsin. Ama herhalde bu partilerle FP yada MHP arasında da bir fark olduğunu kabul edersin.

4-) Sende ve Avrupa'da yaşayan bir çok arkadaşta, Avrupa'daki ırkçılık kavramını doğrular nitelikte eğilimler görüyorum. Ezilen ulusun yanında olacağım derken, ezen ulus kabul ettiklerinize karşı ırkçılık yapıyorsunuz. Oysa bu
ayrımı ben kabul etmediğim halde, bir an için kabul etsek bile, asıl karşı çıkılan ve tartışılan şey, ezen ve ezilen ulus "milliyetçiliği"dir. Bunu senin anlamamış olman, "bunca yıldır sosyalizme yönelik yaşamış biri bile böyle düşünüyorsa" duygusu yaratıyor.
Sosyalist İşçi Tartışma Platformunda da, senin forumunda da yazan, Canbek arkadaşın ırkçılık dolu yazıları vardı. Okumanı dilerim. Orada da Sİ'li arkadaşlar, bu laflara "doğaldır, ne var bunda" diye yaklaşmışlardı.
Bu topraklara yapılacak en büyük kötülük, burada ırkçılık yapmaktır. Eskiden bir tane vardı. Şimdi benim görebildiğim
iki tane var. Ve birine karşı çıkarken sosyalistlerin bazılarının diğerine karşıçıkmamaları ve hatta bunu doğru bulmaları
Çok yanlış bir tutum.
Gerçekten çok yazık...
Hiç bir halk beton kafalı değildir. Hiç bir mezhep beton kafalı değildir. İlla bir beton kafa aranacaksa, bunun için
ırkçılara bakmak gerekir.
Umarım en kısa zamanda bu düşüncelerinden vazgeçer ve doğru yolu bulursun.
Selamlar...

Doğan Arkadaş

Cevaplar:

[ Serbest kursu ]