Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Ce: 12 eylülle ilgili sorulara cevaplar

[ Serbest kursu ]

Makale yazari: Vaner Alkaç Tarih, gün ve saat : 16. Ocak 2001 01:07:19:

Su yaziya cevaben: Ce: 12 eylülle ilgili sorulara cevaplar makale yazari: Oktay Tarih, gün ve saat : 15. Ocak 2001 08:03:14:

Selam Oktay
Forumlarda herşeye çevap verilmemesi gerektiğini geç de olsa öğrendim.
Australıadan yazanların kendi içlerinde bile ciddi bağlantıları yok. Ne de bir elin parmaklarını geçeçek sayıları. Bu anlamda birbirlerinden duydukları şeyleri iyice abartarak yazmaları şaşırtmamalı.
Tartışmalardan hatırlarsın özellikle DEv-Yolun verilmesi gereken hesabının olduğunu israrla vurguladım.
Eğer yönetim kademesinde olsa idim hesap veren durumunda olmam gerekirdi ki bunu da severek yapardım.

Yine bu forumlarda Dev-Yolun hiç bir zaman merkez komitesinin olmadığını söyleyenler külli yalan söylüyorlar.
Hem merkez komitesi vardı hemde iş bölümü.
Yoksa görev bölümünü sorumlulukların ve sorumluların tespitini bir bölgeden başka bölgeye kadro aktarımı kararlarını kim veriyordu.

Örneğin direniş komiteleri ile ilgili tespit ve bir anlamda direktifler merkezi olarak alınmış ve uygulama birimlerin insiyatifine bırakılmıştır.
bırakın onu en küçük birime dek bir hiyararşi söz konusu idi.
Örneğinİzmir öğretmen kesiminin sorumlusu bir üniversite öğrencisi olabiliyordu.
Neyse konumuz bu değil.
Şu sivil anayasa forumunun adresini asabilirmisin.
Bir çok kez ismini duymama rağmen bir türlü adresi edinemedim.

Saygılarımla
Vaner Alkaç

>Merhaba Vaner,
>Oncelikle bir tesekkur ve bir de kisa duzeltme ile baslayayim.
>Su 12 Eylulculerin yargilanmasi olayi Doktor Hikmet Kivilcimlinin yazilarinda sikca andigi, Marx'in igrendigini belirttigi susu$ kumkumasina getirilecek saniyordum. Ama goruyorum ki bu karamsar beklentim yanlis cikiyor.
>Ikincisi sizin icin duvarda au'dan yazan DHKP-C sempatizanlari tarafindan ust-duzey DEV-YOL yoneticisidir denildi. Siz de mudahelede bulunmayinca ben o bilgiyi dogru kabul ettim.
>Bence AIHM konusunda ne yapabileceginiz icin bilgileri savci Kayasu saglayabilir. Kendisi su an sivil anayasada yaziyor zaten. Ben sadece onun yazdiklarini bildigim yerlere sektiriyorum.
>Birde bence bu isin kampanya haline gelebilmesi birkac magdurun ayri ayri ya da biraraya gelip AIHM ya da uluslarasi mahkemelere basvurmasi ile olur saniyorum. Yoksa kampanya sozcugunun su gunlerdeki anlami, buyuk laf edelim ama buyuk is yapmayalim oluyor. Tencere, duduk kampanyalarini hatirlarsiniz.
>Bence hayatini generallerle mucadeleye adamislar ya da orduyu siyasetten silmeyi salik verenler icin bu AIHM isi buyuk firsat.
>Arastirmalariniz sonucunda edindiginiz bilgilerden gaberdar olmak umuduyla.
>O.

Cevaplar:

[ Serbest kursu ]