Ce: Türkiye'nin esenliği
[ Serbest kursu ] Makale yazari: Dr. Mehmet K. Tarih, gün ve saat : 14. Ocak 2001 16:39:19:
Su yaziya cevaben: Türkiye'nin esenliği makale yazari: Dr:Özgen Dirim Tarih, gün ve saat : 09. Ocak 2001 21:48:59:
>"Atatürk'ün yüceliği : Kemalizm"başlıklı yazıma Sn.Prof.Dr.Halim Turna'nın cevabı bana biraz umutsuz gibi geldi. Sn.Prof.Dr.H.Turna'ya teşekkür ederim, ancak kendisinin görüşlerine katılmak istemiyorum. Çünkü birisi günümüzde "devrim" yerine "inkılap" derse zaten burada bir kandırmaca vardır,bununla da uğraşmak gerekir.Ayrıca Sn.Prof.Dr.H.Turna'nın Bay H.Çetin örneğini genişletmek mümkündür. S.H.P. döneminde bir gün T.V.de haberleri izlerken arkasında Altı Ok'lu bayrak olduğu halde konuşan Bay E.İnönü'nün "serbest piyasa ekonomisinin gelişmesine hız vereceğiz" demesini hayret ve şaşkınlıkla izlediğimi hatırlıyorum. Ancak gerçek konuya gelirsek:
>Osmanlı'nın ( Devlet veya İmparatorluk demeye dilim ve elim varmıyor!)kısa bir tarihini, uygar Türkiye Cumhuriyetini ulusumuzla birlikte kuran Yüce Atatürk'ten dinleyelim:
>"Hakimiyet ve saltanat hiç kimse tarafından hiç kimseye ilim icabıdır diye müzakere ile, münakaşa ile verilmez. Hakimiyet, saltanat kuvvetle, kudretle ve zorla alınır. Osmanoğulları, zorla Türk milletinin hakimiyet ve saltanatına vazıulyed olmuşlardı ve bu tasallutlarını altı asırdan beri idame eylemişlerdi. Şimdi de Türk milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek, hakimiyet ve saltanatını isyan ederek kendi eline bilfiil almış bulunuyor. ( NUTUK - M.K.ATATÜRK - İstanbul 1967 , Milli Eğitim Basımevi, Cilt 2 - Sayfa 690 )
>Tarih insanlara bilgi verir, insanları esir almaz. Biz de Yüce Atatürk'ün bu bilgilerinin doğrultusunda, ulusumuz nasıl altı - yedi yüz yıllık Osmanlı egemenliğinden kurtulmuşsa, elli yıllık Kemalizm karşıtı yönetimden kurtulalım. Kemalizm karşıtı yönetim, 14.Mayıs.1950 günü Demokrat Partinin genel seçimi kazanmasıyla başlamıştır ve bunlar 1. numaralı yasa ile onaltı yıldır halkımızın anlayabilmesi,için Türkçe okunan Ezan ve Kuran'ı tekrar Arapça yapmışlardır. Böylece tohumu atılan Atatürk ve onun yücelik simgesi olan Kemalizm karşıtı davranışlar günümüze dek devam etmektedir.
>Ancak ulusumuz Osmanlı zorbalığını yıkmıştır, elli yldır süregelen ve Kemalizm karşıtı olan tüm eylemleri de yıkar. Bunun için biz Kemalizm gönüllülerinin elbirliği, gönül birliği ile çalışmamız yeterlidir.
>Saygılarımla.
Ağzınıza sağlık sayın meslektaşım,Burada o kadar çok Avrupacı, Kemalizm ve Cumhuriyet düşmanı, Avrupa ve ABD adına "TC düşmanlığı" yapan "SOL" yazı okuyoruz ki yazınız yüreğimizi ferahlattı.
Sağolun
Dr. Mehmet K.