Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Ayşe Teyze eylem yaptı !

[ Serbest kursu ]

Makale yazari: Dogan Arkadas Tarih, gün ve saat : 02. Ocak 2001 15:50:16:

Merhaba,
Foruma yazar ve okur olarak katılan bütün arkadaşların bayramını ve yeni yılını kutlarım.
Ayşe teyze'yi tanır mısınız bilmem. Sık sık Milliyet'te Güngör Uras'ın sütununa konuk olur. Ona ekonomi ile ilgili sorular sorar, yanıtlar alır.
Ayşe teyze bugün bir "eylem" yaptı. Size bu eylemi anlatmak istiyorum.
Ayşe teyze, tranvaya binmek üzere Gülhane durağına geldi. 350.000 TL. para verip durağa girdi ve tranvayı beklemeye başladı. Bu sırada bir polis minibüsü tranvayın rayları üzerinden durağa yanaştı. İçinden sivil giyimli biri ( belki de bir polisti yada aracı kullanan polisin akrabası falan da olabilirdi, çünkü elinde bavullar da vardı. ) durakta indi ve turnikelerden geçmeden, doğrudan durağa girdi.
Polis arabasından inen sivil kıyafetli bu kişi durağa girerken, durakta bilet kesen görevliye de şöyle bir selam verdi. Görevli de ona başını eğerek karşılık verdi.
Ayşe teyze, bu sivilden de tranvay ücreti alınacak mı diye bekledi ama nafile. Bu durum Ayşe teyzeyi rahatsız etti. O da bunun üzerine duraktaki tranvay görevlisine, "neden bu şahıstan ücret almadın" diye sordu. Görevli mırın kırın etti, bir şey söyleyemedi. Ayşe teyze ısrar etti. "neden para almıyorsun, bu tranvay babanın arabası mı" diye sordu.Görevli mırın kırın etmeye devam ediyordu. "hemen çağır parayı al" dedi Ayşe teyze. Görevli hık mık ederek adama seslendi ve "lütfen tranvay ücretini verin" dedi. Ayşe teyze yaşlı olduğu için, sivil adam da söyleyecek bir şey bulamadı ve tranvay ücretini görevliye verip jeton satın aldı ve az sonra da gelen tranvaya bindi.
Tranvayda sohbet ettik Ayşe teyze ile.
"Memleket soyguncu doldu" dedi. "Bunların gücü bu kadar olduğu için, bu kadarlık soygun yapıyorlar, güçleri yetse daha da büyüğünü yaparlar" dedi. "Eh" diye devam etti, "benim de gücüm ancak bu kadarına yettiği için, ben de bunlarla mücadele ediyorum" dedi. Sonra sağ elinin işaret parmağını sallayarak "siz siz olun, okuyun adam olun, büyük adam olun da" dedi, "bunların büyükleri ile de mücadele edin."
Ben de dedim ki "Ayşe teyze "büyük" adam olmak için bunlara göz yummak gerekiyor, düzen böyle" dedim umutsuzca. "Hiç de öyle değil" dedi tonton haliyle, "asıl büyüklük bunlara rağmen büyük olmakta. Nasıl gücünün yetmediği masayı kaldırmak için bir kaç kişi ile beraber olur da öyle kaldırırsan, böyle ağır işlerde de öyle yapacaksın" dedi " yeterli sayıda insanla bir araya gelip bu ağır yükü öyle kaldıracaksın."
Aslında zurnanın zırt dediği yer de burası idi. Yeterli sayı nedir; nasıl bir araya gelecektir; ... ?
Ayşe teyzeler çok bu ülkede. Onları görmezden gelmeyin, fırsat buldukça ellerini öpün, bu ülkenin onurları ve gerçek sahipleri onlardır. Yürüteceğiniz her türlü siyasi faaliyette Ayşe teyzeleri düşünün. Onların hayır dualarını almayı ihmal etmeyin.
Soyguncular var, evet ama, bu ülkede Ayşe teyzeler de var !

Doğan Arkadaş

Cevaplar:

[ Serbest kursu ]