DEMİRBANK OLAYI VE D.S.P.
[ Serbest kursu ] Makale yazari: sükrü Tarih, gün ve saat : 07. Aralik 2000 09:05:47:
merhaba dostlarım,
CHP çankaya gençlik kollarından yetiştim ve ecevitin adını dağlara taşlara yazanlardan biriydim..
fakat ona verdiğim desteğin üzüntüsü ile kahroluyorun birkaç gündür..bankacılık mesleğini henüz terkettiğimden bu sektörle çok ilgiliyim ve yakından izliyorum..
biliyorsunuz 6.12.2000 tarihinde DEMİRBANK tmsf na alındı..daha doğrusu sahibi tarafından verildi..
olay çok acıklı bir komplo..bu komplonun mimarları hükümetin DSP kanadı ile komplocu 3 patron yani sabancı,karamehmet ve şahenk..
demirbank son yılların gözde bankasıydı ve olaganüstü gelişiyordu..yani 3 çetecinin pazar paylarını sürekli geriletiyordu..17 kasında çeteciler buluştu sevil s.başkanlığında zira demirbankın dış kredi geri ödemesi vardı(150 mio usd)ve düğmeye basıldı..bunlar interbankta fonlama yapmayacaklar ve demirbankın geri ödeme maliyeti artacaktı..herşey planlandığı gibi oldu..ancak birşeydaha oldu..faizlerin yükselmesi ile ellerindeki düşük faizli hazine bonosu zararından kurtulmak isteyen yabancılar dövize gittiler..aslan demokrat hüsamettin özkan 3 patronu çağırdı ve güya fırçaladı..sanki onlarda utanacak yüz varmış gibi..sonunda faizler patladı..geri ödeme nedeni ile likitidesi azalan demirbank daha yüksek faizlerden borçlandı..demirbank devlete güvenerek çok fazla miktarda aldığı düşük faizli hazine bonolarının zararı ile kendini fona devretti..
h.özkan,güneş taneri mumla arattı..zaten bu zat geçmişindede demokrat değildiki..3 lü çete güya fırça yediler ama komploları istedikleri sonucu verdi..
hani organize hareketler ağı ceza gerektirirdi..3 lü çete şu an keyifle gülüyorlar..onlar vatansever değillerki zaten...kriz umurlarındamı??yada ülke ve insanlarımız...bu ülke b.ecevit ve veliahtı h.özkan sayesinde muz cumhuriyetinden derebeyliğe kadar geriledi..
uyanın sosyal demokratlar..ve kaldırın başınızı..biz 1.cumhuriyeti kurduk..o artık bir derebeylik oldu..haydi yeniden kuvayı milliyeye..gerekirse atatürk yolunda can vermeye and içelim..haydi destek verelim onun partisine..haydi...haydii....