Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Yaşamınızın sahibi var....

[ Serbest kursu ]

Makale yazari: Doğan Arkadaş ( aktarma ) Tarih, gün ve saat : 06. Aralik 2000 14:50:29:

Su yaziya cevaben: İNSANLAR ÖLÜYOR ! makale yazari: gokyuzu Tarih, gün ve saat : 06. Aralik 2000 02:59:30:

05.Aralık.2000 Radikal
"Yaşamınızın sahibi var" başlıklı yazı

Arkadaşlarım, kardeşlerim (Arkadaşım ve kardeşimsiniz, çünkü 'siyaset'lerinizin program ve çalışma tarzını onaylamasam da 'hayat'a karşı duruş 'hal'imiz ve 'hayat'a ilişkin 'duyumsama'larımız benzeşiyor.) Ölmeyin lütfen, yaşayın.. yaşamayı seçin.
Yok yoksul koşullarda; bayat ekmekten, pasta, telden, çividen enerji üretmeyi becerebilen zekânızı ve yaratıcı gücünüzü, onca işkenceye ve baskına, Ulucanlar'a, Adana'lara dayanmanızı sağlayan mücadele ve sürdürme azminizi yaşamak ve direnmek için kullanın lütfen, ölmeyin! Bu memleketin hırsızı, uğursuzu, yüzsüzü, vurguncusu, hortumcusu... çok. Az olan 'güzel' insanları... Güzel ve aydınlık gelecek için mücadele edebilecek 'güzellikte' insanları az... 'Sayılmayız parmağınan, tükenmeyiz kırmağınan' dedik yıllarca, inançla. Ama her yıl, her ay, her gün, her saat, her an kırıldık. 1970'lerde, 1980'lerde kıyıldık.. ve azaldık, azalıyoruz!.. Ölmeyin lütfen.
Kendi yaşamınız salt size ait değil! Benim de hakkım var sizin yaşamınız üzerinde! Daha fazla 'azlık', daha fazla 'yalnızlık' duygusu yaşamak istemiyorum artık... Yanıma, ardıma bakınca; mezar taşlarını değil, 'tek' olmadığımı, 'beraber' olduğumuzu görmek istiyorum!.. Ölmeyin!
Ve haberiniz olsun ki, eğer elime düşerseniz: Ne sizin kararınız, ne de Tokyo, Malta bildirileri beni bağlayabilir. Bırakmam sizi ölümün kucağına, yaşatırım. En güzel 'solcu' henüz ölmemiş olanıdır!.. yaşayanıdır!.. Ölmeyin!

Uzm. Dr. Ercan Türeci
İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Nöroşirürji Anabilim Dalı,
Nöroanestezi -Yoğun Bakım

Cevaplar:

[ Serbest kursu ]