Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Karar Verme Zamanı

[ Serbest kursu ]

Makale yazari: Vaner Alkaç Tarih, gün ve saat : 05. Ekim 2000 07:38:00:

Düşünebiliyormusunuz?
Düşünebiliyormusunuz olmayan ifadelere hatta bırakın olmamasını elyazısı ile eklemeler yaparak bir takım insanların üzerinde daha yargı aşamasının başında ve saklı olması gereken bilgileri ki bu bilgiler sahte üstelik- basına sızdırarak, kalemşorlarına ve kendine göbekten bağlı gazete sahiplerine bu bilgileri yayınlattırrarak Akın birdalın vurulmasına ve bir çok yazarın soruşturma geçirerek kamu oyu önünde yıpratılmasına neden olan desinformasyon bizzat genel kurmayın emri ile yaptırılıyor.

Bu belgeler basına sızınce GK açıklama yaparak eylemini savunuyor. Ve Sabah gazetesi kendi yazarının yazısını yayınlamıyor.

Bizler bunlara alışkınız. Yıllardır bu gibi şeylerin özellikle ülkedeki gazeteci ve köşe yazarı öldürmenin faillerini hep işaret ettik.
Filanca filance çete gibi ne idiğü belli olmayan açıklamalr yerine sivasta insanlar yanarken de sokaklarda milletvekilleri öldürülürken de faili mechullerde de Uğur Mumucuda da Taner Kışlalıda da merkez belli idi. Ve bu merkez bu gün resmi olarak sorumluluğunu kabul edecek kadar piçkince ne meclisi ne hukuğu ne de başka bir şeyi takarak açıklama yapıyor ve savunuyor.
Vatanın çıkarları imiş.
Her batık banka yönetiminde bir genaralin olması vatan çıkarlarının ne menem çıkar olduğunu gösteriyor elbette.

Bunları geçiyoruz diyemiyorum bu aşılmadan geçilecek hiçbirşeyin olmadığını görebiliyoruz.

Ama benim dikkat çekmek istediğim bi başka nokta var.
Bu gelişmeler MHP lilerin forumlarında bile aleni savunulamıyor.
Ama burada sırtımızda hep bir hançer olarak durmuş ve bu misyonunu her koşulda yerine getirmiş ve kendisine İşçi partisi diyen bir yapının borazanı bir faşistin (ki bu sözcüğü ideoloji olarak MHP liler için bile kullanırken düşünürüm)Genel Kurmayı eleştirmesi gerekirken pentogana giren gazeteci diye hedef şaşırttırarak mağdur olana saldırıyor.
Eğer böylesi bir desinformasyon ki Akın Birdalın çok ağır yaralanması ile sonuçlandı Devlet Bahçeliye yapılmış olsa idi kim yaparsa yapsın ne için yaparsa yapsın hukuk kularına herkesin uyması zorunluluğundan yola çıkarak karşı çıkardım.

Bunları sevinerek söylüyorum ki GK ne denli içimize salarsa salsın halkımız ve ilerici kamu oyu gereken yere koydu ve geçmişte Çetin Altanın dediği gibi kripto bile olamıyorlar.

Peki sosyal demokratar ne yapıyor.
CHP genel merkezi ve bu sayfanın sosyal demokratları gerçek anlamda sosyalleşerek demokratlaşarak halka karşı yürütülen onlarca komplonun sahiplerine tavır koyacaklar mı?

Bu bir kopuş noktasıdır.
Kendilerini herşeyin üstünde görerek üşkenin kaderini yıllardır ellerinde tutanlara sosyal demokratlar hukuk ve demokrasi dersi verecekler ve ait olmaları gereken yere yönelecekler mi yoksa hala bunların proğramı doğrultusunda halkı kandırmaya mı çalışacaklar.

Birileri bu marijinalleri takmayın demiş.
O marijinallerdir CHP yi cezalandıran.
Yıllardır her seçimde içimizden gelmese de CHP ye oy verdik.
Geçen seçimlerde kendiliğinde bir cezalandıma kampanyasının sonuçlarıdır alınan.
HADEP in oylarını küçümseyenler bu oyları alabileselerdi şimdi iktidar ortağıydılar.
Ve bir sonraki seçimde HADEP in oyları %10 barajını zorlayacaktır. Hele bu Türkiyeli demokratları da içine alırsa CHP ayağının altından zeminin kaydığını görecektir.

Soru çok açık.
Genel kurmayın politik etkisinin sınırlandırılması ve yetki ve yönetimin sivillere geçmesi konusunda CHP tavrını açıkça koymalıdır.
Bunun solculukla veya sağcılıkla alakası yoktur.
Tek tek kendine sosyal demokratım diyenler ve partinin resmi tavrını bu ülkenin insanları görmek istiyor.

Saygılarımla
Vaner Alkaç

Cevaplar:

[ Serbest kursu ]