Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Küçük bir düzeltme

[ Serbest kursu ]

Makale yazari: Editor Tarih, gün ve saat : 27. Eylül 2000 16:47:51:

Su yaziya cevaben: Ce: Küçük bir düzeltme makale yazari: Vaner Alkaç Tarih, gün ve saat : 27. Eylül 2000 15:58:15:

>Sayın Alkaç,
konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler. Gerçekten de aydınlatılmaya muhtaç, bizce de önemli bir soruna parmak bastınız.
En kısa zamanda Atatürk'ün kendi el yazısıyla vasiyetini yayınlamayı düşünüyoruz. teknik sorunlar var. eldeki nüshalar fotokopi ve berbat.
Ebletteki konu hakkında CHP yetkililerinden resmi açıklama yapılması daha uygun olurdu. Bunu sağlayabilirmiyiz bilmiyorum. En azından buradan çağrı yapıyoruz.
Bizim elde ettiğimiz bilgileri aktarmakla yetineceğiz.
1- Atatürk kişisel mirasının İş Bankasında yer alan kısmının yönetimini Cumhuriyet Halk Partisinin tüzel kişiliğine bırakmıştır.
2- CHP hiçbir şekilde bu mirastan gelir elde edemez.
3- Gelirler TTK, TDK ve aileden mirasçı(evlatlıkları) kişiler arasında pay edilir. Bu payın bir bölümü aile efradına geçimlerini sağlayacak birer maaş şeklinde dağıtıldıktan sonra geri kalan kısmı iki kuruma paylaştırılacaktır.
4- söz konusu Kurumlar 12 Eylül yönetimince kapatıldığı için yine 12 eylül yasalarının hükmüyle mirasın gelirleri, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'a devredilmektedir.
5- Aile efradına verilen maaş kişiye özel ve CHP yönetiminin belirleyeceği miktardadır. yani onların çocukları ya da mirasçılarına herhangi bir pay verilmemektedir. hali hazırda yaşıyan üç kişi vardır. bunlar CHP yönetiminin belirlediği miktarlarda maaş almaktadırlar.
6- CHP yönetiminin belirlediği 4 kişinin iş bankası yönetim kurul üyesi olarak bulunarak bankada kararlara katılmaktadırlar
saygılarımla
Açıklama için teşekkürler. Biraz kafam karışıtı ama bilginin düzeltilmesine sevindim.
>CHP ye bırakılan miras gelirlerin kullanım hakkı değil diyorsunuz. Ancak bu gelirler TDK ve TTK tarafından kullanılabilirdi. Onlar da kapandığı için kullanıılamıyor.
>Peki Atatürkün sahip olduğu ve mirascısına geçen veya geçmesi gerek kar payı nereye gidiyor.
>Tamam yönetimdeler.
>Hissadar olarak.
>Ama hissedar hissesine düşeni alamaz.
>Burada tersilik yok mu sizce.
>Veya vasiyetin koşulları neler.
>Saygılar
>>>Sayın Alkaç,
>>Gerçekten de bu konu kamuoyunda hep böyle bilinir. Bundan elbetteki konu hakkında yeterli açıklama yapmak basiretinden uzak CHP yetkilerinin de payı var. Ama birazcık pay da, konu hakkındaki açıklamaları hep görmezden gelen günümüz medyasınındır.
>>Evet İş Bankasında Atatürk'ün sahip olduğu hisseler miras yoluyla CHP'ye bırakılmıştır. Ancak bu mirastan yani hisselerin gelirinden elde edilecek pay TTK ve TDK muna bırakılmıştır. Eylül sonrasında bildiğiniz üzre bu kurumlar kapatıldı. Ona rağmen CHP, miras koşullarından kaynaklanan nedenlerle hisselerden kar payı ya da başka biçimde gelir elde edememektedir.
>>Sadece Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin belirlediği dört kişi İş Bankası yönetim Kurulu üyesi olarak, iş bankası yönetiminden sorumludurlar. Orada hisse sahibi olarak söz ve karar hakkına sahiptirler. Ancak hiçbirşekilde iş bankası gelirlerinin parti kasasına aktarılması şansı yoktur.Yani hukuken bu mümkün değil. vasiyetin koşulları böyle.
>>Sayın Editör,
>>>Konuyu biraz daha açarmısınız.
>>>Gerçekten benim bilgilerimin arasında Atatürkün mirasından CHP ye pay bırakıldığı ve iş bankası gelirlerinden pay da bunun içinde.
>>>Ki siz buna yanlış diyorsunuz. Lütfen doğru biçimiyle bilgilendirirmisiniz.
>>>Teşekkürler
>>>
>>>>Sayın Vaner Alkaç,
>>>>Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk'ten miras yoluyla yönetiminden sorumlu olduğu İş Bankasından gelir elde etmemektedir
>>>>Söz konusu mirasın kayıtları arasında bulunan bu husus, kamuoyunca çoğunlukla yanlış bilindiğinden sizin yazınizda da yer almış. Düzeltilmesi ricasıyla.
>>>>Saygılarımla
>>>>editor@sosyaldemokrasi.org

Cevaplar:

[ Serbest kursu ]