Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Арсениј Јовков (Пејко Селечки)

Роден е на 25 март 1884 година во с.Селце, Струшко. После матурирањето (1903) во Битолската егзархиска гимназија, веднаш им се придружил на востаниците, активно учествувајќи во Илинденското востание како секретар на реонската чета на Охридско-малесискиот војвода Тасе Христов.

Како политички емигрант во Бугарија, во периодот 1921-1924 година го издавал весникот „Илинден“, орган на Илинденската организација во Софија.

Во 1924  година, на 12 спроти 13 септември во Горна Џумаја (Благоевград), е убиен заедно со други раководители на Илинденската организација.

<< Претходна | Следна>> | Именик

granicnik