Zakynthos, Zante
De Griekse Eilanden Zakynthos HOME Zakynthos Hotels Geschiedenis Zakynthos Reizen Zakynthos Foto's
plattegrond Zakynthos Griekenland Marathonissi eiland en Keri Baai Marathonissi eiland vanuit de lucht Zante landschap Het strand voor de deur
Zakynthos Zakynthos Zakynthos Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante
Het eiland Zakynthos of Zante in Griekenland
English

Dit is het meest zuidelijke eiland van de Ionische eilanden dat vooral bekend is geworden door het scheepswrak dat aan een strand (Shipwreck Beach) is aangespoeld, en dat op alle ansichtkaarten staat afgebeeld. Het eiland is 406 km2 groot en na Corfu en Lefkas het grootste eiland in de groep. Het westen is voornamelijk stijl met kliffen en grotten, en hele mooie (en soms ook onbereikbare) strandjes, en aan de oost- en de zuidkust loopt de kust wat geleidelijker af. Hier vind je de meer bekende en drukke badplaatsen Laganas, Alikes, Agios Sostis en Argassi. Laganas is de meest toeristische plaats van deze vier met heel veel bars, (fastfood) restaurants en souvernierwinkeltjes. Voor de rust hoef je hier niet heen. In Laganas komen ook veel Engelsen. Tsilivi en Alykes zijn iets rustiger. Hier, aan de noordoostkust, kun je nog stille strandjes vinden waar het leven veel authentieker is. In het zuidoosten ligt de hoofdstad en het culturele centrum van Zakynthos, Zakynthos stad, met zijn brede straten en getooid met een Venetiaans kasteel.

Zakynthos Zakynthos Zakynthos Zakynthos Zakynthos
Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante
Nog wat meer informatie over Zakynthos

Zakynthos (of Zante) behoort met onder meer Lefkas en Lefkas (ten noorden van Zakynthos) tot de Ionische Eilanden. Het is het derde eiland in grootte van deze eilandengroep in de Ionische Zee. Zakynthos heeft een oppervlakte van 406 km². De lengte van het eiland bedraagt circa 40 kilometer, de breedte 20 kilometer. De totale kustlengte is ongeveer 123 kilometer. Het hoogste punt van het eiland is Vrachionas op 758 meter boven de zeespiegel. Het eiland Zakynthos ligt ten westen van het vasteland van Griekenland, ongeveer op gelijke hoogte met Sicilië. De hoofdstad van het eiland is het gelijknamige Zakynthos ofwel Zante en ligt aan de zuid-oostkust. Het eiland is voor veel mensen een geliefde vakantiebestemming. Andere eilanden zijn te bezoeken met een vissersboot bijvoorbeeld vanaf de haven van Agios Sostis zoals het eiland Lefkas. Er gaat ook een grote veerboot van de stad Zante naar het vasteland. Bij Laganas staat ook de ruïne van het kasteel Sarakíno, dat in de 18e eeuw beschouwd werd als het mooiste gebouw van het eiland, maar tijdens de aardbeving van 1953 bezweken is.

Zakynthos, Zante, Porto Vromi Zakynthos, Zante, Porto Vromi Zakynthos, Zante, Porto Vromi Zakynthos, Zante, Porto Vromi Zakynthos, Zante, Porto Vromi
Zakynthos, Zante, Zakynthos Town Zakynthos, Zante, Zakynthos Town Zakynthos, Zante, Zakynthos Town Zakynthos, Zante, Zakynthos Town Zakynthos, Zante, Zakynthos Town
Zakynthos Stad

Zakynthos (door de Venetianen Zante genoemd) is een van de meest populaire eilanden van Griekenland en het kan er erg druk worden. Omdat het eiland helemaal beneden in de Ionische eilandgroep ligt zijn er niet veel mogelijkheden voor de eiland-hoppers. De enige frequente verbinding is die met het vasteland. Helaas is ook dit eiland niet ontkomen aan de aardbeving in 1953. De plaats werd tijdens de grote aardbeving in 1953 voor bijna 90% verwoest. Veel van de belangrijke gebouwen en kerken in Zakynthos stad zijn wel weer min of meer in originele staat gerestaureerd naar oude bouwplannen, waardoor de stad grotendeels haar oude gezicht kon behouden. Toch doet nu niet alles meer authentiek aan. Zakynthos is zodoende een mengeling van oude, gereconstrueerde en aangepaste nieuwbouw geworden. De haven is groot en loopt over de hele lengte van de stad. Hier zijn ook alle faciliteiten zoals ticketshops, hotels en taverna's. Alleen het busstation ligt een straat hierachter. De veerboten die Zakynthos aandoen leggen gewoonlijk aan in de noordelijke haven. Het meeste leven is er te vinden in het noordelijke gedeelte van de stad, waar zich ook het strand bevindt.

De stad Zakynthos is de grootste stad en tevens hoofdplaats van het gelijknamige eiland in de Ionische Zee. Zakynthos-stad heeft circa 13.000 inwoners (2006). Boven de stad rijzen de heuvels stijl omhoog. Hierop staan de restanten van een oude Venetiaanse Kastro, dat ook tijdens de aardbeving zwaar beschadigd werd. Het is nu geen belangrijke bezienswaardigheid meer maar de uitzichten vanaf de kastro zijn imposant. De haven van Zakynthos is de thuishaven voor veel vissersschepen. Een van de belangrijkste bouwwerken is de Dionisios Kerk, die een replica is van de originele.

Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante
Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante
Zakynthos informatie

Zakynthos heeft een subtropisch-mediterraan klimaat. In de wintermaanden is er relatief veel regenval, maar door de gunstige temperaturen is het eiland zeer groen. Er komen veel olijfboomgaarden voor. In de zomermaanden zitten deze vol met chicaden, die zich luid en duidelijk laten horen tijdens hun zoektocht naar een partner. Van de meeste olijven wordt olijfolie gemaakt. De eerste (koude) persing geeft de kwaliteit "extra vierge". Er komt zelfs hier en daar een vruchtdragende bananenboom voor. Ook worden er veel druiven verbouwd voor het maken van wijn. In het wijngebied Kalipado staat de grootste wijnfabriek van het eiland, die door de aardbeving van 1953 werd verwoest, maar in 1968, 15 jaar later door de zoon van de eigenaar weer werd heropend, die daarmee in de voetsporen van zijn vader trad. De huidige fabriek heeft een capaciteit van 2500 flessen per uur (2004).

Redenen om naar Zakynthos te gaan

Zakynthos is een eiland dat goed geschikt is voor mensen die in alle rust op de fiets een Grieks eiland te verkennen.

Zakynthos staat bekend om zijn zeeschildpadden. De beste tijd om deze schildpadden te zien is rond mei en juni als ze hun eieren op de stranden leggen. De schilpadden zijn nog tot ongeveer eind augustus op en rond het eiland te zien. Ze zwemmen dan voornamelijk rond de baai van Laganas, waar dan sommige stukken strand zijn afgezet en rond het onbewoonde eilandje Marathonisi - een eiland in de vorm van een schildpad.

Zakynthos Stad met zijn musea, de Venetiaanse kastro en de Agios Dionysios kerk is een bezoek waard. Ook vind je hier vele winkeltjes en tavernes en cafeetjes waar het gezellig vertoeven is.

Zakynthos, Zante Kavos Psarou Studios Apartments - in Psarou Beach Zante Island - Zakynthos Greece Kavos Psarou Studios Apartments - in Psarou Beach Zante Island - Zakynthos Greece Kavos Psarou Studios Apartments - in Psarou Beach Zante Island - Zakynthos Greece Porta del Mar
Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante Zakynthos, Zante
Hoe kom ik op Zakynthos?
Greece travel, Griekenland reizen

Arkefly verkoopt losse vliegtickets naar Zakynthos. De vluchten gaan 2 keer per week. Ook bij Sunweb zonvakanties kun je kijken voor losse tickets en voor komplete reizen naar Zakynthos.
- Arkefly Vliegtickets / Arke reizen - Sunweb zonvakanties - Eliza was here - Eliza was here voor België
- Karin's Choice Zakynthos reizen - Corendon Zakynthos - Go Mundo - Prijsvrij Reizen
- Elmar Reizen naar Zakynthos - Suntip Zakynthos vakanties - - Vakantiediscounter Zakynthos

Voor alle hotels, villa's, appartementen en studio's op Zakynthos - klik hier

Met de boot van Ancona naar Patras (19 uur). Dit is door Superfast Ferries, de modernste en snelste boten in de Middellandse zee. Bij aankomst in Patras moet je naar Kilini rijden met de auto. Dit is een goede weg en het duurt ongeveer 45 minuten om van Patras naar Kilini. Van Kilini zijn er diverse veerboten per dag naar Poros op Lefkas en Zakynthos Town op Zakynthos eiland. De reis naar Zakynthos duurt ongeveer 55 minuten.
Kosten en reserveringen van de Superfast Ferries. U kunt de veerboot van Ancona naar Patras vooruit boeken - klik hier.
Kosten en reserveringen van de kleinere ferry van Kilini naar Zakynthos Town. Je kunt niet reserveren voor deze boot. Je koopt een kaartje bij aankomst en gaat aan boord. Er zijn nooit lange wachttijden. De prijs voor een ticket is ongeveer 6,50 per persoon en 29,40 per auto (enkele reis).

AUTOVERHUUR OP ZAKYNTHOS - HUUR EEN AUTO OP ZAKYNTHOS IN GRIEKENLAND

autoverhuur in Griekenland Een auto huren in Griekenland doe je gemakkelijk bij Cheapcars.nl. Zij vergelijken alle aanbieders, zoals Hertz, Europcar, Budgetcar, Avis en Auto Union en geven een lijst van auto's en prijzen waar je uit kunt kiezen.

Je kunt eventueel binnen 7 dagen na je boeking kosteloos annuleren en je kunt je boeking kosteloos wijzigen. Auto's worden gebracht (en moeten worden terug gebracht) met een volle tank. Onbeperkt aantal kilometers.

Zakynthos, Zante, Anafonitria Zakynthos, Zante, Anafonitria Zakynthos, Zante, Agios Sostis Zakynthos, Zante, Dafni Beach fortress, burcht Zakynthos, Zante, Keri
Zakynthos by Exensian Villas & Suites Zakynthos by Exensian Villas & Suites Zakynthos by Exensian Villas & Suites Zakynthos by Exensian Villas & Suites Zakynthos by Exensian Villas & Suites
Zakynthos geschiedenis

Zakynthos wordt vaak Il fiori di Levante genoemd, ofwel bloem van het oosten. Het eiland is vernoemd naar de zoon van Dardanos, de koning van Troje. In de Romeinse tijd maakte Zakynthos deel uit van de provincie Achaia. Toen Constantijn de Grote het Byzantijnse Keizerrijk oprichtte, behoorde Zakynthos tot de provincie Illyrien. Daarna is het nog ettelijke malen in andere handen gevallen van o.a. Turken, Venetiërs, Fransen, Britten en uiteindelijk werd het op 21 mei 1864 verenigd met Griekenland. De beschermheilige van het eiland is Dionísios, die er in 1547 werd geboren en er in 1622 stierf. In 1953 werd Zakynthos door een grote aardbeving getroffen met in totaal zo'n 120 schokken, waardoor 70% van het eiland werd verwoest. De belangrijkste kerk van Zakynthos de "Agios Dionísios" bleef echter gespaard.

Zakynthos - Exensian Villas & Suites Zakynthos - Exensian Villas & Suites Zakynthos - Exensian Villas & Suites Zakynthos - Exensian Villas & Suites Zakynthos - Exensian Villas & Suites
Zakynthos - Exensian Villas & Suites Zakynthos - Exensian Villas & Suites Zakynthos - Exensian Villas & Suites Zakynthos - Exensian Villas & Suites Zakynthos - Exensian Villas & Suites
Zakynthos - Exensian Villas & Suites

Het Exensian Resort ligt op slechts 150 meter van het strand van Marathia. Het resort beschikt over villa´s die gebouwd zijn in de vorm van een amfitheater. De villa's hebben een eigen zwembad met hydromassage. Het complex biedt luxe accommodaties met 2 verdiepingen. Alle villa's hebben een grote veranda met uniek uitzicht, elektrische kookplaat, vaatwasser, woonkamer met open haard en badkamer met jacuzzi en haardroger. In de villa's vindt u design meubilair, evenals een moderne installatie met dvd-speler, laptop met internet en lcd-tv met satellietkanalen in elke kamer. U profiteert van de uitstekende locatie van het resort. Breng een bezoek aan de nabijgelegen stranden of maak een boottocht naar Marathonisi en de prachtige grotten.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek de Exenian Villas & Suites - klik hier.

Zakynthos
Theo Beach Apartments - Tragaki - Zakynthos

Al 18 jaar de favoriete bestemming van vele gasten die op zoek zijn naar het echte Griekse leven, rust en toch niet al te geisoleerd willen zijn. De appartementen hebben echt een unieke ligging! Waarschijnlijk gaat het om de beste plaats van Zakynthos. Alle appartementen hebben een groot balkon met een ongelooflijk mooi uitzicht over Lefkas en het Grieke vasteland. Iedere avond kunt u genieten van een schitterende zondsondergang. De appartementen zijn, om eerlijk te zijn, erg simpel en basic. Natuurlijk is alles aanwezig wat u nodig heeft: een keuken, douche en toilet, twee bedden, tafel en stoelen. De appartementen zijn erg koel en groot (groter dan de meeste appartmenten). Er is een grote tuin met basilicum en oregano, er hangen hangmatten tussen de olijfbomen. Er staan houtentafels in de tuin, waar iedereen plaats kan nemen om te eten en te drinken. Er is een ernorme barbecue die heel vaak door de gasten gebruikt wordt. Natuurlijk is er parkeerplaats. De afstand naar het strand van Gaitaros / Bouka is slechts een paar meter. Op loopafstand bevinden zich een beachbar, restaurant The Olde Vineyard (een begrip op Zakynthos.....echte Griekse taverna met kleurrijke eigenaren als Yorgos en Filipos), een minimarkje en een bushalte. De appartementen zijn heerlijk rustig gelegen ondanks de geringe afstand tot het centrum van Tsilivi. Kortom, Theo Beach Apartmentsis mijn favoriet. Ik kom hier al 18 jaar en als ik 's avonds op het terras met een glaasje Ouzo uitkijk over de zee, weet ik zeker dat dit het mooiste plaatsje van Zakynthos is!

Tsilivi (2,5 km) heeft vele restaurants, bars, winkels, een apotheek, een dokter etc.
Vliegveld Zakynthos 8 km
Gelukkig liggen de appartementen ver genoeg van de drukte van Tsilivi om er absoluut geen last van te hebben.
Strand: direct voor de deur. Blue Flag; een erkenning voor het schone water.
Airco is absoluut niet nodig, omdat de appartementen direct aan zee liggen; 's avonds is het een beetje fris.
Het is mogelijk om een extra bed toe te voegen (geschikt voor 2 a 3 personen).
Zwembad: nee. Er is hier bewust gekozen om geen zwembad te bouwen; dit levert meestal veel lawaai, een bar, muziek en andere ongemakken op. Er zijn veel zwembaden in de buurt.
Wifi: nee
Het water wordt verwarmd door middel van zonnepanelen. Zakynthos
De prijzen zijn PER PERSOON PER WEEK (Verblijf + Auto)
In de prijs in altijd inbegrepen: 1 week verblijf/logies, 1 huurauto incl verzekeringen per appartment, schoonmaak 2x in de week, huur van de lakens en handdoeken, verbruik water en electriciteit, airco, assistentie.
In geval van HOTEL LA SAPIENZA is ontbijt inbegrepen.

Niet inbegrepen: reserverings- en administratiekosten euro 25,00 per reservering (dus eenmalig), excursies, vluchten en alles wat niet is genoemd onder 'inbegrepen'.
Wij kunnen voor u eenvoudig de vluchten boeken van Transavia naar Kalamata, Lefkas en Zakynthos. Kosten/feevoor het reserveren van een vlucht euro 20,00 per ticket

Reserveringen en info

Voor reserveringen en info kunt u het beste een mailtje sturen naar info@authenticgreece.nl of (eventueel) alina@hollanditaliaevents.nl. Vermeld aub de juiste periode, het aantal volwassenen en / of kinderen, de gewenste accomodatie en eventuele andere wensen.
www.authenticgreece.nl
Telefoon: 0044 793 7260050 (in het Nederlands) & 0039 347 2389438 (in het Nederlands)
FB: authenticgreece

Zakynthos - Balcony Hotel Zakynthos - Balcony Hotel Zakynthos - Balcony Hotel Zakynthos - Balcony Hotel Zakynthos - Balcony Hotel
Zakynthos - Balcony Hotel Zakynthos - Balcony Hotel Zakynthos - Balcony Hotel Zakynthos - Balcony Hotel Zakynthos - Balcony Hotel
Zakynthos - Balcony Hotel

Lefkas car rental U vindt het Balcony Hotel waar de strakblauwe hemel de azuurblauwe zee ontmoet. Dit romantische boetiekhotel ligt aan de rand van de klif en biedt een panoramisch uitzicht over de Ionische zee en het strand van Tsilivi. Het combineert de traditionele architectuur van Zakynthos met moderne gemakken. De echte gastvrijheid en attente service zijn kenmerkend voor deze familieonderneming. Elke kamer heeft vanaf het balkon een verpletterend uitzicht over zee.

Alle kamers zijn voorzien van een bad of douche en een koelkast, airconditioning, televisie en een föhn. Elke ochtend wordt er een zelfgemaakt ontbijt geserveerd. Het terras met uitzicht op de oceaan biedt de perfecte eetgelegenheid. In het Balcony Hotel zult u de traditioneel Griekse gastvrijheid ervaren van het vriendelijke personeel dat u tips kan geven voor een onvergetelijke vakantie in Zakynthos. De eigenaren hopen u te kunnen verwelkomen in een warme sfeer.

Het Balcony Hotel ligt 5 kilometer buiten de stad Zakynthos en minder dan 1 kilometer van het toeristische centrum van Tsilivi. De stad bevat een groot aantal restaurants, bars en winkels. Het centrale busstation of KTEL zoals bekend in Griekenland is vlakbij gelegen zodat u makkelijk excursies kunt maken.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek het Balcony Hotel op Zakynthos - klik hier.

VOOR NOG VEEL MEER HOTELS OP ZAKYNTHOS - KLIK HIER.


© Hans Huisman, Veerle de Smet, Exensian Villas & Suites, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional