Porta Vitale, thuiszorg in Delft en Den Haag

Introduktie van Hans Huisman over het Bureau Thuiszorg LaPorta Vitale in Delft en de oprichtster Ingrid van Bilsen

Dit is het initiatief van een goede vriendin van mij uit Delft, Ingrid van Bilsen, een vrouw met een groot hart. Ingrid is afgestudeerd in rechten op de universiteit in Rotterdam en kreeg daarna een hele goede en goed betaalde baan en maakte cariŽre. Toch besloot zij dit leven en de zekerheid op te geven en iets te gaan doen waar zij voldoening in zou vinden. Ze heeft een bureau opgericht met de bedoeling om mensen te helpen door thuiszorg en andere zorg aan te bieden in de regio Delft en Den Haag.

Met twee ouders die ook hulp aan huis nodig hebben, viel het ook mij op dat er weinig tijd is voor mensen die thuis hulp nodig hebben. Mijn ouders krijgen mensen van het grote bureau Careyn langs en vaak elke dag weer iemand anders, waardoor zij steeds uit moeten leggen hoe en wat de bedoeling is. Je bouwt op deze manier ook geen band op met deze mensen. Verplegers en verpleegsters zijn vaak tegen eigen wil in gehaast, omdat voor elke handeling een aantal minuten is vastgesteld. Dit lijkt mij zowel voor de verplegers als voor de mensen die zij bezoeken ongewenst. Ik geloof dan ook dat het bureau dat Ingrid heeft opgezet in een behoefte voorziet om mensen persoonlijke aandacht, hulp en tijd te geven.

Het draait bij Laporte Vitale niet alleen om persoonlijke verzorging, maar het gaat veel verder en zo wordt er aandacht, tijd en een stukje gezelligheid aangeboden aan ouderen en ieder ander die daar behoefte aan heeft. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ook mensen die hun zieke ouders, partner of kinderen begeleiden een beetje ontzien worden, doordat een medewerker van dit thuiszorgbureau wat van de taken over neemt en op deze manier helpt en ondersteunt. De medewerkers van het Bureau Thuiszorg LaPorte Vitale bieden allerlei diensten aan zonder dat er op de klok wordt gekeken hoeveel minuten er voorbij zijn, zoals dat heel vaak bij de reguliere thuiszorg in Delft en Den Haag gebeurd. De kosten voor de diensten van LaPorte Vitale zijn vanaf 27 euro per uur (2012). Het bureau van LaPorte Vitale is gevestigd in het centrum van Delft op de Oude Delft 36. Ik geef u verderop op deze pagina de mogelijkheid om vrijblijvend met het Bureau Thuiszorg LaPorte Vitale contact op te nemen, zowel telefonisch als via de e-mail.

LaPorta Vitale - onafhankelijk bureau voor thuiszorg voor de omgeving van Delft en Den Haag

Heeft u thuis hulp nodig? Wat extra ondersteuning? Familie en vrienden of buren zijn vaak bereid om te helpen. Een hele uitkomst, maar niet altijd afdoende. Soms heeft u wat meer nodig. LaPorta Vitale zorgt ervoor.

LaPorta Vitale is een onafhankelijk bureau dat thuishulp, thuiszorg en service biedt aan ouderen, gezinnen en andere hulpvragers. Dagelijks of wekelijks. Afgestemd op uw behoeften en wensen. Wij werken in de regio Delft - Den Haag.

Direct hulp of zorg nodig?
Tel: 015- 364 1901 - stuur een e-mail aan LaPorta Vitale
Als u een afspraak maakt, komen wij vrijblijvend bij u langs om uw wensen in kaart te brengen. We zijn er voor u!

Ingrid van Bilsen Ingrid van Bilsen, oprichtster Bureau Thuiszorg LaPorta Vitale in Delft
Ik ben blij dat u ons gevonden heeft! Bij LaPorta Vitale willen we niets liever dan u met genoeg tijd, aandacht en persoonlijke begeleiding van dienst zijn. Ik heb gemerkt dat mensen die zorg nodig hebben, behoefte hebben aan meer persoonlijke aandacht en ondersteuning. Om daarvoor te zorgen, heb ik LaPorta Vitale opgericht.
In andere culturen spreekt het vanzelf dat kinderen hun ouders verzorgen, als die dat zelf minder goed kunnen. Dergelijke intensieve zorg en hulp is in onze cultuur vaak, om diverse redenen, niet mogelijk. Ook al is de bereidheid er wel. Om toch aan goede, persoonlijke zorg te komen, kunt u terecht bij LaPorta Vitale. Binnen LaPorta Vitale werken gelijkgestemde collega's samen uit verschillende disciplines (o.a. thuiszorg, verpleegkunde en psychologie). Dat is heel prettig, zo hoor ik vaak van de mensen voor wie wij zorgen. Misschien kunnen we ook iets voor u betekenen? Ik kijk er naar uit!

LaPorta Vitale biedt thuishulp, onder andere:
Eenvoudige persoonlijke verzorging
samen boodschappen doen, koken en eten
wandelen in de buurt, park, bos of strand
voorlezen uit krant, tijdschrift of boek
gezelschap en begeleiding bij uitjes:
familie, kerk, musea, concerten
winkelen, naar de markt
kasten opruimen
administratie op orde brengen en houden
vergezellen naar ziekenhuis, huisarts of andere zorgverlener
gezelschap voor zieken of dementerenden (ter ontlasting van de partner)
het tijdelijk ondersteunen bij de zorg voor jongere kinderen
hulp bij aanvraag Persoonsgebonden Budget (PGB)
en nog meer...

Extra Diensten
LaPorta Vitale biedt tal van extra diensten die gericht zijn op ontspanning, genieten van het leven en creatief bezig zijn. Wetenschap en ervaring leren ons dat mensen daar energiek en vitaal van worden. Plezier staat hierbij voorop. Daarnaast biedt LaPorta Vitale diensten gericht op psychisch welzijn en geestelijke verdieping. Onze diensten worden verzorgd door vakmensen die graag met u willen werken.
Zingen - Zingen is gezond en gezellig. Het is goed voor de ademhaling en een bron van plezier. Vroeger werd veel meer thuis gezongen dan nu. Daarom brengen liedjes van vroeger ook veel herinneringen en verhalen boven. Vindt u het leuk om thuis de liedjes van vroeger te zingen met een zanger/muzikant? Meldt u aan of vraag naar de mogelijkheden.
Schilderen/Boetseren - Als we ergens voldoening uit halen, dan is het wel uit het zelf creŽren van iets moois. Een tekening of schilderij met fraaie kleuren, bijvoorbeeld. Of een vaas of beeld uit klei. Onder leiding van een ervaren docent/kunstenaar, kunt u nu uw eigen creaties maken. Gewoon thuis. Geen ervaring? Dat is geen probleem. Meldt u aan of vraag naar de mogelijkheden.
Wellness Massage - Ontspanningsmassage. Geen doeltreffender oppepper voor lichaam en geest dan een massage. De spieren ontspannen en de geest komt tot rust. Het bindweefsel versoepelt en energieblokkades verdwijnen. Het zenuwstelsel en de doorbloeding verbeteren. Bij de ontspanningsmassage worden huid en spieren zachtjes gekneed. Om de handen gemakkelijk over de huid te laten glijden wordt een speciale massageolie gebruikt. Door het strijken en kneden ontspannen alle spieren zich en wordt de structuur van het onderhuids bindweefsel losser.
Yoga/Meditatieles - Yoga helpt u langer gezond en vitaal te blijven. Wie aan yoga en meditatie doet, voelt zich fitter, gelukkiger en energieker. Yoga verbetert de flexibiliteit van uw lichaam. Het helpt u gemakkelijk en volledig te ademen. Regelmatige yoga oefeningen zorgen voor rust, stabiliteit, een beter concentratievermogen en een heldere geest.
Pedicure/Manicure - Pedicure aan huis. Uw voeten dragen u, levenslang! Verzorg uw voeten dan ook goed. Heeft u behoefte aan professionele voetverzorging of u wilt u voeten regelmatig lekker verwennen? Onze professionele pedicure helpt u hierbij. Bij een basisbehandeling worden uw tenen geknipt en uw nagels gefreesd. Eelt en eventuele likdoorns worden verwijderd. Ingegroeide teennagels worden behandeld. Een gemiddelde behandeling duurt tussen de 30 en 45 minuten.

Psychisch welzijn
Waarom is mijn leven gelopen zoals het is? Wat is de zin van mijn bestaan? Hoe kan ik verder zonder levenspartner? Vaak is het moeilijk om over deze en andere levensvragen te praten. Een aantal gesprekken met een coach voor levensvragen, zijn erop gericht u perspectief hierop te bieden. En om u op deze vragen grip te geven vanuit uw eigen levenservaring en overtuigingen.
Psychisch welzijn aan huis: Coach, gesprekspartner
levensvragen
rouwverwerking
levensbeschouwing/spiritualiteit

Hoe wij werken
Bij LaPorta Vitale gaan we ervan uit dat mensen (of hun familie) zelf kunnen aangeven wat hun wensen zijn. Ons uitgangspunt is ook dat ieder mens bij de vervulling van die wensen anderen nodig heeft. Om een gelukkig en bevredigend leven te leiden, is contact met anderen immers onmisbaar. Als we onze behoeften, wensen, interesses en passies, delen met anderen, komen ze pas goed tot leven. Essentieel daarbij is dat wat ieder belangrijk vindt in het leven, weerklank vindt bij de ander. Ook (of misschien wel: vooral) als dat een dienstverlener is. Bij LaPorta Vitale vinden we dat contact met gelijkgestemde anderen een voorwaarde is voor een prettig leven. Daarom is onze opdracht het vinden van de juiste persoon voor u.

Behoort u tot de mensen voor wie deze persoonlijke benadering belangrijk is? Dan willen we u graag goed van dienst zijn! Wij zorgen ervoor dat u de medewerker krijgt die het best bij u past. Daarom willen wij onze klanten graag beter leren kennen en besteden wij veel zorg aan het opstellen van uw profiel. Op basis van dit profiel selecteren wij een dienstverlener. Iemand die de gewenste dienst levert, maar ook qua persoon bij u past.

Heeft u interesse om u als dienstverlener aan te sluiten bij LaPorta Vitale? Meld je dan aan via de e-mail en vertel je kwaliteiten. Vergeet niet je naam en telefoonnummer door te geven.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional