Thassos
De Griekse Eilanden Thassos HOME Thassos Hotels Thassos Stranden Bezienswaardigheden Thassos Reizen Thassos Plattegrond
Thassos. Thassos. Thassos. Thassos Thassos
Thassos, Akti Hotel. Thassos, Akti Hotel Thassos, Akti Hotel Thassos, Maria Hotel Thassos, Niki Studios, Paradise Beach.
HET EILAND THASSOS IN GRIEKENLAND
Thassos beaches, Thassos stranden English

Het eiland Thassos was erg lang geleden voor mij: ik bezocht het eiland in 1982 en verbleef in het hotel Electra, gelegen aan het strand van skala Prinos. We maakten af en toe de overtocht naar het vasteland met de veerboot die er aanlegde en die op en neer voer tussen het eiland en de stad Kavala. Het is er waarschijnlijk heel erg veranderd, maar ik vond dit groene eiland erg leuk. We hebben heel wat afgewandeld de binnenlanden en de bossen in, en langs de kust, en we bezochten de hoofstad Limenas (Thassos Town). Ik moet er eigenlijk weer eens naartoe.

Het populaire Thassos is een groot en mooi eiland in het noorden van de EgeÔsche zee. Het is de meest noordelijk gelegen eiland van Griekenland en het is bergachtig en groen. Grote delen van het eiland (ongeveer 50%) is bedekt met ceder-, eik- en dennenbossen. Het eiland heeft 95 kilometer kuststrook en goede zandstranden. Thassos is 435 km≤ groot en telt 13.527 inwoners. Het ligt in de regio Oost-MacedoniŽ en ThraciŽ en behoort tot de Nomos Kavala. Het hoogste punt is de berg Ypsario, 1045 meter boven de zeespiegel. Ten oosten van het eiland ligt het eiland Samothraki, terwijl je op de westkant uitzicht hebt op Athos. Het eiland werd door de FeniciŽrs gekoloniseerd, die waarschijnlijk door de aanwezigheid van goud waren aangetrokken. Het eiland zou volgens Herodotus zijn naam ontlenen aan Thasus, de zoon van Phoenix, de leider van de FeniciŽrs. Het eiland speelde een belangrijke rol in de oorlogen tegen de PerziŽrs. In de oudheid stond het bekend voor zijn goudmijnen, wijn, noten en marmer. Het werd door de Turken veroverd in 1462 en behoorde tot 1912 toe aan het Ottomaanse Rijk, tot het met de rest van Griekenland herenigd werd.

Thassos. Thassos. Thassos. Thassos. Thassos.
Thassos. Thassos. Thassos. Thassos. Thassos.
DE HOOFDSTAD VAN HET EILAND THASSOS IN GRIEKENLAND - LIMENAS OF THASSOS STAD

Het belangrijkste stadje is of Limenas of Thassos Stad dat is gelegen in een grote baai aan de noordkant van het eiland. Vanaf hier vertrekken veerboten naar het vasteland, dat op 12 km afstand ligt. De stad is een mix van moderne, antieke en oude gebouwen. Goud- en zilververmijnen evenals marmer maakte Thassos een welvarende plaats in de antieke periode. In de stad staan ook Turkse huizen en natuurlijk veel nieuwe gebouwen. De meeste activiteit is geconcentreerd rond de waterkant. Allereerst is er de veerboot kade, met het merendeel van de winkels en diensten, dan de oude haven, waar je de strandboten en de excursieboten vindt, en het laatste deel is het stadsstrand met zijn taverna's en reataurants.

Thassos. Thassos. Thassos. Thassos. Thassos.
Thassos. Thassos. Thassos. Thassos. Thassos.
SKALA PRINOS EN ANDERE DORPEN OP HET EILAND THASSOS

De belangrijkste haven van Thassos heet Skala Prinos en ligt op het noord-westelijke deel van het eiland. Skala Prinos is de haven van het dorp Prinos. Hier vind je enkele hotels en taverna's, evenals toeristische winkels en een strand. In Skala Prinos er is een caÔque reparatiewerf. Ik heb een tijdje in dit dorp gelogeerd en vond het er leuk. Ik verbleef in het Hotel Elektra aan de waterkant, aardige mensen, heerlijk eten. Let wel: dit was in 1981, dus een aardige tijd terug. Ten zuiden van Skala Prinos langs de weg zijn er een aantal dorpen en stranden, eindigend eindigt in de belangrijkste toeristenplaats van het eiland, Limenaria, met zijn lange smalle strand. Limenaria is de op een na grootste stad op Thassos na Limenas (Thassos Town). In het begin van de 20e eeuw was het gebied rond Limenaria de site van de mijnbouw, waarbij het landschap werd beschadigd, net als een aantal recente bosbranden dat in dit deel van Thassos hebben gedaan. Zo zuidelijke deel van Thassos, rondom Limenaria is het minst authentiek, en bezoekers op zoek naar natuur kunnen doorrijden naar de naburige dorpen zoals Pefki en Potos. Hier is het mooier en stranden zijn stiller. Het dorp Theologos, dat kan worden bereikt via de weg vanaf Potos was de hoofdstad van het eiland in de middeleeuwen. Het strand van Makriamos aan de noordoost kant van het eiland, in de buurt van Limenas is ook heel druk. De rest van de stranden aan de oostkust zijn meer schilderachtig. De weg leidt naar het pittoreske dorp Aliki. Sommige van de beste stranden op dit gedeelte van de kust zijn Kinari en Psili Amos.

Voor een grote plattegrond van het eiland Thassos klik hier.

Thassos. Thassos. Thassos. Thassos Thassos
Thassos. Thassos. Thassos. Thassos. Thassos.
Veerboten van en naar het eiland Thassos
Thassos ferries

Je kunt naar het eiland Thassos vanaf Keramoti of vanaf de stad Kavala op het vasteland. De veerboten vanaf Kavala gaan naar het dorp Skala Prinos aan de noordwest zijde van het eiland of naar Limenas. De tocht duurt ongeveer 75-95 minuten. Het is een goede zaak om ruim voor tijd aanwezig te zijn. De verbindingen zijn regelmatig. Vanuit Keramoti gaan de veerboten naar de hoofdstad Limenas. Deze tocht duurt ongeveer 35 minuten. Check Anek (Thassos Ferries) voor de exacte tijden. Er gaan er best heel veel en de tickets zijn niet erg duur.

Voor veerboten van en naar Thassos en om een veerboot ticket te bestellen - klik hier.

De vlucht naar Thassos in Griekenland - vliegtickets en reizen naar Thassos

vliegtuig Op het eiland Thassos zelf is geen vliegveld. Voor Thassos koop je een vliegticket naar de luchthaven van Thessaloniki bij . Vanaf Thessaloniki is het nog ongeveer twee en een half uur rijden naar de haven van Keramoti. Dat kan met een taxi (100-125 euro) of je neemt een taxi naar het busstation van Thessaloniki en vanuit daar de bus naar Kavala. De bussen gaan tussen 6.00 en 20.00 uur 1 maal per uur (onder voorbehoud, dus check het zelf voor alle zekerheid).

Vakanties naar Thassos kun je boeken bij Sunweb Zomervakanties, Arke Reizen, Suntip Griekenland of Elmar Reizen naar Thassos. Grote kans dat je op Kavala vliegt, waar de veerboten vertrekken naar Thassos.

Voor alle hotels, appartementen, vakantiehuizen en studio's op Thassos in Griekenland - klik hier.

De stranden en naturistenstranden op het eiland Thassos
Thassos

Hieronder staat een selektie van de stranden van het eiland Thassos. Het zijn er maar een aantal. Het eiland Thassos heeft nog veel meer lange zandstranden. Veel van de stranden van Thassos hebben fijn wit zand en zijn omgeven door dennebossen en olijfbomengaarden. Op het eiland is voor elk wat wils, van stranden met zonnebedjes en parasols tot en met verlaten stranden. Thassos beschikt daarbij ook over prachtige bossen.

Naturisme op het eiland Thassos - naturistenstranden

Het enige strand met een plaats voor de naturisten is Paradise Beach in het oosten van het eiland Thassos. Het eiland is geen naturisten-paradijs zoals Mykonos, Antiparos of Kreta, maar er zijn ook andere opties, zoals kleine baaien nabij Aliki, Tripiti, Potos, Limenaria, plus natuurlijk op de zeer lange uitgerekte stranden waar het is rustig kunt je het altijd geen kans geven.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Aliki - Aliki Beach is gelegen in het zuidoosten van het eiland Thassos. Het ligt voor het schilderachtige dorp met dezelfde naam. Aliki is steeds populairder bij de toeristen geworden in de afgelopen jaren. Het bestaat uit twee kleine stranden met wit zand omgeven door olijfbomen en pijnbomen, gelegen in een mooie baai. Bij het strand van Aliki zijn wat opgravingen en er zijn zoutpannen.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Astris - Astris Beach is gelegen in een klein dorp in het zuidoosten van Thassos, niet ver van Potos. Het dorp heeft een prachtig zandstrand, dat erg steil afloopt in de zee met als gevolg hoge golven. Dit, samen met een sterke stroming maakt het strand niet geschikt voor kinderen. Op het strand is er een mogelijkheid om watersporten te beoefenen en er zijn ook een paar taverna's. Het kan heel druk worden op dit strand in het hoogseizoen.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Livadi - Livadi Beach is gelegen in het oosten van het eiland Thassos op ongeveer 20 kilometer afstand van de hoofdstad Limenas, in de buurt van het dorp Aliki. Het is een rustig strand is populair bij backpackers en kampeerders. Het strand bestaat uit zand en kleine kiezels.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Chrissi Amoudia - Chrissi Amoudia is een lang strand aan de oostkust op 10 kilometer afstand van de hoofdstad van het eiland Thassos, een beetje ten zuiden van Makriamos Beach. Het is gelegen tussen Skala Panagias en Skala Potamias. Het strand is omgeven door dichte bebossing. Er zijn ligbedden en parasols te huur. Op de achtergrond is de berg Ypsarion. Het strand richting zee loopt geleidelijk af en is dus ook geschikt voor kinderen.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Makriamos - Makriamos (= lange zand) is een lang zandstrand op slechts 2 km afstand van de hoofdstad van Thassos in het noordoosten van het eiland. Het is omringd door weelderige bos. Het strand is kilometers lang en het is het beste strand in de buurt. Op het strand zijn parasols en ligbedden te huur. Er is een mogelijkheid voor het beoefenen van watersporten.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Limenaria - Limenaria is de belangrijkste toeristische plaats op het eiland Thassos. Het is gelegen op 12 kilometer afstand van de hoofdstad, in het zuidwesten van het eiland. De stad Limenaria heeft een groot zandstrand. Sommige gidsen beschrijven het als een druk strand, andere als rustig.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Paradise op Thassos - Dit strand is gelegen op 17 kilometer afstand van Thassos stad en in de buurt van het dorp Potos. Paradise Beach wordt beschouwd als het mooiste strand van het eiland. Het lijkt op een tropisch strand en het heeft fijn wit zand en prachtig gekleurd water. De zee is er ondiep, dus het is veilig voor kinderen. Het strand is ook geliefd bij windsurfers. Paradise Beach kan worden bereikt via een smal straatje dat door een klein bos loopt in de buurt van het dorp Kinira. Aan het eind van het strand vlakbij de rotsen is er ruimte voor naturisten.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Potos - Potos Beach is gelegen in het zuiden van het eiland Thassos op een 34 kilometer afstand van de hoofdstad. Het strand is 2 kilometer lang. Potos Beach is een populaire badplaats met restaurants, taverna's, bars en hotels. Op het strand zijn ligbedden en parasols te huur en je kunt er watersporten beoefenen.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Kamari - Kamari Beach is een strand in het zuiden van Thassos op loopafstand van Potos Beach. Op het strand zijn zonnebedjes en parasols te huur.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Psili Amos - Psili Amos (= fijn zand) Beach is gelegen in het zuiden van het eiland op 31 kilometer afstand van Thassos stad, in de buurt van het dorp Astris en op 5 kilometer afstand van Potos. Psili Amos is een strand met faciliteiten zoals ligbedden en parasols en er is een mogelijkheid om watersporten te beoefenen. Op het strand zijn verschillende kleine taverna's.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Rossogremos - Rossogremos Beach is gelegen in het zuiden van het eiland Thassos op 2 kilometer afstand van het dorp Potos. Het strand is relatief onbekend en rustig en een goede plek voor mensen die niet het zand en de zee willen delen met een heleboel andere mensen. Het bestaat uit wit zand en het is omringd door een aantal bomen voor schaduw.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Skala Prinos - Skala Prinos Beach is gelegen op 12 kilometer afstand van de hoofdstad Thassos stad aan de westzijde van het eiland. Het is een zandstrand met enkele bomen er op het voor schaduw. Op het strand zijn faciliteiten zoals taverna's, parasols en ligbedden. Er zijn ook een paar hotels en wat accommodaties te huur. Skala Prinos is een kleine haven die is verbonden met het vasteland per veerboot.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Skala Rachoni - Skala Rachoni Beach is gelegen op 11 kilometer afstand van Limenas aan de noordwestkust van het eiland, vlak boven Skala Prinos. Het is een prachtig lang zandstrand, omgeven door bos. Het strand ligt voorn het dorp Skala Rachoni. Heb er gelopen en vond het prachtig. In dit gebied zijn er meer stranden.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Tripiti - Tripiti of Trypity Beach is een lang en populair strand gelegen aan de zuidwestkust van Thassos in de buurt van Limenaria (aan de westkant), op 39 kilometer afstand van de hoofdstad. Het is een strand met zand en kiezelstenen. Er zijn faciliteiten bij strand zoals ligbedden en parasols en er is een mogelijkheid om te watersporten te beoefenen.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: de stranden van Pefkari - Pefkari Beach is gelegen in het zuiden van Thassos tussen Limenaria en Potos in, op 35 kilometer afstand van de hoofdstad Thassos Stad. Het bestaat uit twee prachtige en populaire stranden met voorzieningen (ligbedden, parasols, watersport-faciliteiten, taverna's, restaurants, bars). Er zijn pijnbomen rond de stranden.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Metalia - Metalia strand is een zandstrand dat is gelegen in het zuiden van Thassos in de buurt van de stad Limenaria. Het is een georganiseerd strand met ligbedden en parasols, alsmede een taverna. De zee is hier ondiep, zodat het veilig is voor kinderen. Vanaf Metalia zie je de gaten die in vroeger tijden door de mijnbouw zijn ontstaan.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Nisteri - Nisteri Beach is een van de stranden van Limnenas en ligt op 1 kilometer afstand van de hoofdstad van Thassos. Het is een zandstrand, omringd door beboste bergen. Nisteri Beach is een georganiseerde strand met ligbedden en parasols. Er zijn taverna's en accommodaties beschikbaar op het strand.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Papalimani - Papalimani Beach ligt niet ver van Thassos stad, tussen de dorpjes Skala Rachoni en Glyfada in en het is een populaire, maar niet te groot strand dat wat rustiger wordt in de late namiddag. Zoals de meeste van de stranden in dit gebied wordt het vooral gebruikt door de mensen die hier in de buurt verblijven in de hotels.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Skala Kalirachi - Kalirachi is een van de oudste dorpen van Thassos, en is gelegen op een heuvel. Op zo'n 2 tot 3 kilometer afstand is het lager gelegen dorp Skala Kalirachi met haar strand. Skala Kalirachi Beach is lang en smal en het is gelegen op 18 kilometer afstand van Thassos Town. Er zijn geen grote toeristische ontwikkelingen, maar er zijn kamers te huur en er zijn taverna's.

ACCOMMODATIES OP HET EILAND THASSOS IN GRIEKENLAND - HOTELS, APPARTEMENTEN EN STUDIOS
Thassos, Mathios Cottages, Psili Amos Beach. Thassos, Mathios Cottages, Psili Amos Beach. Thassos, Mathios Cottages, Psili Amos Beach. Thassos, Mathios Cottages, Psili Amos Beach. Thassos, Mathios Cottages, Psili Amos Beach.
Thassos hotels: Mathios Cottages - Psili Amos Beach & Mathios Studios in Astris

De Cottages Mathios liggen direkt boven het prachtige zandstrand Psilli Ammos in het zuiden van Thassos - slechts op 5 km afstand van het kleine plaatsje Potos. Momenteel zijn er twee mooie huisjes zijn op het complex - eentje met twee kamers biedt voldoende plaats voor 6-7 personen, de ander met een kamer biedt plaats aan 3 personen. Beide woningen zijn uitgerust met een bad en een keuken, A / C en televisie. Vanaf het terras heb je een fantastisch uitzicht op de zee en de prachtige natuur van Thassos. Het strand van Psili Ammos ligt op ongeveer 150 meter en je hebt een rechtstreekse bus vanaf de hoofdweg naar de rest van het eiland.

Tip: dit zijn heel aardige mensen die erg hun best doen om het de gasten naar de zin te maken. Ze hebben ook een supermarkt en als je iets nodig hebt hoef je het maar te zeggen. De eigenaar Dimitrios verhuurt ook appartementen en studios in een olijfboomgaard in Astris en is niet duur.

Stuur een e-mail aan Mathios Cottages in Psili Amos Beach / Thassos

Thassos, Hotel Villa Anais, Dassilio Prinos. Thassos, Hotel Villa Anais, Dassilio Prinos. Thassos, Hotel Villa Anais, Dassilio Prinos. Thassos, Hotel Villa Anais, Dassilio Prinos. Thassos, Hotel Villa Anais, Dassilio Prinos.
Thassos, Hotel Villa Anais, Dassilio Prinos. Thassos, Hotel Villa Anais, Dassilio Prinos. Thassos, Hotel Villa Anais, Dassilio Prinos. Thassos, Hotel Villa Anais, Dassilio Prinos.
Thassos hotels: Hotel Villa Anais - Dassilio Prinos - Thassos - Nederlands eigenaren

We hebben een kleinschalig hotel (10 kamers) met ontbijt, mooie tuin met terras en ligstoelen. Op een zeer idyllische plek, op nog geen 50 meter loopafstand van het strand. Voor vakantiegangers, wandelaars, rustzoekers is Thassos bij uitstek geschikt om, weg van de dagelijkse beslommeringen, heerlijk uit te rusten en te genieten van zon, zee en rust. Maar er is meer! Kijk en ontdek dat er een schat aan ervaringen op te doen is op dit lieflijke eiland!

Wij, nederlanders Betty & Theo, en onze dochter Mariska waren gelijk verliefd, niet alleen op ons internationale hotel, maar ook op het eiland en zijn inwoners. In het midden van het eiland heeft men hoge bergen, waar je alleen met jeep kan rijden. De wegen om het eiland zijn geasfalteerd en goed te rijden. Verder heb je door deze hoge bergen verschillende natuur op en rond het eiland, en we mogen ook niet de marmer mijnen vergeten. Hierdoor voorziet het eiland ook in zijn eigen watervoorziening. Het massa-toerisme is hier nog niet doorgedrongen en u kunt op Thassos nog volop genieten van het traditionele Griekse leven. We hebben ook vele restaurants rond ons Hotel. Je kan ook naar de haven lopen en daar de boot pakken naar het vasteland (Kavala). Dichtbegroeide heuvels, verborgen baaien met mooie stranden en schoon, kristalhelder water. Schilderachtige dorpen, die op beboste hellingen liggen de onvervalste Griekse gastvrijheid maken een bezoek aan Thassos tot een must.

Stuur een e-mail aan Villa Anais in Dassilio Prinos / Thassos

Thassos, Dionysos Hotel. Thassos, Dionysos Hotel. Thassos, Dionysos Hotel. Thassos, Dionysos Hotel Thassos, Dionysos Hotel
Thassos, Dionysos Hotel. Thassos, Dionysos Hotel. Thassos, Dionysos Hotel. Thassos, Dionysos Hotel Thassos, Dionysos Hotel
Wat andere hotels op het eiland Thassos: Hotel Dionysos - Skala Panagia

Verborgen op een helling aan het ene uiteinde van Skala Panagia en de Golden Beach, bieden wij u de gelegenheid dicht bij de natuur te komen, uw droomvakantie op Thassos door te brengen met ons en te genieten van een betoverend uitzicht op de zee uit. Skala Panagia is een prachtige toeristische plaats en een van de meest populaire plaatsen van het eiland. Het biedt allerlei faciliteiten aan haar bezoekers, het mooiste zandstrand van het eiland en zelfs een berg parcours recht boven ons hotel waar men kan gaan wandelen en van de natuur kunt gaan genieten. Kies uit de vele restaurants, cafes, bars en winkels die er zijn te ontdekken en te beleven. Ook vele andere diensten zijn gemakkelijk voor u beschikbaar, zoals auto's en motorfietsen verhuur, watersport, bushalte, taxi service en meer die u zullen helpen om uw vakantie zeer gemakkelijk en plezierig te maken. Om er te komen is niet zo ingewikkeld. via een korte tocht met de veerboot uit de havens van Kavala, Keramoti of Peramos beland je op Thassos, hetzij in de haven-stad Skala Prinos (die ligt op ongeveer 30 km afstand) of in de hoofdstad, Thassos Stad, ook wel bekend als Limenas, op ongeveer 14 km afstand.

Wij bieden 33 prachtige kamers die schoon en ruim zijn en voorzien van televisie, airconditioning en koelkast. We hebben kamers voor twee personen, drie personen en vier personen beschikbaar, allemaal met een prachtig uitzicht op de zee. Begin uw dag met een heerlijk ontbijtbuffet in onze eetzaal of op onze veranda en adem de overvloedige frisse lucht in en geniet van de prachtige dingen en geluiden die je omringen. Na het ontbijt is het een paar stappen naar ons zwembad, waar u gebuik kunt maken van de ligbedden.

Stuur een e-mail aan het Hotel Dionysos in Skala Panagia / Thassos

VOOR MEER HOTELS OP THASSOS GRIEKENLAND - KLIK HIER.


© Hans Huisman, Dionysos Hotel, Marthas's House, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional