Thassos
De Griekse Eilanden Thassos HOME Thassos Hotels Thassos Stranden Bezienswaardigheden Thassos Reizen Thassos Plattegrond

De stranden en naturistenstranden op het eiland Thassos
Thassos

Hieronder staat een selektie van de stranden van het eiland Thassos. Het zijn er maar een aantal. Het eiland Thassos heeft nog veel meer lange zandstranden. Veel van de stranden van Thassos hebben fijn wit zand en zijn omgeven door dennebossen en olijfbomengaarden. Op het eiland is voor elk wat wils, van stranden met zonnebedjes en parasols tot en met verlaten stranden. Thassos beschikt daarbij ook over prachtige bossen.

Naturisme op het eiland Thassos - naturistenstranden

Het enige strand met een plaats voor de naturisten is Paradise Beach in het oosten van het eiland Thassos. Het eiland is geen naturisten-paradijs zoals Mykonos, Antiparos of Kreta, maar er zijn ook andere opties, zoals kleine baaien nabij Aliki, Tripiti, Potos, Limenaria, plus natuurlijk op de zeer lange uitgerekte stranden waar het is rustig kunt je het altijd geen kans geven.


Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Aliki - Aliki Beach is gelegen in het zuidoosten van het eiland Thassos. Het ligt voor het schilderachtige dorp met dezelfde naam. Aliki is steeds populairder bij de toeristen geworden in de afgelopen jaren. Het bestaat uit twee kleine stranden met wit zand omgeven door olijfbomen en pijnbomen, gelegen in een mooie baai. Bij het strand van Aliki zijn wat opgravingen en er zijn zoutpannen.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Astris - Astris Beach is gelegen in een klein dorp in het zuidoosten van Thassos, niet ver van Potos. Het dorp heeft een prachtig zandstrand, dat erg steil afloopt in de zee met als gevolg hoge golven. Dit, samen met een sterke stroming maakt het strand niet geschikt voor kinderen. Op het strand is er een mogelijkheid om watersporten te beoefenen en er zijn ook een paar taverna's. Het kan heel druk worden op dit strand in het hoogseizoen.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Livadi - Livadi Beach is gelegen in het oosten van het eiland Thassos op ongeveer 20 kilometer afstand van de hoofdstad Limenas, in de buurt van het dorp Aliki. Het is een rustig strand is populair bij backpackers en kampeerders. Het strand bestaat uit zand en kleine kiezels.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Chrissi Amoudia - Chrissi Amoudia is een lang strand aan de oostkust op 10 kilometer afstand van de hoofdstad van het eiland Thassos, een beetje ten zuiden van Makriamos Beach. Het is gelegen tussen Skala Panagias en Skala Potamias. Het strand is omgeven door dichte bebossing. Er zijn ligbedden en parasols te huur. Op de achtergrond is de berg Ypsarion. Het strand richting zee loopt geleidelijk af en is dus ook geschikt voor kinderen.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Makriamos - Makriamos (= lange zand) is een lang zandstrand op slechts 2 km afstand van de hoofdstad van Thassos in het noordoosten van het eiland. Het is omringd door weelderige bos. Het strand is kilometers lang en het is het beste strand in de buurt. Op het strand zijn parasols en ligbedden te huur. Er is een mogelijkheid voor het beoefenen van watersporten.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Limenaria - Limenaria is de belangrijkste toeristische plaats op het eiland Thassos. Het is gelegen op 12 kilometer afstand van de hoofdstad, in het zuidwesten van het eiland. De stad Limenaria heeft een groot zandstrand. Sommige gidsen beschrijven het als een druk strand, andere als rustig.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Paradise op Thassos - Dit strand is gelegen op 17 kilometer afstand van Thassos stad en in de buurt van het dorp Potos. Paradise Beach wordt beschouwd als het mooiste strand van het eiland. Het lijkt op een tropisch strand en het heeft fijn wit zand en prachtig gekleurd water. De zee is er ondiep, dus het is veilig voor kinderen. Het strand is ook geliefd bij windsurfers. Paradise Beach kan worden bereikt via een smal straatje dat door een klein bos loopt in de buurt van het dorp Kinira. Aan het eind van het strand vlakbij de rotsen is er ruimte voor naturisten.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Potos - Potos Beach is gelegen in het zuiden van het eiland Thassos op een 34 kilometer afstand van de hoofdstad. Het strand is 2 kilometer lang. Potos Beach is een populaire badplaats met restaurants, taverna's, bars en hotels. Op het strand zijn ligbedden en parasols te huur en je kunt er watersporten beoefenen.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Kamari - Kamari Beach is een strand in het zuiden van Thassos op loopafstand van Potos Beach. Op het strand zijn zonnebedjes en parasols te huur.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Psili Amos - Psili Amos (= fijn zand) Beach is gelegen in het zuiden van het eiland op 31 kilometer afstand van Thassos stad, in de buurt van het dorp Astris en op 5 kilometer afstand van Potos. Psili Amos is een strand met faciliteiten zoals ligbedden en parasols en er is een mogelijkheid om watersporten te beoefenen. Op het strand zijn verschillende kleine taverna's.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Rossogremos - Rossogremos Beach is gelegen in het zuiden van het eiland Thassos op 2 kilometer afstand van het dorp Potos. Het strand is relatief onbekend en rustig en een goede plek voor mensen die niet het zand en de zee willen delen met een heleboel andere mensen. Het bestaat uit wit zand en het is omringd door een aantal bomen voor schaduw.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Skala Prinos - Skala Prinos Beach is gelegen op 12 kilometer afstand van de hoofdstad Thassos stad aan de westzijde van het eiland. Het is een zandstrand met enkele bomen er op het voor schaduw. Op het strand zijn faciliteiten zoals taverna's, parasols en ligbedden. Er zijn ook een paar hotels en wat accommodaties te huur. Skala Prinos is een kleine haven die is verbonden met het vasteland per veerboot.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Skala Rachoni - Skala Rachoni Beach is gelegen op 11 kilometer afstand van Limenas aan de noordwestkust van het eiland, vlak boven Skala Prinos. Het is een prachtig lang zandstrand, omgeven door bos. Het strand ligt voorn het dorp Skala Rachoni. Heb er gelopen en vond het prachtig. In dit gebied zijn er meer stranden.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Tripiti - Tripiti of Trypity Beach is een lang en populair strand gelegen aan de zuidwestkust van Thassos in de buurt van Limenaria (aan de westkant), op 39 kilometer afstand van de hoofdstad. Het is een strand met zand en kiezelstenen. Er zijn faciliteiten bij strand zoals ligbedden en parasols en er is een mogelijkheid om te watersporten te beoefenen.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: de stranden van Pefkari - Pefkari Beach is gelegen in het zuiden van Thassos tussen Limenaria en Potos in, op 35 kilometer afstand van de hoofdstad Thassos Stad. Het bestaat uit twee prachtige en populaire stranden met voorzieningen (ligbedden, parasols, watersport-faciliteiten, taverna's, restaurants, bars). Er zijn pijnbomen rond de stranden.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Metalia - Metalia strand is een zandstrand dat is gelegen in het zuiden van Thassos in de buurt van de stad Limenaria. Het is een georganiseerd strand met ligbedden en parasols, alsmede een taverna. De zee is hier ondiep, zodat het veilig is voor kinderen. Vanaf Metalia zie je de gaten die in vroeger tijden door de mijnbouw zijn ontstaan.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Nisteri - Nisteri Beach is een van de stranden van Limnenas en ligt op 1 kilometer afstand van de hoofdstad van Thassos. Het is een zandstrand, omringd door beboste bergen. Nisteri Beach is een georganiseerde strand met ligbedden en parasols. Er zijn taverna's en accommodaties beschikbaar op het strand.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Papalimani - Papalimani Beach ligt niet ver van Thassos stad, tussen de dorpjes Skala Rachoni en Glyfada in en het is een populaire, maar niet te groot strand dat wat rustiger wordt in de late namiddag. Zoals de meeste van de stranden in dit gebied wordt het vooral gebruikt door de mensen die hier in de buurt verblijven in de hotels.

Thassos beaches, Thassos stranden

Thassos stranden: het strand van Skala Kalirachi - Kalirachi is een van de oudste dorpen van Thassos, en is gelegen op een heuvel. Op zo'n 2 tot 3 kilometer afstand is het lager gelegen dorp Skala Kalirachi met haar strand. Skala Kalirachi Beach is lang en smal en het is gelegen op 18 kilometer afstand van Thassos Town. Er zijn geen grote toeristische ontwikkelingen, maar er zijn kamers te huur en er zijn taverna's.


Hans Huisman, Hotel Dionysos, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional