Telendos
De Griekse eilanden Telendos HOME Kalymnos
Strand op Telendos De boot in Telendos Het kasteel van Telendos Het eiland Telendos Telendos
Telendos, Carla de Goede Telendos, Carla de Goede Telendos, Carla de Goede Telendos, Carla de Goede Telendos, Carla de Goede
Het eiland Telendos tegenover Kalymnos
Map of Telendos, Plattegrond Telendos Englih

Telendos ligt tegenover het dorpje Mirties op het eiland Kalymnos. Je kunt er naartoe met een klein bootje dat vertrekt vanaf Mirties (alhoewel ik geloof dat er tegenwoordig een veerboot op en neer vaart), maar ik heb ook mensen er naartoe zien zwemmen. Eigenlijk is het niet veel meer dan 1 rots in de zee met een strandje ervoor.

Toen ik Telendos bezocht waren er alleen een paar vissershutten en 1 taverna. Ik begrijp dat er ook hotels op zijn gebouwd en dat het een vakantiebestemming op zich is geworden met een plekje in de brochures, maar ik weet zeker dat het er nog steeds vrij stil moet zijn. Ik herinner me dat ik op het eiland begon te klimmen en duizenden potscherven zag liggen op de heuvels.

Het eiland was ooit verbonden met Kalymnos maar raakte los bij een aardbeving in 554 BC. Op dat moment verzonk de oude hoofdstad ook. Tussen kalymnos en Telendos waren mensen aan het duiken en brachten oude amforaas naar boven. Telendos is misschien leuk om een kijkje te nemen, want er is een aardig strand en een oud kasteel, maar ik kan me niet voorstellen dat je er een hele vakantie doorbrengt. Daar is het gewoon te klein voor. Ik heb trouwens een aantal foto's op deze pagina van het net geplukt en andere foto's zijn van Carla de Goede en andere bezoekers van mijn website.

Update 2009 van een bezoeker van het eiland

Ik las je stuk over Telendos en deze informatie behoeft enige aanpassing. Er gaat nog steeds een klein bootje heen en weer, telkens een andere eigenaar. Zo deelt men de verdiensten blijkbaar. Eenmaal aangekomen liggen op Telendos meerdere strandjes, heel bijzondere en als je direct vanaf het haventje rechtsaf langs de kust loopt liggen de stranden en kom je vanzelf bij een klein naturistenstrandje uit. Er ligt inderdaad een hotelletje en er zijn toch wel een hele serie Tavernes. Zeker een stuk op 10. Voor een paar dagen en als je van rust houdt beslist niet slecht.

Telendos, Greece, Griekenland Telendos, Greece, Griekenland Telendos, Greece, Griekenland Telendos, Greece, Griekenland

Hans Huisman, Carla de Goede, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional