Skiathos
De Griekse eilanden Skiathos HOME Skiathos Hotels Skiathos Reizen Skiathos Stranden Skiathos Autoverhuur
Skiathos Town Skiathos Town Skiathos Town Skiathos Town
Skiathos Town Skiathos Town Skiathos Town Skiathos Town
HET EILAND SKIATHOS IN DE SPORADEN IN GRIEKENLAND - EILAND VAN DE DENNENBOSSEN EN ZANDSTRANDEN
English plattegrond van Skiathos Griekenland

Skiathos is een van de Sporaden eilanden in het noorden van Griekenland. Geen van de eilanden in deze eilandengroep is erg groot, en Skiathos is geen uitzondering. Van de vier hoofdeilanden heeft Skaithos de beste stranden, de meeste met mooi zand en groot, maar ook allemaal erg georganizeerd met faciliteiten / zonnebedjes / parasols etc. In totaal zijn er op Skiathos meer dan vijftig stranden te vinden, en dat is voor zo'n klein eiland relatief gezien natuurlijk wel erg veel. Vanwege het fijne witte zand (en soms de kleine witte keitjes) en het heldere water, kleurt de zee op de meeste plekken turqoise en groenblauw, wat heel uitnodigend is om te gaan zwemmen.

Er is een regelmatige busverbinding vanaf de hoofdstad Skiathos Stad, die bij praktisch elk strand in het oosten en het zuiden stopt, en dan weer terugkeert. Bijna overal zijn bedjes en parasols en er zijn een heleboel accommodaties en restaurantjes waar je uit kunt kiezen. Er zijn bars en clubs waar je je in de avond en de nacht kunt vermaken en er zijn terrasjes waar je lekker een cocktail kunt gaan drinken en naar de zee of de voorbij lopende toeristen kunt gaan zitten kijken. Skiathos is een stijvol eiland met een beetje klasse en het lijkt toch wat meer mensen aan te trekken die een beetje geld te besteden hebben.

Sommige mensen vinden dit misschien prettig, maar persoonlijk houd ik van de meer onbedorven stranden, die moeilijker te bereiken zijn, en waar je gewoon je handdoekje op het strand neergooit. We vonden zo'n strand in het noorden. Ik geloof dat het Asselinos heet, maar 100% zeker ben ik er niet van. De bus stopt er niet en je moet een stuk wandelen om het te bereiken. Het is een leuke wandeling door het bos over een zandpad. Dit is een van de weinige stranden waar je ook naakt kunt zwemmen (net als op een van de Banana stranden) als je dat prefereert. Een paar stranden zoals Lalaria worden niet door plaatselijke bus bezocht, en die kun je bereiken met een kaik vanaf het hoofdstadje.

De mooiste vakanties naar Griekenland boekt u op Elmar.nl! Het strand van Skiathos Stad zelf ligt erg dicht langs de hoofdweg. Betere stranden zijn bijvoorbeeld Agias Paraskevi (groot), Koukounaries (ook groot) en Troulos (kleiner maar met uitzicht op een mooi eilandje), maar er zijn er nog veel meer.

De hoofdstad Skiathos stad is vrij groot en druk, met veel witte huizen met rode dakpannen, en typische kerktorens. Er is een leuke lange boulevard met winkels, restaurants en terrassen waar je kunt gaan zitten, Sommige straten zijn souvenir-hemel met veel leerwinkels, schoenenwinkels, winkels die souvenirs of glas en keramiek verkopen, en supermarkten. Er zijn ook veel restaurants om uit te kiezen. De stad heeft een nieuwe haven en een rustigere oude haven met veel kaiks (traditionele houten Griekse boten) en kleine bootjes.

Skiathos Town Skiathos Town Skiathos Town Skiathos Town
Skiathos Town Skiathos Town Skiathos Town Skiathos Town

De veerboten komen aan in de nieuwe haven en daar vind je ook de moderne boten van de toeristen die het eiland op een stijlvolle manier bezoeken. De boten voor de dagtochten naar eilanden als Alonissos, Skopelos, Kyra Panagia, Tsougria (een klein strand-eiland) en andere eilandjes vind je in de oude haven. Ze varen allemaal vroeg in de ochtend uit, zo rond 9 of 10 uur. Het loont om van tevoren de prijzen van de tickets te vergelijken, want er is veel verschil afhankelijk van welke boot je neemt. De veerboten doen Skiathos zeer frequent aan en verbinden het eiland met Agios Konstantinos en Volos op het vasteland en met eilanden zoals Skopelos en Alonissos.

Alhoewel Skiathos stad wat charme heeft van zichzelf, zijn sommige stukken ervan vrij druk, te druk in mijn opinie, vooral rondom etenstijd. Je kunt wat rust en stilte vinden op het half-eilandje Bourtzi, dat verbonden is met Skiathos stad via een weggetje. Bourtzi is vernoemd naar het kleine Venetiaanse fort dat hier in 1207 gebouwd werd ter bescherming van de stad tegen piraten. Hier zijn geen wagens en het uitzicht is er erg mooi. Ik vond het heerlijk om er en ouzo of een cocktail te drinken in de avonduren.

Het fort van Bourtzi bleek echter weinig effectief en de bewoners van Skiathos Stad voelden zich in de helft van de 14e eeuw gedwongen om hum hoofdstad te verhuizen naar het noorden van het eiland. Deze nieuwe hoofdstad heette Kastro ("kasteel") en staat boven op een steile klif. Kastro bleef de enige nederzetting op het eiland tot na het einde van de onafhankelijkheidsoorlog, toen de hoofdstad weer verplaatst werd naar het huidige Skiathos Stad.

Skiathos Skiathos Skiathos Skiathos Skiathos
Skiathos Skiathos Skiathos Skiathos Skiathos
DE STRANDEN EN NATURISTENSTRANDEN OP HET EILAND SKIATHOS IN GRIEKENLAND

Het eiland Skiathos is bedekt met naaldbomenbossen en het heeft uitstekende zandstranden, goede verbindingen van veerboten en een druk internationaal vliegveld. Vooral veel Engelsen en Italianen van goede doen weten hun weg naar het eiland te vinden. Het wordt ook wel het "Mini Corfu" genoemd. Zoals wel meer van de kleine eilanden heeft Skiathos één dorp van betekenis (Skiathos Stad) en geen andere echte centra. Skiathos Stad ligt in een baai met eilandjes er omheen. In de haven zijn de meeste restaurants te vinden en in de oude haven liggen de excursieboten. De prijzen (in de restaurants e.d.) liggen er gemiddeld gezien iets hoger dan op een doorsnee Grieks eiland.

Skiathos, Megali Ammos Beach Skiathos, Megali Ammos Beach Skiathos, Megali Ammos Beach Skiathos, Megali Ammos Beach Skiathos, Megali Ammos Beach

Het strand dat het dichtste bij Skiathos Stad ligt heet Megali Ammos (bus stop 5, 6, 7 en 8). Het is een smal en lang strand met zand en kleine keitjes. Je moet een vrij steile heuvel afklimmen om er te komen. De zee loopt er redelijk geleidelijk af. Megali Ammos is waarschijnlijk het meest geëxploiteerde strand van het eiland. Er zijn veel ligbedjes en parasols te huur en het kan er erg druk zijn. Wel ligt het strand goed beschermd uit de noordelijke wind. In Megali Ammos zijn bars, taverna's en winkeltjes en er zijn diverse hotels waar je een kamer kunt huren. Naast Megali Ammos ligt het kleine kiezelstrand Vassilias Beach dat omgeven wordt door een hoge klif, die het strand bescherming biedt tegen de noorden wind. Hier is het rustiger dan op Megali Ammos. Op het oostelijke gedeelte van het strand is wat meer zand dan kiezels en hier vind je een taverna die ook strandstoelen en parasols verhuurd. Er zijn bomen op het strand die schaduw geven. De hotels die op de kliffen rond Vassilias Beach zijn gebouwd bieden een mooi uitzicht op de zee.

Voor hotels, appartementen en studios in Megali Ammos Beach - klik hier.

Aan de andere kant van Skiathos stad, niet ver van het vliegveld, ligt het naturistenstrand Xanemos Beach (er zijn drie stranden / strandjes hier), dat bestaat uit zand en kiezeltjes. Je kunt hier leuk de vliegtuigen zien landen en opstijgen. Veel bescherming van de wind is er niet en er zijn ook niet veel faciliteiten, maar het is er wel rustig. Soms heb je er hoge golven. In de zomer is er een kleine cantina (die dan ook ligbedjes verhuurt) waar je iets te drinken kunt kopen. De dichtstbijzijnde taverna ligt op op een afstand van 20 minuten lopen. Met dit strand is geen busverbinding, dus je moet er met de taxi of de auto naartoe, of je kunt er naartoe lopen vanaf Skiathos Stad in ongeveer 45 minuten.

De meeste hotels liggen buiten de stad langs de zuidkust van Skiathos, waar ook de enige weg van het eiland loopt. Deze gaat door de bossen en je passeert vele baaitjes met stranden. Er zijn ook goede busverbindingen tussen Skiathos stad en de kustdorpjes aan de weg. Het is ook gemakkelijk en niet duur om een taxi te nemen. Het meest bezocht wordt Koukounaries Beach (bus stop 22) dat helemaal in het westen van het eiland ligt, op 13 kilometer afstand van Skiathos Stad. Bus stop 22 geeft de optie voor Koukounaries Beach of het kleinere aan de linker kant ernaast gelegen Maratha Beach. Ook hier vind je een kleine taverna. Bus stop 26 is de laatste halte, aan het eind van Koukounaries Beach. Als je vanaf hier de weg aan de rechterkant neemt kom je uit op een strand waar het normaalgesproken erg rustig is.

Skiathos, Koukounaries Beach Skiathos, Koukounaries Beach Skiathos, Koukounaries Beach Skiathos, Koukounaries Beach

Achter Koukounaries (Koukounaries betekent "dennenappel" en het strand is vernoemd naar de bijzondere "parasol-dennenbomen" die hier groeien) ligt een klein beschermd natuurgebied met een zoet water meertje waar verschillende soorten vogels zich ophouden. Het heet de Strofylia Lagune. Achter het strand ligt een natuurgebied met dennenbomen. Koukounaries Beach wordt ook wel Chrissi Ammos Beach genoemd, oftwel "Gouden Zand". Er zijn parasols en ligbedjes te huur en je vindt er allerlei faciliteiten, zoals diverse taverna's en verschillende soorten accommodaties, van basic tot luxe. Er is een camping en er zijn barretjes en een paar kiosks, waar sigaretten, tijdschriften, frisdranken en snoep wordt verkocht. Bij het strand zijn ook watersportmogelijkheden.

Voor hotels, appartementen en studios in Koukounaries Beach - klik hier.

Naast Koukounaries Beach (ten zuiden) ligt het officiële naturistenstrand Banana Beach (bus stop 24). Het laatste stuk naar het strand moet je lopen, want Banana Beach heeft geen eigen bushalte. Wel zijn er wat faciliteiten zoals bijvoorbeeld een paar taverna's. De naam van dit naturistenstrand blijft een mysterie want er zijn geen bananenbomen te vinden. Banana Beach bestaat uit twee stranden, waarvan vooral het kleinere bezocht wordt door naturisten.

Bus stop 23 is de halte voor degenen die op zoek zijn naar wat rustigere stranden die te bereiken zijn via een wandeling van ongeveer 30 minuten over een zandpad dat door het dennenbos leidt. Ze heten Elias and Agistri Beach. Ook Elias Beach is een mooi zandstrand en er is een taverna waar verse vis wordt geserveerd. Er zijn geen hotels of mogelijkheden voor watersporten bij het strand. De taverna gaat pas laat in het seizoen open, dus je doet er goed aan om in ieder geval een fles water mee te nemen als je naar dit strand gaat. Als de taverna open is verhuren ze er ook strandbedjes en parasols. Het is er gemakkelijk het water ingaan, want de zee is er ondiep. Het strand wordt omgeven door zandduinen. Elias Beach wordt door vele mensen gezien als het mooiste en meest schilderachtige strand van het eiland Skiathos. Het grootste gedeelte van het strand wordt ook gebruikt door naturisten, met uitzondering van het stukje waar de taverna is met zijn ligbedjes. Sinds 2013 schijnen er af en toe ook bootjes aan te leggen bij het strand met mensen in badkleding, maar naar ik begrijp blijven die op het stuk met de taverne en de ligbedjes. Bij de splitsing die je tegenkomt als je het pad volgt vanaf halte 23 ga je rechtsaf, anders kom je op Mandraki Beach uit. Agistri en Xerxes Beach zijn de namen van de twee andere nabijgelegen stranden. Agistri Beach is minder zanderig. Beide stranden zijn relatief rustig, maar ze kunnen last hebben van de noordelijke winden. Al deze stranden kunnen slachtoffer worden van zeewier en rommel dat aangespoeld is.

Bij halte 24 is er aan de rechterkant een pad dat leidt naar het vrij grote strand van Mandraki (ooit een naturistenstrand maar nu grotendeels bevolkt door mensen in badkleding - maar ook met stukken voor naturisten). Het strand wordt omringd door rode kliffen van zandsteen. Het gedeelte van het strand bij de taverna is voor badkleding, het andere stuk is badkleding optioneel maar ook vooral voor naturisten. Bij de splitsing die je tegenkomt op het pad dat leidt vanaf de bushalte ga je linksaf (rechtsaf leidt naar Mandraki Beach).

Halte 25 is de halte voor Agia Eleni Beach. Het strand ligt ten noorden van de twee Banana Beaches, op 14 kilometer afstand van Skiathos Stad en 1 kilometer van Koukounaries. Agia Eleni Beach is een relatief vrij rustig zandstrand dat is omgeven door dennenbomen. Op een gedeelte van het strand kun je parasols en zonnebedjes huren en je kunt er watersporten beoefenen. Op het strand zijn twee kleine taverna's. Mensen komen hier om te chillen omdat er een mooie zonsondergang is. Het water bij Agia Eleni Beach is vrij ondiep en goed geschikt voor kleine kinderen. Het strand is vernoemd naar de nabij gelegen Agia Eleni kerk.

De noordkust van Skiathos is rustig en wordt nauwelijks bewoond. Er wil ook nog wel eens wat wind staan aan deze kant van het eiland. Aan de noordkust liggen nog twee stranden: Elia en Asselinos (met camping), een populaire bestemming voor mensen die van wat meer rust houden. Ook stiller is het aan de oostkust, waar nog enkele stranden liggen, zoals Xanemo (met camping), Gialos en Lalaria, dat met een bootje vanuit Skiathos stad is te bereiken. Lalaria Beach is een prachtig fotogeniek strand met witte keitjes.

Bus stop nummer 10 is voor Achladies Beach, dat in een beschermde baai ligt omgeven door groene heuvels. Het is een lang en smal geörganizeerd zandstrand waar je taverna's, winkeltjes, supermarkten en accommodaties kunt vinden. Er zijn strandbedjes en parasols te huur en je kunt er watersporten beoefenen. Vanaf Achladies Beach kijk je uit over het eilandje Tsougria en het verderop gelegen eiland Skopelos.

Skiathos, Kolios Beach Skiathos, Kolios Beach Skiathos, Kolios Beach Skiathos, Kolios Beach Skiathos, Vromolithos Beach

Bus stop nummer 13 is voor Vromolithos Beach en Kolios Beach. Vanaf de bushalte loop je ongeveer 50 meter door over de hoofdweg totdat je de afslag aan je linkerkant ziet. Dit pad leidt naar Vromolithos en Kolios Beach. Bij de kruising zo'n 30 meter verderop ga je naar links voor Vromolithos Beach. Na Koukounaries is Vromolithos Beach het meest populaire strand van Skiathos. Er komen veel jongeren en er is luide muziek op het strand (niet echt iets voor de rustzoekers dus). Er is een taverna, een bar en een watersportschool. Vromolithos is een groot zandstrand en natuurlijk zijn ook hier parasols en ligbedjes te huur.

Kolios Beach ligt in een kleinere baai. Het strand loopt geleidelijk af en het is ideaal voor families met kinderen. Er zijn bomen op het strand waar je in de schaduw kunt gaan liggen. Je vindt er taverna's en supermarkten en er zijn verschillende accommodaties rond het strand. Aan beide zijden van Kolios Beach vindt je kleine baaitjes met privé strandjes.

Voor hotels, appartementen en studios in Kolios Beach - klik hier.

Skiathos, Agia Paraskevi Beach Skiathos, Agia Paraskevi Beach Skiathos, Agia Paraskevi Beach Skiathos, Agia Paraskevi Beach

Bus stop 15 en 16 zijn voor het mooie grote zandstrand van Agia Paraskevi, dat op 6 kilometer afstand van Skiathos Stad ligt. Het heeft fijn zand en het zeewater is er erg helder. Dit is het eerste strand op Skiathos waar ik de zee ben ingegaan. Bij Agia Paraskevi Beach zijn diverse taverna's, supermarktjes en winkels. Er zijn ligbedden en parasols te huur. Bij Agia Paraskevi zijn watersportmogelijkheden en je kunt er bootjes huren. Het strand ligt in dezelfde baai als de stranden van Vromolimnos en Kolios. Bij Agias Paraskevi Beach zijn verschillende opties voor accomodaties. Een bushalte verder (no 16) is bedoeld voor Kerchia Beach. Op de wandeling naar dit strand kom je langs een verlaten klooster, dat het oudste van het eiland Skiathos is.

Voor hotels, appartementen en studios in Agias Paraskevi Beach - klik hier.

Skiathos, Troulos Beach Skiathos, Troulos Beach Skiathos, Troulos Beach Skiathos, Troulos Beach Skiathos, Troulos Beach

De bushaltes 18 tot en met 21 zijn voor Troulos Beach. Bij halte 18 is ook de stop voor de weg naar Aselinos Beach, waar je in ongeveer een uur naartoe kunt lopen, en Micro Asselinos Beach (anderhalf uur lopen). Onderweg kom je langs het Kounistra klooster. Troulos betekent "Koepel" en het is vernoemd naar het koepelvormige eiland dat er voor de kust ligt. Troulos Beach is een mooi groot zandstrand, dat langzaam afloopt in zee, dus goed geschikt voor families met kleine kinderen. Er zijn ligbedjes en parasols te huur. Achter het strand liggen zandduinen. De meeste accommodaties in Troulos liggen een stukje landinwaards. Er is een watersportschool waar je ook een boot kunt huren en er zijn diverse andere faciliteiten, zoals taverna's, accommodaties, supermarkten en winkeltjes. Rond Troulos Beach liggen een aantal kleinere strandjes. Bushaltes 21 en 22 zijn voor Maratha Beach (zie hierboven).

Voor hotels, appartementen en studios in Troulos Beach - klik hier.

Aselinos Beach ligt in het noorden van het eiland. Het bestaat uit een groot en een klein zandstrand, Megalos en Micro Aselinos Beach. Micro Aselinos Beach ligt ligt ten oosten van het grote strand. Het strand is te bereiken via een weg (dus je kunt er met de auto naartoe), maar er is geen bus die naar Aselinos Beach gaat. Het strand is daarom ook minder druk dan de meeste stranden aan de zuidkant van het eiland. Je kunt op Aselinos Beach ligbedjes en parasols huren en er is een taverna. Andere faciliteiten zijn er niet. In het gebied is ook niet veel te huur qua hotels, alleen het luxe Aselinos Suites. Naar het grote strand gaan ook excursiebootjes vanuit Skiathos Stad, dus op sommige momenten kan het ineens wat drukker worden. Toch is het strand lang en breed genoeg om nog een privé plekje te vinden. Aselinos Beach wordt ook gebruikt door naturisten. Als de noordenwind blaast kunnen er hoge golven ontstaan en de zee erg ruw worden.

Bezienswaardigheden op het eiland zijn het huis van de dichter Alexandros Papadiamantis, het strand-eilandje Tsougria (bereikbaar met de excursieboot vanauit Skiathos stad), de blauwe grot aan de oostkust, het middeleeuwse centrum van het eiland, Kastro, de kloosters van Kounistra en Evangelistria en het strand van Lalaria met zijn kliffen en zijn witte keitjes. Deze plekken zijn allemaal te bereiken met een excursie vanuit Skiathos Stad.

Skiathos Skiathos Skiathos Skiathos Skiathos
Skiathos Skiathos Skiathos Skiathos Skiathos

Skiathos is een eiland dat onderdeel uitmaakt van de eilandengroep de Noordelijke Sporaden, gelegen in het noordwesten van de Egeïsche Zee en behoort tot Griekenland. Skiathos heeft een oppervlakte van 61km² en een inwoneraantal van ca. 3300. Het hoogste punt van het eiland ligt op 424 m. Het eiland heeft een dichte begroeing van pijnboombossen. Het is een eiland dat tevens veel mensen trekt door de lange en witte zandstranden met de omringende bomen en het heldere zeewater, vooral in de maanden juli en augustus is het vaak drukker dan elders. Het eiland heeft veel toeristische faciliteiten.

SKIATHOS BEZIENSWAARDIGHEDEN

Veel taxiboten verzorgen een trip rond het eiland waarbij inbegrepen een bezoek aan Kastro, de mooiste stranden, de moeilijkst bereikbare stranden ( o.a. Lalaria ), drie grotten en dagtrips naar de nabijgelegen eilanden Skopelos en Alonissos. Georganiseerde tochten met de zgn. "Flying Dolphins" bezoeken de Thessaloniki, Delphi en Meteora. Van deze excursies is de laatstgenoemde uniek door het varen met een houten boot en de te bezoeken plaatsen. Een andere excursie is een 2 uur durende wandeltocht over een pad dat begint in Skiathos stad en voert naar de ruines van het kasteel, de Kastro, gelegen aan de noordkust van het eiland wat tevens voor enkele jaren de eeuwenoude hoofdstad was van het eiland.

VLIEGTICKETS EN REIZEN NAAR SKIATHOS - VAKANTIE OP SKIATHOS

vliegtickets en reizen naar Skopelos en Skiathos Het eiland Skiathos heeft een internationaal vliegveld en er zijn directe vluchten vanuit Nederland en België er naartoe, soms met een tussenstop in Kavalla. Voor losse vliegtickets naar Skiathos kun je kijken bij Sunweb (zie hieronder). Vanaf Skiathos is het maar een korte tocht met de veerboot of de superfast ferry naar het eiland Skopelos en de dienstregeling is heel regelmatig (in het toeristenseizoen eigenlijk diverse malen per dag). Ook vanaf Thessaloniki en Volos zijn er veerboten die de Sporaden zoals Skiathos, Skopelos en Alonissos aandoen.

Skiathos heeft een internationaal vliegveld dus het is mogelijk om via een direkte vlucht (zonder overstap in Athene) op het eiland te komen. De afstand van het vliegveld naar de hoofdstad is slechts een kilometer en er zijn taxi's om je van het vliegveld naar de verschillende bestemmingen op het eiland te brengen. Losse vliegtickets naar Skiathos boek je bij Sunweb Vakanties. Meestal staan de tickets zo rond 5 of 10 januari op hun site. Wie op Skiathos vliegt heeft kans dat er op de heen- of de terugvlucht een tussenlanding wordt gemaakt op het vliegveld van bijvoorbeeld Kavalla (een stad op het vasteland waar reizigers naar het eiland Thassos uit kunnen stapen). De vlucht naar Skiathos duurt ongeveer drie en een half uur, maar met de tussenlanding natuurlijk iets langer.

Aanbieders van reizen (vlucht plus hotel) naar Skiathos en Skopelos zijn onder andere Arke reizen, Reisbureau Suntip, Elmar Reizen en Sunweb Vakanties.

Eilandhoppen Sporaden

GOEDKOPE AUTOVERHUUR OP HET EILAND SKIATHOS - HUUR EEN AUTO OP SKIATHOS

autoverhuur op Skiathos Een auto huren op het eiland Skiathos doe je gemakkelijk bij Cheapcars.nl. Zij vergelijken alle aanbieders, zoals Hertz, Europcar, Budgetcar, Avis en Auto Union en geven een lijst van auto's en prijzen waar je uit kunt kiezen.

Je kunt eventueel binnen 7 dagen na je boeking kosteloos annuleren en je kunt je boeking kosteloos wijzigen. Auto's worden gebracht (en moeten worden terug gebracht) met een volle tank. Onbeperkt aantal kilometers.

VEERBOTEN VAN EN NAAR SKIATHOS - EILANDHOPPEN VANAF SKIATHOS

veerboten Skiathos, Skopelos en Alonissos Vanaf Skiathos zijn er regelmatig veerboten (zowel gewone als zogenaamde "superfast ferries") naar de stad Volos op het vasteland en naar eilanden in de omgeving, zoals Skopelos en Alonissos.

Je kunt de tijden en de prijzen checken en als je wilt van tevoren een ticket boeken op de site van Ferries in Greece. Vooral als je een superfast ferry wilt boeken in het hoogseizoen is dat misschien verstandig.

Haven van Skiathos stad Haven van Skiathos stad Haven van Skiathos stad Marvin op Lalaria strand Skiathos strand Skiathos Beach
Skiathos Skiathos Skiathos Skiathos Skiathos Skiathos
ACCOMMODATIES OP SKIATHOS - HOTELS, APPARTEMENTEN, STUDIO'S EN VILLA'S OP HET EILAND SKIATHOS

Er is een ruime keuze in accommodaties op het eiland skiathos, van Luxe hotels, appartementen en studio's tot basic kamers in pensions. Hieronder staan een aantal voorbeelden van deze accommodaties. Als je er meer wilt zien en de beschikbaarheid en prijzen wilt checken of een reservering voor een hotel in Skiathos wilt maken klik dan hier.

ACCOMMODATIES OP SKIATHOS - Skiathos Gea Villas
Skiathos Gea Villas Skiathos Gea Villas Skiathos Gea Villas Skiathos Gea Villas
Skiathos Gea Villas Skiathos Gea Villas Skiathos Gea Villas Skiathos Gea Villas

Skiathos Gea Villas ligt verscholen in de weelderige Katsaros-heuvel, op slechts 400 meter van Vasilias Beach. Een gemeubileerd terras met privézwembad en een prachtig uitzicht zijn standaard aanwezig in elke villa. De zonovergoten twee verdiepingen tellende villa's bieden een slaapkamer van 35 m² met balkon dat uitkijkt over de zee. Ze zijn allemaal voorzien van een volledig uitgeruste keuken met een houten eettafel, en een woonkamer met banken en open haard. Gasten kunnen profiteren van BBQ-faciliteiten in de tuin. In het hele gebouw is gratis WiFi beschikbaar. De villa's zijn geheel voorzien van airconditioning en ingericht met een TFT-tv met satellietkanalen en cd- / dvd-speler. Skiathos Gea Villas ligt op 3 km van de haven en de luchthaven van Skiathos. Een overvloed aan galerijen, winkels, cafés en bars zijn te vinden in de doolhof van smalle straatjes en aan de bruisende waterkant van Katsarou.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Skiathos Gea Villas in Skiathos - klik hier.

Skiathos Gea Villas Skiathos Gea Villas Skiathos Gea Villas Skiathos Gea Villas
Skiathos Gea Villas Skiathos Gea Villas Skiathos Gea Villas Skiathos Gea Villas

Wij verbleven een aantal dagen in een van deze mooie villa's. In totaal zijn er drie villa's en wij zaten in de simpelste (de middelste). De andere twee zijn naar ik begreep iets groter en hebben het zwembad aan de zijkant van het huis liggen, zodat iedereen wat privacy heeft.

Om Skiathos Gea Villas te vinden rijd je over de hoofdweg van Skiathos richting Koukounaries Beach en bij Achladies neem je de afslag rechts waarop staat "Kivo Hotel". Je blijft rechtdoor rijden tot aan de splitsing waar diverse accommodaties staan aangegeven, waaronder ook Skiathos Gea Villas. Je gaat bij de splitsing naar rechts, het Kivo Hotel voorbij en dan ligt de accommodatie aan het einde van deze weg.

Je komt de villa in op de eerste verdieping waar de slaapkamers zijn. In ons geval waren dat er twee van een goede maat (maar geen 35 m2, dat zal wel in de duurdere villa's zijn?). Op deze verdieping is ook een balkon dat vanuit beide slaapkamers te bereiken is en er is een badkamer met douche en toilet. Er zijn horren die je naar beneden kunt trekken tegen de insecten.

De trap naar beneden leidt naar de woonkamer en keuken. Hier vind je ook nog een tweede badkamer met bad en toilet. Vanuit de woonkamer kom je op het terras met het zwembad en een waanzinnig uitzicht. Wij hebben de tv niet aangehad en zijn nauwelijks binnen geweest (behalve dan om te slapen). We hebben alleen maar zitten staren naar het echt betoverende uitzicht op Skiathos Stad, de zee en de eilandjes. Je ziet de vissersbootjes, de veerboten en af en toe zie je ook een vliegtuig landen of opstijgen, echt prachtig.

De villa was brandschoon en heel smaakvol ingericht, maar nogmaals: wij hebben alleen maar buiten op de loungebanken gezeten en niet één keer binnen.

Skiathos Hotels - Babis Studios in Skiathos Town
Skiathos, Babis Studios Skiathos, Babis Studios Skiathos, Babis Studios Skiathos, Babis Studios Skiathos, Babis Studios

De Babis Studio's liggen in het centrum van Skiathos stad, met uitzicht op de oude haven. Het Babis Hotel heeft kamers en studio's en ligt dicht bij de haven en het bruisende nachtleven van Skiathos. Elk van Babis kamers en suites biedt moderne en volledig uitgeruste keuken en badkamer en een eethoek. Geniet van prachtige uitzichten over zee en de haven van uw venster als u maaltijden bereiden. Babis' prachtige dakterras is een uitstekende plek om te ontspannen, te genieten van de zon en te kijken naar de boten in de haven. De vriendelijke eigenaren staan klaar om te helpen met alle informatie die u nodig heeft om verder te genieten van uw verblijf. Vanaf de centrale locatie van Babis kunt u ten volle te ontdekken wat Skiathos stad te bieden heeft. De levendige bars en restaurants liggen op slechts een korte loopafstand. De haven ligt op slechts 200 meter van Babis, en is ook ideaal voor een kort verblijven of voor mensen die dagtochten willen gaan maken.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Babis Studios in Skiathos - klik hier.

Skiathos Hotels - Stelios Studios - Megali Ammos Beach, vlakbij Skiathos Stad
Skiathos, Stelios Studios Skiathos, Stelios Studios Skiathos, Stelios Studios Skiathos, Stelios Studios Skiathos, Stelios Studios

Dit kleine complex bestaat uit 6 comfortabele studio's voor twee personen en één appartement met twee slaapkamers. De Stelios Studios liggen 350 meter van het stadscentrum van Skiathos en 70 meter van het strand van Megali Ammos. U kunt gebruik maken van het zwembad van de nabijgelegen Palmira Studios. In de Stelios Studios kunt u genieten van een vriendelijke familiesfeer. Geniet van schone verblijven in een rustige en stille omgeving ver weg van het lawaai van de stad maar toch dicht bij zee.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Stelios Studios in Skiathos - klik hier.

Om meer informatie en foto's te bekijken van verschillende hotels, appartementen en studio's op Skiathos - klik hier.


© Hans Huisman, Carla de Goede, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2015
Valid HTML 4.01 Transitional