Kyra Panagia
De Griekse eilanden Skantzoura HOME Alonissos Alinissos Marine Park Alonissos Bootverhuur
Skantzoura, Alonissos Skantzoura, Alonissos Skantzoura, Alonissos Skantzoura, Alonissos Skantzoura, Alonissos

Google Chrome ziet het uitvergroten van mijn foto's, sommige links en soms het scrollen door de pagina's als een popup. Als je wilt navigeren op mijn website sta dan de "popups" toe.

Het eiland Skantzoura of Skatzoura in Griekenland

Skantzoura Nederlands

Skantzoura is een 8 km2 groot en vlak eiland met heuvels en met grote delen van de oevers van wit marmer. Het is gelegen op ongeveer 20 kilometer afstand ten zuiden / zuidoosten van het eiland Alonissos en 30 kilometer ten noordwesten van het eiland Skyros. De vegetatie op Skantzoura is vrij laag met struiken, maar er is ook een bos met lage cederbomen en er zijn olijfboomgaarden. Skantzoura was lang een monastiek eiland, maar het klooster van Evangelistria, dat is gelegen in het midden van het eiland is nu gesloten. Op het eiland leven en broeden zeldzame vogels zoals de Audouins meeuw en Eleonora's valk. De zeldzame monniksrob leeft ook op het eiland. Het eiland ligt in een deel van het marine park dat verboden is voor boten en bezoekers om te naderen of te bezoeken. Op het eiland zijn ook geen baaien voor boten om veilig aan te leggen. Sinds 2011 leven er geen mensen meer op het eiland.

Het klooster op Skantzoura is oud en interessant met een kerk, en diverse bijgebouwen, stallen en opslagruimten. Net als het klooster op het nabij gelegen eiland Kyra Panagia behoort het tot het klooster van Agia Lavra op Mount Athos op het vasteland. Achter het klooster zijn terrassen waar vroeger de wijngaarden waren. Dichtbij de kust liggen de ruïnes van een nog ouder klooster, het eerste klooster dat werd gebouwd op het eiland.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional