Serifos
De Griekse eilanden Serifos HOME Serifos Hotels Serifos Stranden Bezienswaardigheden Serifos Reizen
Serifos Serifos Serifos Serifos Serifos
Serifos Serifos Serifos Serifos Serifos
HET EILAND SERIFOS OF SERIPHOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND
Serifos map, plattegrond English

Het eiland Serifos, gelegen iets ten noordwesten van de beter bekende eilanden Paros en Naxos, maakt deel uit van de westelijke Cycladen. Het eiland is 70 km2 groot en heeft een bevolking van ongeveer 1100 mensen. Het eiland is vergeleken met de meeste Cycladen eilanden erg groen en er zijn goede stranden te vinden. De naam van het eiland komt van het Griekse woord "sterfos" wat zoiets als "onvruchtbaar" of "kaal" betekent, maar wat dat betreft doet het eiland zijn naam geen eer aan.

Hoewel het eiland Serifos veel te bieden heeft, is het minder populair dan zijn naaste buur het eiland Sifnos. Alleen tijdens de weekenden en tijdens de piek in de zomervakantie komen er veel mensen uit Athene naar het eiland. Tijdens de doordeweekse dagen en tijdens het laagseizoen is het minder druk op het eiland. De haven waar de veerboten hun stop maken heet Livadi. Het is gelegen in een baai in het zuidoosten van het eiland. De reis vanaf Piraeus (een van de havens van Athene) naar het eiland Serifos duurt ongeveer 4 en een half uur met de gewone veerboot en 2 en een half uur met de highspeed boot. Van Livadi leidt de weg de heuvels in naar de nabijgelegen hoofdstad van het eiland, die Chora heet.

Het kleine, mooie vrij authentieke Griekse Cycladen-dorp Livadi heeft een mooi zandstrand (de "port beach") en een haven met overal met pijnbomen die voor schaduw zorgen. Hier vind je de meeste van de hotels, appartementen en studio's die te huur zijn, en het is ook de plek waar de meeste van de faciliteiten van het eiland zich bevinden, zoals een bank, een supermarkt, tavernes en een paar uitgaansgelegenheden.

Een korte wandeling naar het zuiden brengt je naar een groter en beter strand dat Livadakia Beach heet. Dit strand was blijkbaar ooit een nudistenstrand, maar dat is het nu niet langer. De laatste jaren zijn er een hoop huizen en accommodaties bijgebouwd en tijdens het weekend en het hoogseizoen verandert Livadakia Beach snel in een familie affaire met allemaal gezinnen in de textiel. Dit strand ligt zeer goed beschermd tegen de Meltemi wind (een wind die waait over de Griekse eilanden in de zomer) en het is omgeven door bomen, zodat je enige schaduw kunt vinden. Het is heel veilig voor kinderen omdat het water ondiep is en er zijn weinig hoge golven.

Aan het einde van Livadakia strand is er een pad dat leidt naar het volgende strand dat Karavi Beach heet. Hier is het rustiger en als het er stil is, is er ook een plek voor de naturisten. Ten noordoosten van de haven ligt het strand van Aulomonas, waar het vrij druk kan zijn. In het zuidwesten van het eiland ligt het strand van Koutalas dat het tweede officiŽle nudistenstrand van het eiland Serifos is. De gehele oostkust van het eiland is verder bezaaid met stranden.

Het pad van de haven van Livadi richting het noorden neemt brengt je naar verschillende stranden zoals Lia Beach, Agios Sostis Beach, Psili Amos Beach en Agios Giannis Beach. Het beste van deze stranden is Psili Amos Beach (wat betekent "strand met fijn zand") en dat is op een uur loopafstand. Op Psili Amos Beach zijn er een paar taverna's. Het laatste strand, Agios Giannis Beach, is groter en rustiger en hier kun je soms ook naturisten aantreffen.

Serifos Serifos Serifos Serifos Serifos
Serifos Hora Serifos Hora Serifos Hora Serifos Hora Serifos Hora and Livadi from the sea

Boven het kustdorp Livadi boven op de berg ligt het hoofdstadje van Serifos dat Hora of Chora heet. Het is een grotendeels authentiek Grieks dorp. Er zijn hier veel witte huisjes en nauwe straatjes, een aantal pleintjes, windmolens en wat kerken, waaronder een hele grote witte kerk met een blauwe koepel. Boven op de berg staat het Venetiaanse fort van Chora, dat ik 1210 door piraten werd verwoest. Via en pad en trappen kun je er naartoe. Bovenop staat de kerk van Agios Constantinos vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Door de dicht op elkaar gepakte witte huisjes lijkt de kale rots van een afstand op een berg waar sneeuw op ligt.

In Chora is een Archeologisch Museum met vondsten uit de omgeving. Er zijn een aantal urnen en restanten van standbeelden uit diverse periodes te zien. Het museum is geopend in het hoogseizoen tussen 8.30 / 15.00 en gesloten op de maandagen. Het is gevestigd in hetzelfde gebouw als het (neoklassieke uit 1907 daterende) stadhuis. Het staat op het interessantste plein van het dorp, het plein van Saint Athanasios, waar je ook de grote witte kerk met de blauwe koepel vindt. Ook is er een Folklore Museum waar je kunt zien hoe de mensen op Serifos hebben geleefd, en hier worden gebruiksvoorwerpen, landbouw-werktuigen, meubels, kleding en huis-nijverheid tentoongesteld, alsmede een verzameling mineralen. Dit museum ligt lager in het dorp richting het kustplaatsje Livadi.

Serifos, Koutalas Serifos, Koutalas Serifos Monastery of the Taxiarches Serifos Monastery of the Taxiarches Serifos Monastery of the Taxiarches
Serifos, Megalo Livadi Serifos, Megalo Livadi Serifos, Faros Lighthouse Serifos Panagia Serifos Panagia
BEZIENSWAARDIGHEDEN OP HET EILAND SERIFOS OF SERIPHOS IN GRIEKENLAND
map of Serifos sights, plattegrond van Serifos bezienswaardigheden

Het dorp Koutalas is een kustplaats in het zuidwesten van het eiland. Hier vind je een strand, maar boven het dorp liggen de overblijfselen van de oude "Kastro tis Grias", een Hellenistische fort van groot historisch belang. Er zijn verwoeste huizen en fortificatie muren en resten van een vroeg-christelijke basiliek. Dichtbij zijn de ruÔnes van een hellenistische toren bekend als 'Aspropyrgos' of witte toren. Koutalas heeft ook een interessante grot met stalactieten en stalagmieten. Vanwege verschillende vondsten gaat men ervan uit dat de grot werd gebruikt als een plaats van aanbidding in de oudheid. De grot heeft twee kamers, een klein meer en een vloer van versteende schelpen.

Het Klooster van de Taxiarches in het noorden van Serifos is de belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland. Dit wit geschilderde klooster met zijn hoge muren, blauwe koepel en klokkentoren werd gebouwd in het begin van de 17e eeuw en het ziet eruit als een groot fort. Het ligt 8 kilometer ten noorden van Hora. Tijdens de Turkse bezetting van Serifos was het Klooster van de Taxiarches het economische en religieuze centrum van het eiland. In de sacristie zijn belangrijke relikwieŽn, Byzantijnse handschriften en zeldzame documenten bewaard.

Serifos Serifos Serifos Serifos Serifos

In het zuidwesten van het eiland, boven Megalo Livadi vind je de "Troon van de Cyclopen", een konstruktie van hele grote (cyclopen) stenen. Het gebouw is slechts negen bij zeven meter groot en kijkt vanaf zijn hoge positie uit over de baai. Volgens de mythologie leefden er cyclopen (reuzen met ťťn oog) in grotten op het eiland Serifos en was dit hun troon. Megalo Livadi was vroeger een belangrijk dorp voor de mijnbouw en werd gebouwd net na 1850. Vroeger werd op Serifos veel ijzer en zelfs goud gedolven. Er zijn resten van gebouwen uit die tijd en er is monument ter nagedachtenis van de mijnwerkers die stierven in de staking van 1916 voor betere werkomstandigheden. Opvallend is de grote ijzeren brug die is gebouwd op een stenen pilaar die in de zee reikt. Hier vond het laden en lossen van de schepen plaats.

In een vallei in het noordoostelijke deel van het eiland Serifos ligt het dorp Kentarhos of Kendarhos met zijn smalle straatjes, witte huisjes en vele duiventillen. Hier in dit dorp zijn de overblijfselen van een gewelfd graf van een Romeinse centurion ontdekt. Een wandeling van twintig minuten op een pad met stenen trappen dat begint in het dorp Kentharos brengt je naar een mooi strand (Kentharos strand).

Serifos, Karavi Beach Serifos, Vagia Beach Serifos, Sykamia - Sikamia Serifos, Megalo Livadi Beach Serifos, Psili Amos Beach
Serifos, Psili Amos Beach Serifos, Beach, strand Serifos, Beach, strand Serifos, Beach, strand Serifos, Psili Amos Beach
DE STRANDEN EN NATURISTENSTANDEN VAN HET EILAND SERIFOS OF SERIPHOS IN GRIEKENLAND
map of Serifos beaches, plattegrond van Serifos stranden

Platis Gialos Beach is gelegen in het noordoosten van het eiland Serifos, op 12 kilometer afstand van Hora, aan de rand van een klein dorpje. Het is een vrij klein strand met voornamelijk zand maar ook een paar kiezels. Om het strand te bereiken moet je de laatste twee kilometer reizen over een weg die niet in al te beste conditie is en het allerlaatste stuk over een onverharde weg. In Platis Gialos is een taverna waar je iets te drinken of te eten kunt krijgen.

Kentarhos Beach ligt in het noordoosten van Serifos, en kan worden bereikt vanuit het kleine pittoreske dorpje Kentarhos. Het strand bij Kentarhos bestaat uit zand en kiezels.

Agios Ioannis Beach is een van de stranden in een rij die zijn gelegen aan de oostkant van het eiland, ten noordoosten van de haven van Livadi. De naam van het strand komt van het nabijgelegen kerkje van Agios Ioannis.

Psili Amos Beach (betekent "fijn zand") wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van het eiland en een van de beste stranden in Griekenland. Zoals de naam al suggereert is dit een strand met fijn zand. Het water is hier ondiep en het strand is geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Het strand van Psili Amos ligt ten zuiden van Agios Ioannis Beach en het laatste deel van de weg die er naartoe leidt is een onverharde weg.

Voor meer stranden en naturistenstranden op het eiland Serifos klik hier.

Serifos stranden, Serifos beaches Serifos stranden, Serifos beaches Serifos stranden, Serifos beaches Serifos stranden, Serifos beaches Serifos stranden, Serifos beaches
WORKSHOPS, WANDELTOCHTEN EN ANDERE AKTIVITEITEN OP HET EILAND SERIFOS OF SERIPHOS
Serifosl

Serifos-Me3 biedt een scala aan workshops en activiteiten het hele jaar voor bezoekers en inwoners van Serifos. Wandelingen (ook met speciale thema's), Juggling cursussen, Griekse lessen, Kruiden, Grieks koken. Van april tot oktober: Yoga, Reiki, Griekse dans, Creatief schrijven, wijn, muziek en meer.

Tel: 0030 699 996 8447 - Stuur een e-mail aan Serifos-Me3.

Wandelingen op Serifos - Hoewel Serifos een klein eiland is biedt het een diversiteit in het landschap. De beste manier om het eiland te leren kennen en haar schoonheid te ontdekken is om het te voet verkennen. Er zijn zes relatief goed gemarkeerde wandelroutes. Ondanks de opschriften is het aanbevolen om een goede wandelkaart mee te nemen - of de paden te lopen met iemand die ze kent. Behalve in juli en augustus biedt Serifos me3 begeleide wandelingen aan, ook op niet-bewegwijzerde routes. Wandelingen over het hele eiland, met verschillende lengtes (wandeltijd 1,5 tot 5 uur) en in verschillende moeilijkheidsgraden. In aanvulling op de algemene wandelingen biedt Serifos me3 ook speciale wandelingen, zoals wandelingen voor gezinnen met kinderen, Wandelen en Grieks leren, Wandelen met al je zintuigen, historische rondleidingen, en afhankelijk van het seizoen: het verzamelen van kruiden en wilde groenten.

Griekse Taal - Wil je een beetje Grieks leren en begrijpen? Leer de basis tijdens je vakantie in Serifos, waarna je in de praktijk gebruik kunt maken van je kennis in een keer! Lessen: Het Griekse alfabet, Mensen Ontmoeten, Taverna en Kafenion, Winkelen, In het hotel, De weg vragen, Vervoer en nog veel meer. Wandelingen kunnen gecombineerd worden met Griekse lessen. Misschien spreek je al een beetje Grieks en wil je het verbeteren, We proberen dan alleen Grieks te praten tijdens de wandeling. De begeleidende leraar corrigeert fouten en legt de onderliggende grammatica uit als je dat wenst. Voor beginners combineren we de wandeling met de eerste Griekse lessen.

AUTOVERHUUR OP HET EILAND SERIFOS OF SERIPHOS IN GRIEKENLAND
Serifos Krinas Car rental- autoverhuur op Serifos

Krinas Car Rental op Serifos - Huur een auto / motor op Serifos

Krinas is een autoverhuurbedrijf op het eiland Serifos, aanbevolen door de lokale bevolking. Het is gevestigd in het dorp Livadi. De diensten omvatten motor-en autoverhuur, veerboot ticketverkoop, een bibliotheek waar je boeken kunt wisselen en internet service. Krinas zal proberen je te helpen met al je reis-behoeften in Serifos.

Tel: Tel +30 22810 51488 - Fax +30 22810 51164 - Stuur een e-mail aan Krinas Car Rental.

Hotels op het eiland Serifos - Naias Hotel
Serifos Hotel Naias Serifos Hotel Naias Serifos Hotel Naias Serifos Hotel Naias Serifos Hotel Naias
Serifos Hotel Naias Serifos Hotel Naias Serifos Hotel Naias Serifos Hotel Naias Serifos Hotel Naias

Hotel Naias is gelegen in het populaire en pittoreske badplaats Livadi aan de zuidoostkust van het eiland, op slechts 500 meter van de haven. Het Naias hotel is gebouwd in een traditionele Cycladen stijl. Het is een complex met twee witte gebouwen met een vleugje zee-blauw en het heeft smaakvol ingerichte kamers. De omgeving van het hotel is elegant, met een prachtige tuin met bloemen, waar u kunt zitten en de baai kunnen bewonderen en het gouden strand en de zonsondergang kunt bekijken. De rustige en mooie omgeving maken het een van de meest geprefereerde hotels op Serifos. Serifos is ideaal voor alle soorten bezoekers, en het gebied heeft iets voor alle smaken. Het eiland biedt adembenemende landschappen en meer dan 70 stranden.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Naias Hotel op Serifos - klik hier.

VOOR ALLE HOTELS, APPARTEMENTEN EN STUDIO'S OP SERIFOS IN GRIEKENLAND - KLIK HIER.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional