<XMP><body> </xmp> De stranden van Limnionas op Samos Griekenland
SAMOS HOME
De Griekse Eilanden
Samos Hotels
Samos Reizen
Samos Stranden
Naturisten stranden
Samos Restaurants
Onroerend Goed
Samos Plattegrond
Samos Autoverhuur
Bezienswaardigheden
Samos Excursies
Hera Tempel
Pythagoras Grot
Samos Museums
Samos Kloosters
Geschiedenis
Samos Veerboten
Samos Foto's
Samos Landschap
Ag. Konstantinos
Ampelos
Avlakia
Balos Beach
Drakei
End of the World
Ireon
Kampos
Karlovassi
Kedros Beach
Kerketef Mountain
Klima Beach
Kokkari
Koumaradei
Limnionas
Manolates
Messokampos
Mourti Beach
Ormos
Palaiokastro
Paleochori
Papa Beach
Pirgos
Portokaki Beach
Posidonio Beach
Potami Beach
Psili Amos Beach
Pythagorion
Sidera Beach
Tsabou Beach
Tsamadou Beach
Vathi
Votsalakia Beach
Vourliotes
Samos, Limnionas strand Samos, Limnionas strand Samos, Limnionas strand Samos, Limnionas strand Samos, Limnionas strand
Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden

Het dorp Limnionas op Samos (mijn favoriet)

plattegrond Limnionas, Samos Limnionas is een klein dorpje in de groene heuvels met een mooi zandstrand en op de achtergrond staat de grootste en meest indrukwekkende berg van het eiland Samos. Het dorp ligt in het zuidwesten van het eiland. Omdat de hoofdweg er niet doorheen loopt is het er erg rustig (er is bijna geen verkeer) en er komen niet veel toeristen. In Limnionas zijn een paar restaurants, twee mini markets en wat hotels, appartementen en studios (de accommodatie is beperkt dus vol is vol, en het is verstandig om vooraf te reserveren). De mensen in het dorp zijn buitengewoon vriendelijk. Het gebied rond Limnionas heeft vele paden die geschikt zijn voor het maken van wandelingen, vooral ten westen van Limniónas rond de dorpen Agia Kyriaki en Paleochori, en het klooster Moni Agios Ioannis Eleimonas. Veel mensen lopen ook van het dorp Votsalakia via Psili Amos naar Limniónas. Verscholen tussen de laatste twee stranden ligt nog een leuk kiezelstrandje dat moeilijk is te vinden. Het is te bereiken via een pad, niet ver van Limniónas.

Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden
Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden

Limnionas trekt een speciaal soort mensen aan: degenen die op zoek zijn naar het oude en authentieke Griekenland. Ze komen er voor de rust en niet voor het nachtleven of de uitgaansgelegenheden. Veel van hen zijn rugzaktoeristen en mensen die wat avontuurlijker zijn aangelegd, en die ervan houden om te wandelen en de natuur te ontdekken om een rustig (of soms leeg) strandje te vinden onderweg. Een twee en een half kilometer lang weggetje leidt naar de Taverna at the end of the world waar ook een afgelegen strand is. Je kunt er naartoe rijden als je een goede auto hebt, maar het is leuker om er heen te wandelen en van de omgeving te genieten. Je loopt er langs oude knoestige olijfbomen en bosjes en je ruikt de grote hoeveelheden oregano en kamille. Aan de linker kant kun je de zee, de kliffen en de eilanden zien en je komt langs een paar schitterende en rustige stranden (sommige ervan - maar niet allemaal - zijn echter bijna onmogelijk te bereiken).

Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach
Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach

Bij de Taverna at the end of the world kun je iets te drinken of te eten krijgen. De eigenaar heet Andreas en is een van de aardigste mensen die je in Griekenland kunt ontmoeten. Hij kan je vertellen hoe de taverna aan zijn naam komt en je ook uitleggen wat er in de omgeving allemaal te zien is als je gaat wandelen. Het pad omhoog vanaf de taverna leidt naar een spitsing waar de weg in verschillende richtingen gaat. Je kunt er prachtig het eiland Fourni zien. Als je eens een dag geen zin hebt om iets te doen dan kun je ook gewoon naar het hoofdstrand van Limnionas lopen (een goed strand en niet zo druk als de meeste andere stranden). In het dorp is alles rustig en relaxt, en het is een plek waar ik het erg naar mijn zin heb gehad. Ik hoop er dan ook snel weer naar terug te keren (afijn, ondertussen zijn we er al diverse malen geweest).

Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach
Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach
____________________________________________________________________________________________________

Hotels op Samos: Studios Ioanna in Limnionas - Samos - waanzinnig leuk!!

Een ander hotel dat ons heel leuk leek (en het ook echt is!) waren de Studios Ioanna in Limnionas. Eigenlijk is het geen hotel maar een klein complex van 6 ruime studio's, elk met een apart zitgedeelte en slaapgedeelte. Overal zit ook een keuken in met o.a. een koffiezetapparaat :)! Limnionas is een klein dorp met in de groene heuvels verspreide huisjes. Het ligt helemaal aan de andere kant van het eiland, in het zuidwesten, aan een prachtig strand, en ook dichter in de buurt van de naturistenstranden. Hier willen we de laatste dagen van onze Samos vakantie in alle rust door gaan brengen. Op 19 en 20 Mei 2007 waren we hier voor het eerst en maar voor twee dagen (veel te kort!!!). Dit is ook een plek waar we naar zijn teruggekeerd en waar we van plan zijn nog veel vaker te komen, want het is echt geweldig. Je komt er helemaal tot rust en geniet van je kruin tot aan je tenen. Het echte Griekenland zoals je je het voorstelt, met de rust en stilte, maar ook met een heel klein beetje vertier, heel erg vriendelijke mensen en de mooie, rustige zandstranden. Zakdoeken op standby als je weer weg moet. Een van mijn favoriete bestemmingen. En Ioanna, de eigenaresse van dit kleine complex heeft zoveel humor en warmte, en het is een van de liefste personen op deze planeet.

Tel: +30 22730 37320, Fax: +30 22730 37320 - Stuur een e-mail naar Ioannas Studios

Samos, Ioannas Studios Samos, Ioannas Studios Samos, Ioannas Studios Samos, Ioannas Studios Samos, Ioannas Studios
Samos, Ioannas Studios Samos, Ioannas Studios Samos, Ioannas Studios Samos, Ioannas Studios Samos, Ioannas Studios

Het zuidwesten van Samos - hoe kom je in Limnionas

Samos, Map of Limnionas Ik had al in diverse gidsjes over de Griekse eilanden gelezen dat dit deel van Samos (het zuidwesten) het meest onbedorven en authentieke stuk van het eiland was, en Ioanna werd enthousiast getipt door mensen die helemaal gek van haar waren en haar en het dorp Limnionas op handen dragen. Zij gingen al jaren lang elke keer hier naartoe. Ik had het gevoel dat het iets bijzonders moest zijn en een van die hotels zou zijn waar je heimwee naar krijgt als je weer thuis bent (en dat klopt ook, ik heb heimwee, bedankt :(, ahah!!).

Limnionas was duizend keer beter en leuker dan ik had gehoopt: een dorpje waar je je hart aan verliest. Allereerst maken de mensen het dorp. Het zijn de allervriendelijkste mensen die je maar kunt wensen. Als ze er achter komen dat je in het dorp logeert worden ze nog enthousiaster en spontaner. Dan is er dat prachtige rustige strand en de mogelijkheid om lange en mooie wandelingen te maken in een schitterende omgeving, en nog meer hele aardige mensen tegen te komen onderweg (praktisch iedereen zwaait naar je of zegt je gedag).

Limnionas is maar een klein dorp met zes tavernas (2007) en twee mini-markets - mini in de letterlijke zin van het woord, maar wel met alle essentiële benodigdheden, inclusief vers brood elke morgen in de mini market tegenover studios Ioanna. Er is niet veel aan accommodaties te vinden in het dorp dus de kans dat het te druk wordt is heel erg klein.

Ioanna zelf is een pittige, positieve en vriendelijke vrouw met een goed gevoel voor humor. Ik mocht haar meteen. Ze doet al het loodgieterswerk en het schilderwerk aan het pand zelf en ziet alles graag helemaal tiptop in orde. Ze leeft samen op het terrein met haar moeder, waar ze ook voor zorgt. Elke keer als ze me zag toverde ze een lach op mijn gezicht. Toen we aankwamen werden we onthaald of twee van haar beste vrienden net waren aangekomen en er werd koffie gezet, de zelfgemaakte koekjes kwamen tevoorschijn en Ioanna maakte me een beetje wegwijs in Limnionas en de omgeving, en vertelde wat er allemaal te doen was.

Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios
Samos, Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios

De "studios" zijn eigenlijk een soort huisjes met een laag muurtje over de helft van de ruimte in het midden waardoor er een soort afscheiding ontstaat tussen de bedden / het bed en de woonkamer en de keuken. Het plafond is vrij hoog (ik denk zo'n 3,5 meter met een puntdak van hout). De studios zijn heel groot. Het woonkamer gedeelte heeft een grote u-vormige bank waar met gemak nog twee mensen zouden kunnen slapen. Daar tegenover is de keuken waarin je alles kunt vinden dat je maar nodig hebt: waterkoker, koffiezetapparaat, broodrooster, oven, kooktoestel, borden, schalen, glazen, koffieservies, bestek... er is ook een grote badkamer en een veranda met zeezicht. De huisjes staan in een l-vorm rondom een leuke bloementuin die Ioanna zelf onderhoudt. Er zijn allerlei soorten bloemen en bomen (bougainvillas en pruimenbomen bijvoorbeeld) en dat alles heel rustig en mooi gelegen. Het dorp, de mensen, de stranden en Ioanna zelf zijn redenen genoeg voor mij om snel weer naar Samos en naar Limnionas terug te keren. Ik werd er aangenaam door verrast.

Hierboven staan de foto's die ik heb gemaakt van Studios Ioanna en van het strand toen ik er was. Het is gemakkelijk te vinden. Als je het dorp binnen komt rijden is het aan het begin aan de linker kant van de weg en het staat goed aangegeven. Limnionas trekt een speciaal soort mensen aan: degenen die het oude authentieke Griekenland opzoeken. Ze komen er voor de rust en niet voor de uitgaansgelegenheden en het nachtleven. Veel van hen zijn rugzaktoeristen en mensen die een beetje avontuurlijk zijn ingesteld en houden van wandelen, mooie natuur en rustige (of lege) stranden.

____________________________________________________________________________________________________
Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments
Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments

Optie indien Ioannas Studios vol zit - Nereides Apartments in Limnionas

De rustig gelegen Ioannas Studios zijn populair en heeft veel jaarlijks terugkerende gasten, dus je zou heel goed kunnen dat er geen plaats meer is. Als je dan toch graag een accommodatie in Limnionas wilt hebben dan is Nereides Apartments misschien een optie. Ideaal gelegen in een natuurlijke omgeving, in de baai van Limniónas, tussen de bergen en de zee, liggen de Nereides Apartments. Zij bieden een ontspannen en aangename sfeer. In het restaurant van het hotel kunnen gasten genieten van een gratis ontbijtbuffet in de ochtend en de traditionele gerechten en verse vis tijdens de dag. Nabij gelegen bezienswaardigheden zijn de grot van Pythagorast, de grot en de kapel van Sarantaskaliotissa en het Evagelistria klooster. Voor getrainde wandelaars is het pad van Kerki's "Vigla" is een must.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek de Nereides Apartments - klik hier

____________________________________________________________________________________________________

Hans Huisman, www.angelfire.com/super2/greece/ 2010
<XMP></body></xmp>