Samos
De Griekse eilanden Samos INFO Samos hotels Samos stranden Samos dorpen Bezienswaardig Restaurants Samos reizen
ferries Samos - Ikaria - Fourni ferries Samos - Ikaria - Fourni
SAMOS VEERBOTEN, VLIEGTICKETS EN REIZEN NAAR HET EILAND SAMOS IN GRIEKENLAND

Samos heeft goede dagelijkse verbindingen met de veerboot vanuit Piraeus en regelmatige veerboten die varen tussen Samos en de dichtbijgelegen eilanden zoals Kos, Patmos, Leros, Ikaria, Fourni, Rhodos en andere eilanden.

Als je alles precies wilt weten kun je de vertrektijden en de schema's van de veerboten nakijken op het internet. Vaak weet de hoteleigenaar van het hotel waar je geboekt hebt het nog beter. Het kan ook een tijdje duren voordat de schema's zijn goedgekeurd en je moet dan af en toe terugkeren om te kijken of er dingen zijn veranderd, omdat het dan in eerste instantie lijkt of er geen veerboten varen tussen de eilanden die je hebt uitgekozen. Kortom: het is onvoorspelbaar maar meestal lukt wat je wilt wel. Er zijn regelmatige veerdiensten van GA Ferries van Piraeus naar Paros, Naxos, Ikaria, Fourni en Samos (Karlovassi en Vathi - zie plaatje rechts boven), en zijn er ook veerboten van "Samos Ships" die bijna elke dag naar de nabijgelegen eilanden varen (Zie plaatje links boven). Voor veerboten van Piraeus naar Samos kun je ook Kallisti Ferries controleren en Hellenic Seaways die ook de route naar Samos maakt met stops in Syros en Ikaria.

ferries Samos - Patmos - Kos ferries Samos - Patmos - Kos ferries Samos - Patmos - Kos

De veerboot Nissos Kalymnos van A.N.E. Kalymnou vaart vanaf Pythagorion (Samos) naar Agathonissi, Arki, Patmos, Lipsi en Leros naar Kalymnos (zie plaatje rechts) en de Aegean Flying Dolphins heeft snelle boten van Pythagorion naar Patmos, Lipsi, Leros, Kalymnos en Kos (plaatje links). Andere verbindingen met de veerboot zijn er met het zuidelijk gelegen eiland Rhodos, de noordelijke eilanden Chios, Lesvos (Lesbos) en Limnos en op het vasteland met de steden Thessaloniki, Alexandroupoli en Kavala.

SAMOS VLIEGTICKETS / CHARTERVLUCHTEN - SAMOS VAKANTIES
Samos reizen

Samos heeft ook een internationale luchthaven met regelmatige vluchten vanuit verschillende landen tijdens het toeristenseizoen, o.a. via Arke en goede verbindingen met Athene via Olympic Airways. Sunweb Vakanties verkoopt ook losse chartervluchten / vliegtickets naar Samos en andere Griekse eilanden. Zij zijn soms goedkoper dan Arkefly. Sunweb verkoopt natuurlijk ook reizen naar Samos kompleet met hotel. Een andere reisorganisatie met regelmatig goedkope reizen en lastminutes naar Samos is Jiba. Jiba verkoopt ook losse tickets (tik bij "zoek en boek" gewoon "Samos" in en dan krijg je de opties, waaronder bijvoorbeeld "Vliegticket Samos". Voor een kompleet overzicht van alle reizen naar Samos en de andere eilanden kijk op mijn Griekenland reizenpagina (klik hier).

Hieronder staan nog enkele reisorganisaties die vakanties naar Samos en andere Griekse eilanden aanbieden:
ArkeHotels boeken op SamosEliza was here

Samos ferries Samos ferries Samos ferries Samos ferries Samos ferries
Samos ferries Samos ferries Samos ferries Samos ferries Samos ferries
VEERBOTEN VAN EN NAAR SAMOS - EILANDHOPPEN VANAF SAMOS

veerboten Samos Vanaf Samos zijn er regelmatig veerboten (zowel gewone als zogenaamde "superfast ferries") naar Piraeus op het vasteland en naar eilanden in de omgeving, zoals Lipsi, Patmos, Leros, Fourni en Ikaria.

Je kunt de tijden en de prijzen checken en als je wilt van tevoren een ticket boeken op de site van Ferries in Greece. Vooral als je een superfast ferry wilt boeken in het hoogseizoen is dat misschien verstandig.


© Hans Huisman, http://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional