Samiopoula
De Griekse eilanden Samiopoula HOME Samos
Samiopoula Samiopoula Samiopoula Samiopoula Samiopoula
Samiopoula Samiopoula Samiopoula Samiopoula Samiopoula
Het eiland Samiopoula in Griekenland
English

Samiopoula is een klein eiland dat ten zuiden van grotere eiland Samos ligt. Het ligt minder dan 1 kilometer voor de kust van Samos en wordt bewoond door 5 personen. De naam Samiopoula is afgeleid van het woord Samos en letterlijk betekent het "Klein Samos". Er zijn een paar huizen, een paar kerken en een kleine taverna op het eiland. Het eiland is rotsachtig met slechts een paar bomen er op. Het grootste deel van het oppervlak is bedekt met lage struiken en er leven wilde geiten op het eiland.

Samiopoula is een populaire dagtrip bestemming voor toeristen die de dorpen van Pythagorion en Marathokampos bezoeken, en vanuit waar de meeste van de kleine houten boten varen naar het eiland. De reis duurt ongeveer een uur en omdat veel van de kleine touroperators Samiopoula hebben opgenomen in hun programma kan het op het eiland wel eens een beetje druk worden. Op het eiland Samiopoula vind je een van de beste stranden van het gebied met fijn zand en turqoise wateren bij de kust. Het strand heet Psalida Beach en ligt in een beschutte baai beschermd tegen de meeste wind. In plaats van op het strand liggen, is het ook een leuk idee om omhoog te klimmen in de heuvels en een wandeling te maken rond het eiland. De rest van van het is eigenlijk erg rustig.

Er is een kleine taverne op het eiland, maar het wordt geadviseerd om toch wat eigen water, iets te eten en een goede bescherming tegen de zon mee te nemen. Sommige tours (bijvoorbeeld die Captian Andreas met de boot Georgios) serveren drankjes aan boord en voorzien de gasten van een lunch tijdens hun reis naar het eiland. Parasols op Samiopoula zijn gratis, maar de voorraad is beperkt en er zijn geen ligbedden. Voor meer informatie over Captain Andreas dagtochtjes naar Samiopoula - klik hier.

Samiopoula Samiopoula Samiopoula Samiopoula Samiopoula
Samiopoula Samiopoula Samiopoula Samiopoula Samiopoula

© Hans Huisman, Captain Andreas, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional