Rhinia, Mykonos
De Griekse Eilanden Rhinia HOME

Het eiland Rhinia of Rinia in Griekenland
English

Rhinia is een van de kleine eilanden direkt ten zuidwesten van het eiland Mykonos in de eilandengroep van de Cycladen. Het is een heuvelachtig en vrij droog eiland waar een paar mooie zandstrandjes zijn te vinden. Rhinia ligt naast het archeologisch zo belangrijke eiland Delos. De vaargeul tussen de twee eilanden is ongeveer 100 meter.

Rhinia is qua oppervlakte ongeveer vier keer zo groot als Delos en wordt soms wel eens "Groot Delos" genoemd. Rhinia is de oude bergraafplaats van de bewoners van het "heilige" eiland Delos, waar niemand begraven mocht worden en waar geen geboortes mochten plaatsvinden. Oude begraafplaatsen op Delos werden leeggehaald en de botten werden herbegraven op Rhinia. Oude en zieke mensen en zwangere vrouwen werden van Delos verwijderd en naar Rhinia gebracht. Op het eiland zijn restanten van grafstenen te zien en mensen beweren dat het er spookt. De voorwerpen die er zijn opgegraven zijn te zien in het Archeologisch museum van Mykonos.

Rhinia is een onbewoond eiland zonder voorzieningen. Je kunt er dus niet overnachten en helaas zijn er ook geen excursieboten die het eiland aandoen. Deze gaan allemaal naar de opgravingen die op het eiland Delos zijn te zien. De enige manier om het eiland te bekijken is dan ook met een eigen boot. Daarom zijn er ook zo goed als geen toeristen te bekennen. Bewoners van Mykonos die een boot hebben, ontvluchten de drukte op hun eigen eiland wel eens om de rust van Rhinia op te zoeken.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional