Santorini
De Griekse eilanden Santorini HOME Santorini Hotels Santorini Stranden Santorini Dorpen Restaurants Santorini Reizen
Red Beach & White Beach, Santorini Red Beach & White Beach, Santorini Red Beach & White Beach, Santorini Red Beach & White Beach, Santorini Red Beach & White Beach, Santorini
Red Beach & White Beach, Santorini Red Beach & White Beach, Santorini Red Beach & White Beach, Santorini Red Beach & White Beach, Santorini Red Beach & White Beach, Santorini

- Red Beach - Nog meer stranden zijn te vinden in bijvoorbeeld het zuiden bij het dorpje Akrotiri (Red Beach en White Beach). Het fotogenieke Red Beach of Kokkini Ammos heeft roodachtig zand en wordt omzoomd door een hoge, steil oprijzende rood met zwarte rots / lava klif. Het strand is niet erg groot dus het kan er snel druk worden. Vanaf Perissa en vanaf Akrotiri varen bootjes naar Red Beach. Van alle mensen die naar Red Beach komen zijn er ook een aantal die er alleen maar een kijkje komen nemen, snel een aantal foto's maken en er dan verder niet blijven. Het strand is min of meer een bezienswaardigheid. Het water is helder maar op sommige stukken drijft er wel veel zeewier in. Favoriet bij veel mensen omdat het zo mooi is en omdat het niet over-commerciŽel is met taverna's. Wel zijn er een paar hotels in de omgeving te vinden.

Je kunt Red Beach ook bereiken met de auto vanuit Akrotiri en er is een bushalte een beetje verderop bij Akrotiri Beach. Er staat een prachtige kleine kerk tegen de rode rotsen en hier is de parkeerplaats. Om de hoek van de parkeerplaats ligt het strand. Net voor het strand is er een kleine cantina die dranken verkoopt (daarna is er niets meer) en er staan een paar mensen met kleine kraampjes met lokale producten en sieraden. Je loopt over het pad en maak dan een afdaling naar het strand. Red Beach is ongeorganiseerd dus zijn er geen parasols en ligbedden te huur.

Santorini, Red Beach Santorini, Red Beach Santorini, Red Beach Santorini, Red Beach Santorini, Red Beach
Santorini, Red Beach Santorini, Red Beach Santorini, Red Beach Santorini, Red Beach Santorini, Red Beach

- White Beach - Naast Red Beach ligt het iets kleinere White Beach of Aspro Paralia dat alleen per boot bereikbaar is (soms wordt gezegd dat je er ook lopend kunt komen maar dan moet je echt een parachute meenemen voor het laatste stuk de klif af). NB: toen ik in 2011 ging kijken weet ik het het eigenlijk niet zeker. Er stonden huizen op de heuvel achter White Beach en het leek alsof er een pad naar beneden liep. Dit strand is een kiezelstrand - en veel van de kiezels zijn behoorlijk groot - en het wordt omzoomd door hoge witte rotsen.

Deze twee stranden (Red en White - twee van de befaamdste stranden van Santorini) zijn bereikbaar per kaik (klein Grieks houten bootje) of Red Beach ook te voet vanaf het dorp Akrotiri. De wandeling duurt ongeveer tien minuten (vanaf de parkeerplaats met de kerk maar een paar minuten). De stranden van White Beach en Red Beach liggen niet ver van de ruÔnes van de MinoÔsche stad en de topattraktie, het antieke Akrotiri, af.

N.B.: er is tegenwoordig een waarschuwing voor Red Beach vanwege aardverschuivingen (zie Tripadvisor).


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional