De Griekse eilanden Athene Piraeus Rafina
Book hotels in Corfu    Tripsta    Car Hire Greece    Aegean Airlines
Pireaus Pireaus Pireaus Pireaus Pireaus
Pireaus Pireaus Pireaus Pireaus Pireaus
Piraeus in Griekenland - De veerbotenhaven bij Athene
plattegrond van Piraeus

English veerboten Griekenland, ferries in Greece Veerboten tickets - klik hier. Piraeus is al sinds de oudheid de belangrijkste haven van Athene. Het was ooit een aparte stad, maar inmiddels is het vastgegroeid en tot voorstad van de Griekse hoofdstad Athene geworden. Piraeus ligt 8 kilometer ten zuidwesten van de oude Akropolis en het merendeel van de Griekse veerboten beginnen hun reis hier. Piraeus is een vrij grote aangelegenheid, en "onromantisch" in vergelijking met de idyllische eilanden, maar het is ook onvermijdelijk om een heleboel bestemmingen in Griekenland te bereiken. Omdat het er chaotisch kan zijn is het geen slecht idee om een beetje te denken en ongeveer te weten wat je wilt en waar je naartoe wilt gaan.

Piraeus heeft drie havens waarvan de "Great Harbour" aan de westelijke kant de grootste is. Hier vertrekken alle grote auto-en passagiersveerboten, evenals de draagvleugelboten naar Aegina. Een halve kilometer ten oosten van deze haven over een heuvel ligt de haven van Zea, dat vooral een jachthaven is, maar ook het vertrekpunt voor de draagvleugelboten en catamarans naar de Saronische eilanden. De laatste haven heet Flisvos, 7 kilometer ten oosten van Zea, en dit is een haven voor excursie-boten.

Omdat Piraeus een commerciŽle stad is met voornamelijk scheepvaart kantoren en banken en er niet echt zoveel toeristische voorzieningen zoals hotels en restaurants zijn, is het verstandig om een kamer in een hotel te reserveren, vooral als je laat in de avond aankomt of in het hoogseizoen reist en je hier moet overnachten om te wachten tot je veerboot vertrekt.

Tijdens het hoogseizoen zitten de plaatselijke hotels snel vol en gaan de prijzen omhoog, waardoor je minder of geen keuze meer hebt.

Het merendeel van de veerboten is min of meer gegroepeerd naar de eilandengroep gaan ze heen gaan en de meeste hebben een vaste ligplaats (hoewel deze soms veranderd). Om er zeker van te zijn dat je je veerboot vindt is het verstandig om er altijd ongeveer 30 minuten voor de vertrektijd al te zijn. Internationale tickets kun je het beste van tevoren en zo vroeg mogelijk aanschaffen om teleurstellingen te vermijden. Alle internationale veerboten vertrekken vanaf de zuidkant van de haven. Ook als je met een auto de veerboot op wilt of als je in het hoogseizoen speciaal op een bepaalde boot (bijvoorbeeld een hele snelle) wilt zitten is dat misschien wel handig. Voor het busstation volg je de borden in de luchthaven. Aan de linkerkant van de uitgang is er een kleine ticket office. De prijs voor een ticket in 2015 bedroeg 5 euro. Je moet uw ticket vooruit kopen. De tweede en de derde halte vanaf het ticket office zijn de haltes voor Piraeus. Als het druk is: bussen gaan regelmatig en meestal zijn er twee dubbele bussen die op hetzelfde moment aankomen. Normaalgesproken komen er overdag om de 20 of 30 minuten bussen. In de nacht rijden ze minder frequent. Het nummer op de bus is x96. De rit naar de haven duurt ongeveer 1 uur en 15 tot 30 minuten.

Piraeus is vanaf het vliegveld te bereiken met metro 3 (overstappen op station Monastiraki naar metro 1 - reisduur ongeveer 60 minuten), met de bus en met de taxi. Om de Cycladen eilanden Andros, Tinos, Mykonos en Paros te bereiken is het verstandiger om te reizen vanaf de kleinere haven Rafina.

Piraeus Hotels - Hotel Faros 1 - gunstig geprijsd, goede beoordelingen, vlakbij de haven
Pireaus Hotels, Hotel Faros 1 Pireaus Hotels, Hotel Faros 1 Pireaus Hotels, Hotel Faros 1 Pireaus Hotels, Hotel Faros 1 Pireaus Hotels, Hotel Faros 1
Pireaus Hotels, Hotel Faros 1 Pireaus Hotels, Hotel Faros 1 Pireaus Hotels, Hotel Faros 1 Pireaus Hotels, Hotel Faros 1 Pireaus Hotels, Hotel Faros 1

Hotel Faros 1 in Piraeus, is een onlangs gerenoveerd (2007) hotel dat garant staat voor een vlekkeloze service en een aangenaam verblijf. Het is gelegen op slechts een paar stappen van het centrum van de stad, vlakbij de haven en met onmiddellijke toegang tot het openbaar vervoer (dus dicht bij het metrostation). Vanuit het hotel kunt u te voet naar het pittoreske Pasalimani en Mikrolimano. Het hotel is volledig gerenoveerd (2007) en biedt alle moderne gemakken, zoals internet met ADSL-verbinding. De warme en vriendelijke omgeving zorgt samen met ons vriendelijke personeel voor een persoonlijke service en accommodatie. Het hotel heeft 46 kamers.

Al onze kamers hebben een eigen badkamer, airconditioning, centrale verwarming, kleurentelevisie, telefoon en toegang tot internet met ADSL lijn. Er is een balie in de receptie waar je reserveringen kunt maken naar de Griekse eilanden, en we kunnen alle vragen die je hebt beantwoorden. Er is een 24 uurs receptie, een bar en een ontbijtruimte.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Hotel Faros 1 in Pireaus - klik hier

Voor alle villa's, vakantiehuizen, hotels, studio's en appartementen in Piraeus - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional